• Maandag, 14 Oktober 2019
  • 15 Tishri, 5780

Likoed Nederland

Israël overal in de top: technologie, investeringen en gezondheid

Zondag, April 14, 2019 / Last Modified: Vrijdag, Mei 3, 2019

Gebaseerd op een aantal vertalingen van Brabosh, 14 april 2019.

Nederland Israel export

Het kleine Israël weet op veel terreinen de wereldwijde top te behalen.
Recent werden nieuwe lijstjes bekend op de gebieden technologie, investeringen en gezondheid, die dat weer laten zien.

Geen wonder dat premier Netanyahu deze week bij zijn zesde verkiezingen als lijsttrekker van Likoed zijn beste resultaat ooit behaalde.

 

Technologie

Israël is het vijfde meest innovatieve land ter wereld in de Bloomberg 2019 Innovation Index.

Terwijl Israël in 2018 nog op de tiende plek stond, schiet het land in de nieuwe index naar een geweldige vijfde plek, waarmee het Zweden, Singapore en Japan inhaalt.

Zuid-Korea staat op de eerste plek, gevolgd door Duitsland, Finland en Zwitserland. Nederland staat op de vijftiende plek in deze zevende editie van de Bloomberg Index.
Deze index wordt bepaald aan de hand van zeven indicatoren, waaronder uitgaven aan Research & Development, productiecapaciteit en het aantal high-tech bedrijven.

 

Investeringen

De beruchte antisemitische boycot-Israël beweging, blijkt totaal geen economisch effect te hebben, integendeel.
Want de buitenlandse investeringen in Israël, in het bijzonder uit de VS en Nederland (zie afbeelding), zijn namelijk de afgelopen twee jaren met 30% toegenomen volgens een nieuw rapport van Israël’s Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Uit het rapport van CBS blijkt dat de buitenlandse investeringen in Israël in 2017 $ 129,1 miljard (€ 114 miljard) bedroegen, een stijging van 20,2% in vergelijking met 2016 en 30% hoger dan in 2015.

In 2017 ging 60,4% van de buitenlandse investeringen naar het gebied van handel en diensten. De resterende investering was verdeeld tussen hightech (32,6%); industrie (28,3%); en geavanceerde technologieën (15,8%). Het grootste bedrag aan investeringen door buitenlandse ingezetenen kwam uit de VS ($ 21,1 miljard), gevolgd door Nederland, de Kaaimaneilanden, Canada, China, Luxemburg, Singapore en Zwitserland.

 

Gezondheid

Israël behoort tot de top 10 gezondste landen van de wereld, volgens de publicatie van de gezondheidsindex van Bloomberg (Healthiest Country Index 2019). Vorig jaar stond Israël op de 9de plaats.

Het nieuwscentrum rangschikte 169 landen op basis van algemene gezondheidsfactoren zoals levensverwachting, zwaarlijvigheid, toegang tot schoon water en sanitaire voorzieningen.

Verrassend genoeg haalden de Verenigde Staten de top 10 niet en niet eens de top 20, in plaats daarvan komen de VS op plaats 35. Volgens Bloomberg was de levensverwachting in de VS de factor die de rating deed dalen, deels als gevolg van zelfmoorden en overdoses drugs.

De top 10 landen zijn dit jaar in volgorde: Spanje, Italië, IJsland, Japan, Zwitserland, Zweden, Australië, Singapore, Noorwegen en Israël. Nederland en België zijn elk twee plaatsen gezakt in vergelijking met het jaar ervoor. Aldus staat Nederland op de 15de plaats genoteerd en België op de 28ste plaats.

Spanje en Italië delen beiden eetgewoonten die vergelijkbaar zijn met die van Israëli’s en die voornamelijk bestaan ​​uit een op planten gebaseerd mediterraan dieet dat gebruik maakt van olijven- of koolzaadolie, volle granen, noten en peulvruchten.

 

-- Reacties gesloten.