• Donderdag, 14 November 2019
 • 16 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

GroenLinks faalt in afstand nemen van Hamas

Zaterdag, Maart 9, 2019 / Last Modified: Zondag, Maart 31, 2019

Opinie-artikel van Likoed Nederland op De Dagelijkse Standaard, 9 maart 2019.

GroenLinks Hamas filmHamas prijst GroenLinks de hemel in na hun steun aan de anti-Israëlische BDS-beweging.

Het maakte er zelfs een filmpje over (zie screenshot rechts en het filmpje zelf onderaan dit artikel).

GroenLinks is blijkbaar niet zo blij met de complimenten van Hamas. Want woordvoerder Bram van Ojik heeft een verklaring uitgegeven over hun standpunt betreffende BDS.

Het is een vrij korte verklaring van maar vier alinea’s.

Toch is het hem gelukt om vijf keer stierenpoep uit te kramen (om de Engelse term te vermijden):

 1. Bram van Ojik stelt in de verklaring dat de antisemitische BDS-beweging is opgericht “in reactie op Israëlisch geweld.” Zo probeert hij de BDS te rechtvaardigen, maar het is complete onzin. BDS beweert dit zelf niet eens.  BDS is volgens de oprichters bedoeld om Israël van de aardbodem te laten verdwijnen.
  Overigens heeft Israël net als bijvoorbeeld Nederland, Australië en Frankrijk het volste recht om zich te verdedigen tegen terreur.
 2. Bram van Ojik beweert tevens dat hun motie slechts op wil komen voor de “vrijheid van meningsuiting” in de EU. Die wordt daar echter totaal niet bedreigd. Iedereen mag zijn mening blijven uiten, ook al is die antisemitisch.
 3. Er worden dus al helemaal geen “standpunten verboden en strafbaar gesteld”, hoewel GroenLinks dit doembeeld schetst in haar verklaring. Ook mag iedereen kopen wat men wil. Als mensen de producten van Apple, Google, Intel, Samsung enzovoort willen boycotten – omdat die allemaal Israëlische technologie bevatten – dan mag dat.
  Waar het om gaat is dat steeds meer landen – zoals Duitsland, Frankrijk, Engeland en de Verenigde Staten – juridische stappen nemen tegen (sommige) BDS organisaties. Dit omdat deze landen tegen bewegingen zijn die antisemitisme faciliteren, organiseren en aanjagen.
 4. Bram van Ojik stelt verder dat “De motie niet is bedoeld als steun aan de doelen van BDS.” Dat is evenzeer onzin. Want de motie verklaart BDS tot: “een effectief en geoorloofd middel om te helpen in een rechtvaardige strijd.” Dat is onmiskenbaar een steunbetuiging.
 5. Bram van Ojik verklaart ondanks de glasheldere tekst van de motie dat GroenLinks de anti-Israël boycot toch niet ondersteunt. Dat zou mooi zijn, als dit waar zou zijn. Want Van Ojik kan toch niet op eigen houtje een motie buiten werking verklaren die op het partijcongres is aangenomen? Of kan dat wel, in de partijdemocratie van GroenLinks?

De leiding van GroenLinks vindt het blijkbaar erg noodzakelijk om een rookgordijn te creëren over haar standpunt.

Het zal je ook maar gebeuren dat je de hemel in wordt geprezen omdat je als bondgenoot wordt gezien door Hamas, een terreurorganisatie die in haar Handvest heeft staan dat het een islamitische plicht is om de Joden uit te roeien.

 

De essentie van de Arabische teksten in de film, volgens Jonet.nl:

 • De film roemt GroenLinks als: “de eerste Nederlandse politieke partij die oproept tot een boycot van Israël”.
 • GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini maakte dit bekend op Twitter.
 • Een andere GroenLinkser, Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam stond onder druk om de pro-Palestina-demonstraties op de Dam een halt toe te roepen.
 • Zij worden lastiggevallen door de Israëlische Nederlandse Likoed die daar de sfeer kwam verzieken.
 • Vervolgens besloot de Israëlische lobby in een opportunistische reactie om GroenLinks als een racistische partij te bestempelen.

Van Ojik apartheid

Het is nota bene woordvoerder Bram van Ojik die zegt dat GroenLinks tegen de boycot is. Terwijl hijzelf volgens onderstaande foto uit 2013 de Israël-boycot toen al promootte!

Op die foto ziet u achter Bram van Ojik trouwens ook nog een poster voor steun aan de door Israël veroordeelde terrorist Sameer Al Issawi, specialist in de productie van pijpbommen voor de Palestijnse terreurorganisatie PFLP.

 


 

Update 12 maart 2019

Christenen voor Israël organiseerde vanochtend een demonstratie voor het kantoor van GroenLinks tegen hun anti-Israël boycot. Hieronder geven wij de daar gehouden toespraak van opperrabbijn Binyomin Jacobs integraal weer.

Diverse media besteedden er aandacht aan. Echter, zoals ook uit de berichtgeving van de NOS blijkt, blijft GroenLinks met twee monden praten over de anti-Israël boycot. Zij blijven beweren dat ze de boycot niet steunen, terwijl de aangenomen motie op hun partijcongres dat wel doet.

 

Opperrabbijn Binyomin Jacobs:

“Hoe zou u reageren u als ik hier luidkeels uitroep:

“Ik omarm het nazisme van Hitler-Duitsland” en dan een paar dagen later, na kritiek van diverse kanten, leg ik uit dat ik alleen de fantastische Autobahn – de snelwegen die in de nazitijd zijn aangelegd – bedoelde. Die Autobahn vind ik geweldig.

GroenLinks omarmt luid en duidelijk de BDS, en legt dan uit, na veel beroering, dat er alleen gedoeld werd op de boycot van producten uit de zogenaamde bezette gebieden!

Maar gelijk de Autobahn slechts een piepklein onderdeel was van een moordende nazi-ideologie, zo ook is de boycot van producten uit Israël slechts een onderdeeltje van de doelstellingen van de BDS.

BDS staat voor vernietiging van heel Israël, niet slechts van boycot van een paar producten uit de zogenaamde bezette gebieden!

Als GroenLinks van mening is dat Israël ten onrechte gebieden die hun niet toebehoren bezet houden, dan mogen ze dat kenbaar maken. We leven G.Z.D. in een vrij land!

Maar:

Volgens de internationale werkdefinitie van antisemitisme is het uitzonderen van Israël van een gangbare beoordeling, die wel voor andere staten opgaat, aan te merken als antisemitisme.

Naar mijn beste weten steunt Groen Links niet de opheffing van andere staten die gebied bezet zouden houden.

Er is nimmer een resolutie tot opheffing van Marokko ingediend i.v.m. de bezetting door dit land van de Westelijke Sahara.

Nooit een resolutie ter stemming gebracht inzake de Turkse bezetting van een deel van Cyprus en een rode kaart tegen Rusland vanwege de annexatie van de Krim, laat staan een oproep tot liquidatie van Rusland, heb ik nog niet mogen aanschouwen!

Komende week vieren de Joden overal ter wereld Poerim. Herdacht wordt dat de snode Haman, minister in het Perzische rijk, zo’n 2500 jaar geleden, de vernietiging beoogde van de Joden. Van alle Joden: mannen, vrouwen en kinderen. Natuurlijk werd het vernietigingsproject weer sluw verpakt in een humaan ogende drogreden: Joden zonderen zich af, integreren niet en weigeren ’s lands wetten te accepteren!

Haman werd verslagen. Maar het fenomeen Haman komt steeds weer terug, in een diversiteit van verschillende namen, door de eeuwen heen: Soms heet hij Amalek, dan weer Hitler of Barghouti.

Heel duidelijk: Ik heb geen enkele reden om GroenLinks te beschuldigen van antisemitisme! En dat weiger ik ook expliciet te doen.

Maar GroenLinks heeft een ernstige misstap gemaakt.

Antisemitisme wordt door die faux pas, onbedoeld, aangemoedigd.

Antisemitisme is zeker niet de uitvinding van GroenLinks, maar het is wel een kwaadaardig besmettelijk gezwel dat steeds weer de kop opsteekt, telkens in een ander gedaante, maar in essentie onveranderd.

In de tijd van de Kruistochten mochten wij vernietigd worden vanwege ons geloof.

In de Middeleeuwen veroorzaakten wij de pest, en dus moest het virus, de Jood, uitgeroeid worden.

Mijn ouders hadden in de jaren ’40-’45 hier in Nederland het verkeerde ras, ze waren geen Ariërs.

En nu zijn alle Joden verderfelijke Zionisten. Het flinterdunne onderscheid tussen antizionisme en antisemitisme bestaat niet meer.

Ik doe een dringend beroep op GroenLinks: trek luid en duidelijk de resolutie die de BDS omarmt in. Kritiek op Israël mag, maar kritiek en vernietiging liggen mijlen uit elkaar.

Maar los daarvan: Am Jisraeel Chaj, het Joodse volk leeft en overleeft, ondanks de Hamans door de eeuwen heen, ondanks Hamas, ondanks BDS en zelfs ondanks een GroenLinks resolutie waarvan ik oprecht hoop en verzoek: trek die resolutie in! Het toont jullie grootheid!”

 

-- Reacties gesloten.