• Donderdag, 14 November 2019
  • 16 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Jodenhaat is anders

Zondag, Oktober 28, 2018 / Last Modified: Zondag, November 11, 2018

Door Elder of Ziyon. Vertaling: Likoed Nederland, 28 oktober 2018.

Jews their own fault

Vandaag zijn er verschillende verhalen en commentaren over de gruwelijke schietpartij en het bloedbad op de Joden in de synagoge in Pittsburgh.

Iedereen geeft zijn eigen politieke draai aan het gebeuren. Het was te verwachten – en walgelijk.

De verdachte richtte zich niet op Joden vanwege “de bezetting” of omdat hij een Trump-supporter was (hij was dat niet) of omdat hij toegang had tot wapens of omdat joden hem persoonlijk iets hadden aangedaan.
Hij is gewoon een antisemiet die niet slim genoeg is om zijn haat te verbergen in termen als ‘anti-zionistisch’ of ‘antikapitalistisch’ of ‘pro-mensenrechten’ of een van de andere tientallen aanduidingen die tegenwoordig gebruikt worden om Jodenhaat acceptabel te laten lijken.

Er zijn meer misdaden gericht tegen Joden in Amerika dan tegen alle andere religies samen.

Er is geen connectie: extreem-links haat joden, extreemrechts haat joden. Islamitische Jodenhaat wordt “begrijpelijk gevonden” en van weggekeken door links. Er zijn mensen die blij zijn dat deze moordenaar zich identificeert met extreemrechts, net zoals rechts hun rol verloochent van de haat van hun kant.

Antisemitisme is niet zoals andere haat. Er zit geen logica achter, er is geen reden voor.
Joden mogen niet in “ons land” zijn, maar zij mogen ook niet in hun eigen land zijn. Geassimileerde joden zijn net zo zeer doelwit als religieuze joden. Joden worden beschuldigd voor van alles door extremisten van alle kanten.

Stop met het gebruik van dit bloedbad als een excuus om het te wijten aan uw ideologische en politieke vijanden. Elke groep heeft op de een of andere manier banden met Jodenhaat.

Als u echt om Jodenhaat geeft, bestrijd dan het antisemitisme in uw eigen ideologie.

Doe niet alsof het daar niet is … want het is er wel.


Uiteraard leest u meer over de wens om als martelaar te sterven in de tweede druk van het succesvolle ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 25: Doodscultus.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales
Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.