• Donderdag, 14 November 2019
  • 16 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Abbas: Joden zijn zelf de schuld van de Holocaust

Zondag, Mei 6, 2018 / Last Modified: Maandag, Mei 21, 2018

Naar aanleiding van de speech van Mahmoud Abbas op de Palestijnse televisie, 30 april 2018.

In een nieuwe antisemitische toespraak stelde de Palestijnse president Abbas dat Joden geen band zouden hebben met Israël en dat zij met hun kwalijke gedrag zelf de Holocaust zouden hebben veroorzaakt.

Hij deed dat in een vergadering van de Palestijnse Nationale Raad, die werd uitgezonden op de officiële Palestijnse televisiezender.

Het is de zoveelste keer dat Mahmoud Abbas zich schuldig maakt aan walgelijk antisemitisme. Enkele voorbeelden:

De onder zijn controle staande televisie, kranten en onderwijs maken zich ook geregeld schuldig aan idiote beschuldigingen van Joden, zoals dat zij “de Joodse geschiedenis van Jeruzalem verzinnen” en van het verspreiden van Jodenhaat.

De zogenaamd ‘gematigde vredespartner’ laat – voor een Arabisch publiek – zien wat hem drijft.

Dit keer was het enige verschil dat hij – gedwongen door zware internationale druk – halve excuses aanbood.
Het waren halve excuses, want hij erkende niet dat hij iets verkeerds had gezegd, maar alleen dat: “als mensen zich er door beledigd voelen, speciaal die van het Joodse geloof, bied ik daarvoor mijn excuses aan.”

Het is tekenend dat hij het heeft over “mensen van het Joodse geloof”. Hij blijft negeren dat Joden een volk vormen. Net alsof atheïstische of christelijke Joden niet ook vermoord werden in de Holocaust.

Het antisemitisme blijkt diep verankerd bij Mahmoud Abbas.

 

Abbas holocaust

 


 

Uiteraard leest u meer over de zogenaamde ‘gematigdheid’ van Fatah en de leider daarvan, Mahmoud Abbas, in de tweede druk van het succesvolle ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 30: Fatah.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales
Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.