• Donderdag, 14 November 2019
  • 16 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Nu bewezen: links veroorzaakt drie keer meer antisemitisme dan rechts

Maandag, December 17, 2018 / Last Modified: Zaterdag, September 21, 2019

Opinie-artikel van Likoed Nederland op De Dagelijkse Standaard, 17 december 2018.

Antisemitism 1938 2018Afgelopen maandag werd een rapport gepubliceerd van het Europees Bureau voor Grondrechten waaruit blijkt dat het antisemitisme in Europa enorm is toegenomen.
Daarom overweegt al 38% van de Europese Joden emigratie.

In een reactie op Twitter stelde Jan Tervoort, werkzaam als gids in Amsterdam, dat Likoed hiervoor zwaar mede verantwoordelijk is. Hij schreef:

“Antisemitisme neemt inderdaad toe helaas, niet in de laatste plaats op de nieuw rechtse flank die Paternotte [van ThePostOnline] en Likoed cultiveren.”

Deze bewering, waarin hij rechts probeert te framen voor het huidige antisemitisme, is lariekoek. Uit dit onderzoek blijkt juist dat 35% van de antisemitische incidenten in Nederland van moslims komt (wordt meestal door links van weggekeken) en voor 18% van links. Van rechts komt veel minder, 6%, en uit christelijke hoek 5% (bij de rest is het niet duidelijk uit welke overtuiging het voortkomt).
Perpetretors antisemitism EU

Links probeert rechts dus te framen als oorzaak van antisemitisme, maar uit de feiten blijkt dat links zich er zelf drie keer zo vaak aan schuldig maakt.
Moslims trouwens zelfs zes keer zo veel. Maar dat is iets wat u niet zal vernemen van de politiek-correcte media.

Dat is echter niet het enige kwalijke aan zijn tweet. Wij wezen de heer Tervoort er met tweets herhaaldelijk op dat het antisemitisch is om Joden te beschuldigen van het veroorzaken van antisemitisme: het zijn immers Jodenhaters die schuldig zijn aan antisemitisme, niet de Joden zelf. Het omgekeerde beweren – ‘blaming the victim’ – heeft al een lange historie bij Jodenhaters, bijvoorbeeld bij de nazi’s.

Niettemin bleef hij een dag lang bij zijn bewering. Toen veranderde hij plotseling. Waarschijnlijk heeft hij zich gerealiseerd dat hij inderdaad een antisemitische bewering had gedaan of iemand heeft hem daarop gewezen.
Dat kan hij zich niet veroorloven (zie hieronder).

Hij excuseerde zich voor zijn uitspraak, want hij zou niet geweten hebben dat Likoed uit Joden bestaat!

Dat is vrij algemeen bekend zou je zeggen, zeker van Likoed Israël. Van de Nederlandse vertegenwoordiging is dat dan ook te verwachten. Natuurlijk staat dit ook duidelijk op de Likoed Nederland website.
Toen wij doorvroegen hoe het kond dat hij dit niet wist, schreef hij “dat hij geen tijd heeft voor marginale clubjes”.

Dus waren wij de ene dag in zijn ogen nog een belangrijke factor in de toename van het antisemitisme, anderhalve dag later waren wij plotseling marginaal.

Maar het kan nog veel gekker: Jan Tervoort is ook auteur van een artikel dat ‘aantoont’ dat volgens de internationale definitie van antisemitisme de premier van Israël, Netanyahu, een Holocaust bagatelliserende antisemiet is.
Nu zult u waarschijnlijk denken: Ok, deze man is dus totaal ongeloofwaardig, maar hoe boeiend is dat?

Dat blijkt toch interessant. Jan Tervoort kende u waarschijnlijk nog niet, maar Dries van Agt wel.

Dat is de man die zijn mond vol heeft over vermeende Israëlische ‘schendingen van mensenrechten’, maar die zich er zelf als minister heftig voor inspande om nazi-oorlogsmisdadigers vrij te laten. Ook heeft hij volgens diverse verklaringen als minister persoonlijk opdracht gegeven om Molukse treinkapers te doden die al ontwapend waren.

Van Agt heeft vanuit zijn obsessieve negatieve fixatie op Israël een lobby-club opgericht en wat is het geval? Jan Tervoort is de belangrijkste schrijver daarvan.

Van de laatste zes opinie-artikelen op hun homepage, zijn er maar liefst vier van zijn hand, inclusief zijn artikel over ‘de antisemiet Netanyahu’. Jan Tervoort is hun expert op het gebied van antisemitisme!

Het geeft aan dat hun desinformatie alleen geschikt is voor de papierbak.

 


 

Uiteraard leest u meer over de relatie tussen antisemitisme en ‘antizionisme’ in de tweede druk van het succesvolle ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 149: Zionisme en Jodenhaat.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales
Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.