• Donderdag, 14 November 2019
  • 16 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Premier Netanyahu verwerpt gotspe VN

Zondag, September 30, 2018 / Last Modified: Dinsdag, Oktober 9, 2018

Opinie-artikel van Likoed Nederland op De Dagelijkse Standaard, 30 september 2018.

UN comdemnation

Premier Benjamin Netanyahu heeft een uitnodiging van de VN-organisatie UNESCO afgeslagen om deel te nemen aan hun conferentie over antisemitisme die deze week plaatsvindt.

Het is immers een tegenstrijdig gebaar van deze organisatie, die zelf voortdurend leugens over Joden en Israël verspreidt en daarmee bijdraagt aan het wereldwijd toenemende antisemitisme.

Enkele voorbeelden:

  • In 2010 besloot UNESCO dat de eeuwenoude synagoge in Bethlehem boven het graf van de Bijbelse aartsmoeder Rachel volgens UNESCO een moskee was, die aan de Palestijnen toebehoort.
  • In 2016 verklaarde UNESCO dat het Joodse volk geen (historische) banden heeft met de Tempelberg of de Klaagmuur in Jeruzalem.
  • In 2017 riep UNESCO de graven van de Bijbelse aartsvaders en –moeders in Hebron uit tot ‘Palestijns werelderfgoed’.

Het laat de macht zien binnen de VN van de islamitische landen, die een derde van het totaal aantal landen vormen dat is aangesloten bij de VN.

Die islamitische landen worden in hun anti-Israël resoluties meestal ondersteund door andere dictaturen, zodat er een bijna automatische meerderheid is voor anti-Israël resoluties.
Met de waarheid of zelfs maar een schijn van objectiviteit heeft dit werkelijk niets meer te maken. Dergelijke VN-organisaties hebben dan weinig nut meer. De VS en Israël zijn dan ook al uit UNESCO gestapt.

In reactie op de uitnodiging van UNESCO verklaarde premier Netanyahu:

“Hoewel ik normaliter inspanningen steun om antisemitisme te bestrijden, heb ik besloten om niet deel te nemen aan de UNESCO-conferentie over antisemitisme deze week.

Dit doe ik vanwege de aanhoudende en flagrante vooroordelen van deze organisatie tegen Israël. Sinds 2009 heeft UNESCO 71 resoluties aangenomen waarin Israël wordt veroordeeld en slechts 2 resoluties waarin alle andere landen samen worden veroordeeld.

Dit is simpelweg schandalig.
Het kenmerk van het oude antisemitisme was om het Joodse volk te selecteren om dat te belasteren en te veroordelen.
Het kenmerk van het huidige antisemitisme is om de Joodse staat te selecteren om die te belasteren en te veroordelen.

UNESCO zelf moet stoppen met het verspreiden van antisemitisme. En het moet de absurditeit stoppen om allerlei resoluties aan te nemen die de banden ontkennen tussen het Joodse volk en het land Israël. Op het moment dat UNESCO daarmee stopt, zal Israël vereerd zijn om weer lid te worden. Tot die tijd zal Israël antisemitisme bestrijden, bij UNESCO en waar dan ook.”

De antisemitisme-conferentie blijkt slechts een schaamlapje te zijn voor het anti-Joodse handelen van UNESCO zelf.
Volkomen terecht dus dat premier Netanyahu niet ingegaan is op deze ongelooflijke schaamteloosheid, deze werkelijk spreekwoordelijke gotspe.


 

Uiteraard leest u meer over de anti-Israëlische houding van de VN in de tweede druk van het succesvolle ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 123: Verenigde Naties.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales
Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.