3. Onwetendheid over de Arabische cultuur

Er is onwetendheid over de Arabische cultuur van enerzijds overdrijving en grootspraak en anderzijds ontkenning, waardoor er onvoldoende wordt geverifieerd.

De media rapporteerden bijvoorbeeld als feit hoe Hamas wraak had gezworen voor de dood van haar leiders en hoe dat tot meer terreurdoden zou leiden. Dat was typische Arabische grootspraak, het tegenovergestelde blijkt het geval. Maar de media komen daar niet op terug.

In onze Westerse cultuur realiseert men zich niet hoe dit geworteld is de tribale cultuur die al eeuwen domineert in de Arabische wereld, zie: The Middle East’s tribal affliction.

In deze cultuur is men ook bereid om politieke redenen te liegen of zaken in scene te zetten. Klik bijvoorbeeld hier voor de onthullende video Pallywood.


Liegen om Israel in een kwaad daglicht te stellen.
Het gaat het mis, het ‘lijk’ staat op terwijl de fotograaf er nog is.

(Washington Post, 31 juli 2006)

Zelfs is men bereid om kinderen op te offeren, zie  Kleine Mohammed kwam niet om door Israëlische kogels. en Ontknoping na zeven jaar? In dit geval moest maar liefst zeven jaar gewacht worden op rectificatie.

Een ander voorbeeld is een doctor die in Gaza werkte meldde hoe hij bij alle verwondingen te horen kreeg dat die door Israëlische soldaten veroorzaakt waren, tot zelfs brandwonden die overduidelijk door kookincidenten kwamen. Alles staat in dienst van het eigen gelijk (zie hoe dat ook in Nederland doorwerkt: De Marokkaan ontkent).

 

Werkelijkheid kan heel anders zijn

Dat de waarheid heel anders is dan de propaganda, wordt effectief gemaskeerd.

Zo bewonderen Palestijnen de Israëlische democratie, rechtszekerheid (ook voor minderheden) en vrijheid van meningsuiting. De Palestijnse opiniepeiler Khalil Shikaki constateert: “Palestijnen onder de bezetting hadden de luxe om iedereen te
kunnen bekritiseren zonder zich zorgen te hoeven maken over wat er de volgende dag met hun kop zou gebeuren.” In zijn opiniepeilingen eindigt Israel jarenlang dan ook op de eerste plaats bij de vraag welk politiek systeem Palestijnen het meest bewonderen, met rond de 80% waardering.

In een andere opiniepeiling werden inwoners van Um al-Fahm – een Arabisch stadje in Israel – gevraagd of ze tot een Palestijnse staat wilden gaan behoren. Dat wilde slechts 11%! Maar liefst 83% wou bij Israel blijven.

 

Bereidheid om eigen mensen te offeren

Ook van de tactiek van het zogenaamde ‘human shield’ is men zich te weinig bewust. Dat kunnen wij ons moeilijk voorstellen.
Het houdt in dat terroristen zich verschuilen tussen de eigen burgerbevolking. Het effect dat vaak bereikt is dat – wanneer Israel dat aanpakt – men kan zeggen dat Israel burgerdoelen aanvalt (zie bijvoorbeeld: Israel vindt bom in Palestijnse ambulance).
De oorlogsmisdaad is echter Palestijns; namelijk het gebruik van burgers als menselijk schild.
Dat wordt vrijwel nooit vermeld, een enkele uitzondering daar gelaten. Zie Hamas gebruikt burgers als menselijke schilden voor uitgebreide documentatie.

 

Propaganda opzetjes

Het kritiekloos verspreiden van propaganda-opzetjes hoort er ook bij, bijvoorbeeld:

  • De zogenaamde massamoord op minstens 500 burgers in Jenin, dat alle Palestijnse leiders op alle zenders bij hoog en bij laag beweerden, wat ondanks de onwaarschijnlijkheid meestal zonder commentaar werd uitgezonden. (Er bleken uiteindelijk 7 burgerslachtoffers gevallen te zijn.)
  • De zogenaamde beschieting van een ambulance van het Rode Kruis in Libanon. Het zwaailicht was van het dak geschroefd en er werd beweerd dat het gat door een Israëlische raket kwam. Dat is toch eenvoudig te doorzien. Toch ging het bericht kritiekloos de wereld over. Zie voor meer hierover: Terrorist theater tricks.
  • Voor een opvallend voorbeeld zie ook:  Grootste aantal pelgrims naar Bethlehem in jaren.
  • En ook andere Arabische landen doen er aan mee, denk aan de idiote leugens van de perschef van Saddam Hoessein of de Libanese premier: Premier geeft overdrijving bloedbad toe.
  • En wat te denken van Slechte gezondheid Arafat is gerucht Israel?

Als later blijkt dat zoiets een propaganda-fabeltje is geweest komen de media er niet of nauwelijks op terug.

Ambulance
Ambulance

 

 

 

 

 

 

 

Links de foto zoals verspreid door de internationale media als zogenaamd bewijs van een Israëlische oorlogsmisdaad: met ‘kogelgaten’ en een gat in het hart van het Rode Kruis ‘waar een raket doorheen gegaan is’. Rechts dezelfde ambulance uit een andere hoek: het gat blijkt het gevolg van iets dat daar vastgeschroefd heeft gezeten (vermoedelijk het zwaailicht) en de gaten blijken roestgaten te zijn.
Geen rectificatie in de media, geen kritisch zelfonderzoek, geen aanleiding om het beleid inzake verificatie van bronnen in het Midden-Oosten bij te stellen …..