• Donderdag, 14 November 2019
  • 16 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Tien miljard dollar weggegooid

Zondag, Oktober 7, 2018 / Last Modified: Zondag, Oktober 14, 2018

Gebaseerd op twee artikelen van Brabosh, 7 oktober 2018.

aid moneyEr zijn veel redenen om te stoppen met de hulp aan de UNRWA – de VN-organisatie uitsluitend voor Palestijnse ‘vluchtelingen’.

Als voorbeeld kan gelden de financiering van UNRWA in Jordanië. Ongeveer 40% van de ‘Palestijnse vluchtelingen’ van UNRWA woont in Jordanië, meer dan 2 miljoen mensen.
De overgrote meerderheid van de Palestijnen aldaar zijn al bijna 70 jaar Jordaanse staatsburgers!

Al 70 jaar financiert de wereld een behuizing, medisch en onderwijssysteem voor miljoenen Jordaanse burgers dat volledig gescheiden is en parallel loopt aan het bestaande Jordaanse systeem. Ze zijn geen vluchtelingen voor om het even welke denkbare definitie.
De enige reden dat ze anders worden behandeld dan elke andere Jordaniër is omdat sommige van hun voorouders in 1947 een paar kilometer verderop woonden.

Er is geen morele, wettelijke of historische reden waarom deze Jordaanse burgers hun huisvestings-, onderwijs- en medische behoeften moeten laten vervullen door de VN in plaats van door het land waarvan zij staatsburgers zijn. Nergens anders ter wereld zijn mensen die volledige staatsburgers zijn van het land waarin ze wonen, waar ze tot in het oneindige ‘vluchtelingenhulp’ ontvangen.

Honderdduizenden Jordaanse burgers leven in kampen. Waarom? De EU heeft jarenlang onterecht gezegd dat de UNRWA “een politieke ruimte biedt voor de inspanningen om een ​​vredesakkoord te sluiten en de toekomstige Palestijnse staat te creëren”.

Honderden miljoenen euro worden uitgegeven om een ​​apartheidsstelsel te handhaven tussen twee verschillende klassen Jordaanse burgers.
En niet één persoon die deze conferentie in Rome heeft bijgewoond, heeft daar een probleem mee.
In plaats daarvan dringt het erop aan dat de diensten van UNRWA en de bizarre definitie van ‘vluchteling’ heilig zijn. Ongeveer 40% van de UNRWA-begroting kan vandaag worden verlaagd door te vermelden dat staatburgers van Jordanië niet per definitie vluchtelingen zijn.

Het enige politieke doel om de Jordaanse burgers de status van ‘vluchteling’ te geven, is om ze te gebruiken als kanonnenvoer om Israël te vernietigen. De EU en de rest van de wereld hebben een boodschap voor twee miljoen Jordaanse burgers: het zijn geen ‘echte’ Jordaniërs na generaties daar te wonen en dat ze echt naar Israël zouden moeten verhuizen om de Joodse staat te vernietigen.

Dat is geen formule voor vrede.
Europese burgers moeten woedend zijn dat zoveel van hun geld over de balk wordt gesmeten en veel beter kan besteed worden aan zinvolle projecten.
In plaats daarvan wordt het gebruikt om een ​​apartheidsstelsel in Jordanië te bestendigen en een ‘vluchtelingencrisis’ te verlengen.

Als je geeft om vrede en gelijke rechten, beschaam dan Jordanië om zijn eigen burgers te integreren in zijn eigen sociale dienstprogramma’s en betaal Jordanië om UNRWA-faciliteiten en -medewerkers te integreren in een enkel, verenigd Jordaans systeem.

Maar er zijn meer redenen om het aan de Palestijnen gegeven geld weggegooid te noemen. Het geld aan dat aan de Palestijnse Autoriteit wordt gegeven, wordt ook fout besteed. Dit zei de Amerikaanse ambassadeur in Israël David Friedman daarover:

“Sinds 1994 hebben de Verenigde Staten meer dan $ 10 miljard aan humanitaire hulp naar de Palestijnen gegooid.
Wij realiseren wij ons nu dat deze uitgaven de regio niet dichter bij vrede of stabiliteit hebben gebracht.
Zelfs géén millimeter.

Om de dollars van hard verdiende belastingbetalers uit te geven om beloningen te financieren aan terroristen en hun families, fondsen te besteden om de status van vluchteling te bestendigen in plaats van te verzachten en haat-gevulde handboeken te financieren – ik vraag u, hoe draagt dat bij aan de Verenigde Staten of aan de regio?”

Wanneer zal Europa deze ongemakkelijke waarheid ook onder ogen gaan zien?


Uiteraard leest u meer over het massale Palestijnse misbruik van ontwikkelingshulp in de tweede druk van het succesvolle ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 88: Ontwikkelingshulp.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales
Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.