• Zondag, 17 November 2019
  • 19 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

De VS stoppen hun financiële steun aan de Palestijnen vanwege de terroristen-salarissen

Maandag, Juni 25, 2018 / Last Modified: Vrijdag, Juli 6, 2018

Persbericht van Likoed Nederland, 25 juni 2018.

salaries did you payDe VS hebben hun financiële steun aan de Palestijnen bevroren.

Dit is het gevolg van het aannemen van de Taylor Force wet twee maanden geleden. Die is er op gericht om de Palestijnse Autoriteit te laten stoppen met het betalen van torenhoge salarissen aan Palestijnse terroristen en hun families.

Daarbij geldt dat hoe meer slachtoffers er zijn gemaakt bij de terreuraanslag, hoe hoger de beloning is.
De zwaarste terroristen krijgen een salaris gelijk aan een Palestijnse generaal.

De Taylor Force wet is vernoemd naar een Amerikaanse student die in maart 2017 in Tel Aviv op straat werd vermoord door een Palestijnse terrorist. De moordenaar werd dood geschoten.
De verontwaardiging in de VS was groot over het feit dat de familie van de moordenaar aan deze terreuraanslag een riant salaris overhoudt.

De naar Taylor Force vernoemde wet stelt dat de Amerikaanse financiële hulp wordt opgeschort totdat de Palestijnse Autoriteit aan vier voorwaarden heeft voldaan:

  1. Het beëindigen van beloningen aan terroristen.
  2. Het intrekken van wetten die deze betalingen mogelijk maken.
  3. Het nemen van geloofwaardige stappen om het Palestijnse terrorisme een halt toe te roepen.
  4. Het veroordelen van terrorisme en het vervolgen van de daders van terroristische aanslagen.

De VS was tot nu toe de grootste gever van ontwikkelingshulp aan de Palestijnse Autoriteit, met jaarlijks 215 miljoen dollar. Daarnaast werd nog meer betaald aan de UNRWA, de VN organisatie speciaal voor Palestijnse vluchtelingen en (vooral) hun nakomelingen.

Dankzij de buitenlandse steun kan de Palestijnse Autoriteit de honderden miljoenen dollars betalen uit het “Palestijnse martelaren fonds” en deze worden nog steeds verhoogd.
In 2018 werd het bedrag verhoogd naar 403 miljoen dollar, een stijging met 15%. Het bedrag is nu al ruim de helft van de buitenlandse hulp.

In Nederland is er al jarenlang discussie in de Tweede Kamer over het stopzetten van het belonen van Palestijnse terroristen met Nederlandse ‘ontwikkelingshulp’.
Al in 2014 werd Kamerbreed een motie aangenomen dat de regering zich moest inspannen om een einde aan te maken aan deze uiterst onfrisse besteding van Nederlands belastinggeld.

Tot nu toe gebeurt er echter niet meer dan dat de regering de Nederlandse bezwaren “consequent naar voren brengt” in gesprekken met de Palestijnse Autoriteit. Die dat vervolgens simpelweg naast zich neer kan leggen, want Nederland verbindt er geen enkele consequentie aan.

Hopelijk volgt onze regering het Amerikaanse voorbeeld en schorst de Nederlandse ‘ontwikkelingshulp’ ook op, totdat dit afschuwelijke belonen van terreurdaden en van het vermoorden van onschuldige burgers stopt.

Of moeten er eerst meer Nederlandse slachtoffers vallen?
In 2001 werden al de vader, moeder en drie jonge kinderen van de Nederlands-joodse familie Schijveschuurder vermoord in een pizzeria in Jeruzalem. Daarna werd in 2015 de Nederlands-christelijke Marike Veldman neergestoken in een bus in Jeruzalem.

Stop met het geld geven waarmee deze terreur wordt aangemoedigd en beloond.


Uiteraard leest u meer over de Palestijnse verering van terreur en terroristen in de tweede druk van het succesvolle ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 112: Terroristen.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales
Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.