• Woensdag, 13 November 2019
  • 15 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

België stopt financiering Palestijns onderwijs vanwege het verheerlijken van terrorisme

Zondag, September 16, 2018 / Last Modified: Zondag, September 30, 2018

Gebaseerd op een artikel van Brabosh, 16 september 2018.

dalal schoolDe Palestijnse televisie en Palestijnse kinderen vereren een kindermoordenaar.

België heeft zijn relaties met de departement Onderwijs van de Palestijnse Autoriteit verbroken vanwege het verheerlijken van terroristen.

Het zal niet langer de bouw van Palestijnse scholen financieren. Tot nu toe gaf het daar veel geld voor.

Het Belgische ministerie van Onderwijs kondigde deze week de actie aan, de eerste in zijn soort door een Europees land, berichtte het Belgische magazine Joods Actueel op haar website:

“Zolang schoolnamen worden gebruikt om het terrorisme te verheerlijken, kan België niet langer samenwerken met het Palestijnse ministerie van Onderwijs en zal het geen begrotingen geven voor de bouw van scholen”.

Vorig jaar oktober bevroor België $ 3,8 miljoen aan financiering voor de bouw van twee Palestijnse scholen nadat een van de scholen die het hielp financieren, werd vernoemd naar een terrorist die Joodse burgers doodde.
Talloze oproepen van de Belgische overheid om de naam van de school om te dopen bleken tevergeefs.
Uiteindelijk heeft dit nu geleid tot het einde van de samenwerking, aldus de verklaring.
Het vreemdste hieraan is dat dit bijna een jaar heeft moeten duren.

Enige tijd na 2013, werd een school in Hebron gebouwd met Belgisch geld, omgedoopt tot Dalal Mughrabi, een Fatah-terrorist die meehielp aan de Kustweg bloedbad in 1978, waarin 12 Israëlische kinderen en 25 volwassenen werden afgeslacht. De school werd in 2013 ingewijd als de Beit Awwa basisschool voor meisjes. Mughrabi wordt gezien als een heldin door de Palestijnen en wordt vaak verheerlijkt door scholen, zomerkampen en pleinen die naar haar vernoemd zijn.

Dit is geen incident. Vorig jaar onthulde Palestinian Media Watch dat door de Verenigde Naties en Noorwegen verstrekte middelen waren gebruikt om een ​​vrouwencentrum te steunen dat naar Mughrabi was vernoemd in de stad Burqa. De Noorse minister van buitenlandse zaken Brende eiste dat de Palestijnse Autoriteit het gedoneerde geld onmiddellijk terugstuurde en het logo van het Noorse ministerie van Buitenlandse Zaken van het gebouw haalt.
Ondanks het tumult, vertelde het hoofd van de dorpsraad, Sami Daghlas, aan het Wafa persbureau dat de stad het vrouwencentrum niet zou hernoemen:

“de naam Dalal Mughrabi werd gekozen door de dorpelingen om een ​​Palestijnse heldin te herdenken die zichzelf heeft opgeofferd voor haar land en daarom zijn ze niet van plan om de naam te veranderen, ongeacht de prijs.”

Laten wij hopen dat meer Europese regeringen onder ogen gaan zien dat hun ‘ontwikkelingshulp’ door de Palestijnen misbruikt wordt om terrorisme te verheerlijken en te belonen – en daarmee gaan stoppen.

Het is al erg genoeg dat Palestijnse kinderen worden opgevoed om te haten en geweld te plegen.
Laat Europa dat niet met geld verder ondersteunen.

 

Een voorbeeld van de verering van kindermoordenaar Dalal Mughrabi op de Palestijnse televisie.


Uiteraard leest u meer over de afwijkende behandeling van Palestijnse ‘vluchtelingen’ in de tweede druk van het succesvolle ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 133: Vluchtelingenprobleem.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales
Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.