• Maandag, 14 Oktober 2019
  • 15 Tishri, 5780

Likoed Nederland

Politiek-correcte media: onwetendheid en amateurisme

Maandag, Mei 21, 2018 / Last Modified: Zondag, Juni 10, 2018

Opinie-artikel van Likoed Nederland op De Dagelijkse Standaard, 18 mei 2018.

Islamic Jihad martyrsVan de 62 doden afgelopen maandag waren er 50 strijders van Hamas en 3 strijders van de Islamitische Jihad. Van hen staan de foto’s hierboven. Rechts staat de 16-jarige Ahmed Adel Mousa Al-Shaer, een van de gedode ‘kinderen’. Zo blijken die ‘kinderen’ in werkelijkheid tienerjongens te zijn die werden ingezet als kindsoldaten. De inzet van kindsoldaten is een oorlogsmisdaad. Dit is ook niet bericht door de politiek-correcte media.

In de politiek-correcte media is de berichtgeving over Gaza bepaald geknoei te noemen. Onwetendheid en amateurisme gaan hand in hand.

De Dagelijkse Standaard meldde al het geknoei van de NOS met een filmpje. Hieronder nog een paar voorbeelden.

Er wordt vaak gezegd dat de demonstranten een ‘recht op terugkeer’ zouden hebben naar het voormalige Palestina. Echter, Palestina heeft als onafhankelijk land nooit bestaan. Vijftig jaar terug niet, 500 jaar terug niet en 5.000 jaar terug ook niet. Net zoals het land ‘de Levant’ nooit heeft bestaan, en het land ‘Drenthe’ en ook niet.
Waarom dan toch keer op keer insinueren dat zo een land ooit wel bestaan heeft?

Een recht op terugkeer voor vluchtelingen – laat staan hun nakomelingen – bestaat al evenmin in het internationaal recht.
Met die ‘terugkeer’ bedoelen zij dat Israël zou moeten ophouden te bestaan. Waarom wordt dat dan niet benoemd? Er wordt bericht dat sommige Palestijnen graag doodgeschoten willen worden.
Nu, dat kan overal ter wereld. Wie als radicale moslim met een groot mes in de hand de gewelddadige confrontatie zoekt met Franse soldaten in Parijs of Amerikaanse agenten in New York weet: dit ga ik niet overleven.
Wiens schuld is het dan als je dit niet overleeft? De schuld van die Franse soldaten, of van die Amerikaanse agenten?

Dat doet degene toch helemaal zelf. Anders gesteld: hoe graag wil je dood als je een zwaar beveiligde militaire grens in een conflictgebied, dat de grens tussen Gaza en Israël is, willens en wetens gaat bestormen, met messen, betonscharen en molotovcocktails in de hand? Het zijn die Palestijnen -zelf- die al dit geweld -zelf- orkestreren.
Het Israëlische leger schiet niet zomaar, maar om haar burgers te verdedigen.
Als Hamas terroristen de grens met duizenden doorbroken hadden – wat de intentie was – was er een veelvoud aan doden gevallen.

Ook wist iedereen dat er met scherp geschoten zou worden, Israël heeft immers eindeloos gewaarschuwd.
Waarom benoemen de media deze toch vrij simpele actie-geeft-reactie relatie niet?
Bovendien wordt het motief van velen om toch die dood te zoeken niet vermeld: om directe toegang tot het islamitisch paradijs te verkrijgen, als martelaar in de strijd tegen de ‘ongelovigen’. Dat is wat Hamas de bevolking voor houdt en hun imams prediken.

Ook wordt vaak vermeld dat de Palestijnen in Gaza een vreselijk leven hebben. Dat hebben ze ook.
Maar hoe komt dat? Het antwoord is heel simpel: doordat de terroristische Hamas-beweging Gaza bestuurt. Israël wil Gaza helemaal niet hebben (anders was Israël er in 2005 natuurlijk niet weggetrokken) en wil net als met Jordanië en Egypte gewoon in vrede samenleven.

Als Hamas al haar tijd en geld had ingezet in de ontwikkeling van Gaza, dan had Gaza het Singapore aan de Middellandse Zee kunnen worden. Hamas vuurt echter liever raketten af op Israël en steunt IS-terroristen in Egypte. Net als elk ander land ter wereld nemen Israël en Egypte dan maatregelen.

Dan komt er een blokkade van militair te gebruiken goederen van Israël en beperkt Egypte het personenverkeer en wordt het er allemaal niet gezelliger op. Daar komt dan bovenop een groot gebrek aan stroom en medicijnen omdat Fatah daar niet meer voor wil betalen als gevolg van de ruzie van Hamas.
Conclusie: ja, in Gaza is het leven vreselijk, maar dat wordt veroorzaakt door Hamas.

Hoe moeilijk is het om het conflict tussen Hamas en Israël eens wat professioneler te beschrijven?
Om zelf eens te bedenken dat Israël de dorpen die soms op maar 1 kilometer van de Israëlische grens liggen moet beschermen? Inderdaad, at all costs. Simpelweg omdat er ook allemaal kinderen en ouderen in die dorpen wonen.
Als staat heb je de plicht om die te beschermen.

 


Update: Dit artikel werd geschreven voordat bekend werd dat Hamas heeft toegegeven dat de overgrote meerderheid van de doden inderdaad terroristen waren.
Ook heeft Hamas toegegeven dat terroristen opzettelijk als burger gekleed gingen en dat burgers bewust als menselijk schild gebruikt werden. Zie de televisiebeelden hieronder.

Israël had dus gelijk en stond volledig in haar recht.

Voor zover Likoed heeft kunnen nagaan, heeft echter geen van de ‘mainstream’ media dit bericht gebracht. Het was enkel te vinden bij GeenStijl en enkele christelijke sites.
Dus als u nog bewijs zocht dat de politiek-correcte media aan selectieve nieuwsselectie doen die anti-Israël uitpakt, dan heeft u dit nu.

 


 

Premier Netanjahoe (vertaling door Brabosh):

“Bent u klaar voor echt schokkend nieuws? Ik ben het volledig eens met de leiders van de terroristische organisatie Hamas die dit de afgelopen dagen hebben gezegd. Mahmoud al Zahar, mede-oprichter van Hamas, zei dat het oproepen van de acties van Palestijnen aan de grens van Gaza ‘vreedzaam’ een duidelijke ‘misleiding’ is. Zijn woorden.

‘Dit is geen vreedzame weerstand’, zei hij. Ik ben het met ‘m eens. Met geweren schieten en explosieven naar Israëli’s vliegeren is helemaal niet vredig. Of neem nu Hamasleider Yahya Sinwar. Hij zei dat het doel van de rellen is om, ik citeer ‘hun grens af te breken en hun harten uit te rukken.’ Ik ben het ermee eens dat het vernietigen van Israël en het doden van onschuldige Israëli’s zijn ware doel is.

Nou, wat dacht je van senior Hamasleider Salah Bardawil? Hij zei dat van de 50 van de 60 Palestijnen die maandag zijn gedood, meer dan 80%, lid zijn van Hamas, met andere woorden leden van een terroristische organisatie.
Dezelfde Hamas die heeft opgeroepen tot genocide van elke Jood.
Ik ben het ermee eens dat Israël terroristen aanpakt.

Of u mij nu al dan niet gelooft, of als je de leiders van Hamas niet gelooft, kijk dan eens naar de video.
Palestijnen doorbreken het veiligheidshekken van Israël – sommigen van hen zwaaien met hakmessen.
Zij roepen: ‘Oh joden! We komen om je af te slachten!’
Dit is waar we onze families tegen verdedigen.
En u zou precies hetzelfde doen.”

 


 

Uiteraard leest u meer over de ware aard van Hamas in de tweede druk van ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 41: Hamas.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.