• Donderdag, 14 November 2019
  • 16 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Ellende rond de Gazastrook die u niet heeft vernomen

Dinsdag, Juli 17, 2018 / Last Modified: Vrijdag, Augustus 24, 2018

Opinie-artikel van Likoed Nederland op De Dagelijkse Standaard, 17 juli 2018.

huwelijksfotos GazaEen recent Israëlisch bruidspaar wou toch huwelijksfoto’s in hun leefomgeving – hoe verwoest ook.

Een maand geleden schreven wij al eens over hoe reguliere media interessant nieuws toch niet publiceren uit politieke correctheid. 

Hoewel er veel over het Midden-Oosten wordt bericht, wordt negatief nieuws over Arabieren in het algemeen en Palestijnse Arabieren in het bijzonder vaak bij u weggehouden. Daarvoor bent u aangewezen op alternatieve bronnen, zoals De Dagelijkse Standaard.

De afgelopen maand was dat nog meer het geval. Wat u bijvoorbeeld niet vernam was dat Hamas de familie van een omgekomen baby dik heeft betaald om te liegen dat die stierf door een Israëlische traangasgranaat.
Deze leugen werd overgenomen door veel media, bijvoorbeeld De Telegraaf.
In werkelijkheid blijkt de baby te zijn gestorven aan een erfelijke ziekte. Toch werd een Palestijnse propagandaleugen weer eens klakkeloos overgenomen en na bewezen ontkrachting (zelfs Hamas haalde de baby later van hun dodenlijst) niet gerectificeerd.

Ook hoorde u niet – behalve bij de gunstige uitzondering; Elsevier! – dat er bij de volksprotesten tegen de regering in Iran ook “Dood aan Palestina” wordt gescandeerd.
De Iraniërs zijn het zat dat de regering van Iran honderden miljoenen spendeert om de terreurorganisaties Hamas en Hezbollah te steunen in hun strijd tegen Israël. De demonstranten willen dat dit geld de Iraanse bevolking ten goede komt.

Opmerkelijk was ook dat de auto van de Engelse kroonprins William bij zijn bezoek aan autonoom Palestijns gebied door Palestijnen met stenen werd bekogeld. 
Hij maakte op deze wijze kennis met een Palestijnse traditie ten opzichte van niet-Arabieren.
Maar ook dit was blijkbaar het vermelden niet waard. Hoe zou dat geweest zijn als Israëli’s zoiets gedaan zouden hebben?

Maar het meest bijzonder waren de ontwikkelingen rond Gaza.

U hebt van de meeste media niet het spectaculaire nieuws gehoord dat Israël vorige week een blokkade van de Gazastrook heeft ingesteld.
Tot dan toe werden alleen wapens, explosieven en chemicaliën voor het maken van explosieven door Israël tegengehouden. Maar nu wordt alles tegengehouden, met uitzondering van de eerste levensbehoeften. Omdat tot nu toe de media keer op keer berichtten dat er al een blokkade gold, is dat blijkbaar te moeilijk om uit te leggen.

Ook zouden de media dan de reden voor deze blokkade moeten berichten.
Dit zijn namelijk de dagelijkse, aanhoudende aanvallen van de Palestijnen op Israël met brandende vliegers, heliumballonnen en boobytraps.
Daarmee zijn al bijna 900 branden gesticht. De daders neerschieten is lastig, want hiervoor zet Hamas vooral kindsoldaten in – een oorlogsmisdaad. Zo zou Israël weer beschuldigd kunnen worden van het ‘schieten op kinderen’.
Op deze manier is wel al ruim 3.000 hectare landbouw- en natuurgebied verwoest (de omvang van 5.000 voetbalvelden). Wonder boven wonder zijn daar nog geen Israëlische doden of gewonden bij gevallen. Wel is bijna 25% van het Israëlische natuurgebied bij de Gazastrook verwoest. Het herstel zal tientallen jaren in beslag nemen.
Palestijnen gunnen het de Joden niet dat zij het land wel tot bloei brengen, waar voorheen vooral geiten graasden.

Israël stemde daarom afgelopen weekend niet in met een wapenstilstand als de brandterreur niet stopt.
De Telegraaf had gisteren deze reden nog niet kunnen achterhalen – een telefoontje naar een Israëlische woordvoerder was blijkbaar te moeilijk voor de redactie.
Overigens is ook de stilte van milieuorganisaties over deze opzettelijke milieuramp opvallend – net als bij de duizenden in brand gestoken autobanden bij Palestijnse rellen.

De Palestijnen noemen dit trouwens typerend “een collectieve straf”. Zij gaan eraan voorbij dat dit een reactie is op hun collectieve, willekeurige agressie tegen Israëlische boeren en burgers.
In een andere reactie heeft Hamas gezegd dat zij dan geen Israëlische groenten en fruit meer zullen importeren. Maar dat treft vooral de bevolking van Gaza, want de groenten en fruit moeten dan van verder weg komen – en dus vaak duurder zijn.

Het meest bizarre nieuws de afgelopen maand was echter dat de Palestijnse Autoriteit een Amerikaans hulpprogramma voor de Gazastrook heeft afgewezen.
Dit is bedoeld om de vrede te bevorderen en het leed in de Gazastrook te verlichten.
Het werd afgewezen omdat dit de actie van Fatah doorkruist om de Gazastrook af te knijpen, zowel financieel, als van elektriciteit en medicijnen. Want al een jaar lang hoopt Fatah daarmee rivaal Hamas op de knieën te krijgen.
Dat daarvoor de bevolking van Gaza figuurlijk maar ook letterlijk moet bloeden, is voor Fatah van ondergeschikt belang. Dit is hoe Palestijnse leiders omgaan met hun eigen burgers en met vredesinitiatieven!

Dit heeft u dus allemaal weer niet gehoord van de traditionele media.

U merkt het, nieuwe media zoals De Dagelijkse Standaard heeft u hard nodig om volledig geïnformeerd te zijn.

 

Update 18 juli 2018: Milieuorganisaties zijn nog stil maar de eerste dierenbeschermingsorganisatie heeft alarm geslagen. Dit vanwege het feit dat Hamas nu ook vogels inzet om brandbommen te vervoeren. Maar ook dit bericht verscheen niet in de reguliere media, maar weer op De Dagelijkse Standaard.

 


Uiteraard leest u meer over de ‘blokkade’ van Gaza in de tweede druk van het succesvolle ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 32: Gaza blokkade.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales
Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.