• Zaterdag, 23 November 2019
  • 25 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Israël 70 jaar

Woensdag, April 18, 2018 / Last Modified: Maandag, Mei 21, 2018

Door Giulio Meotti. Vertaling: Brabosh, 18 april 2018.

Israel desertEr is geen ander land zoals dit in de wereld, dat van 800.000 aangroeide tot 8 miljoen inwoners en 3 miljoen immigranten verwelkomde.

Er is geen ander land dat elke dag in oorlog is, 365 dagen x 70 jaren vol van bedreigingen, bloedbaden, conflicten, spanningen, en dat in de tussentijd leefde en vooruit ging alsof de oorlog helemaal niet bestond.

Er is geen ander land dat 1 procent van zijn bevolking verloor tijdens de Onafhankelijkheids Oorlog.

Er is geen ander land dat een vergelijkbare smeltkroes kent van culturen en kleuren.

Er is geen ander land met zo’n concentratie van genialiteit, geloof en opoffering.

Er is geen ander land dat geboren uit het niets, de overlevenden van de grootste massaslachting in de geschiedenis van de mensheid heeft verwelkomd, waardoor levend werd gemaakt van wat de wereld besloot dat het moest sterven.

Er is geen ander land die de tenten van democratie, vrijheid, mensenrechten, cultuur, wetenschap en leven in de woestijn heeft geplant.

Er is geen ander land die de ergste en langstdurende terreurcampagne tegen een burgerbevolking heeft overleefd – de ‘Oslo-oorlog’ – en daarvan herstelde en sterker is geworden.

Er is geen ander land wiens kinderen ter dood worden gebracht wiens enige ‘misdaad’ het is dat zij Joods zijn.

Er is geen ander land dat zichzelf niet heeft afgesloten maar integendeel besloot om een ​​eiland van liberalisme te worden voor zijn minderheden en religies.

Er is geen ander land waar mensen, natie, identiteit, religie en staat samenleven.

Er is geen ander land waarvan de uiteindelijke verdwijning een tragedie en een overwinning zou zijn voor zoveel mensen over de hele wereld.

Er is geen ander land dat tegelijkertijd zo oud en zo modern is.

Er is geen ander land zo strategisch ligt voor het lot van onze ondankbare westerlingen.

De wereld is een betere plek met Israël en het Joodse volk.


 

Uiteraard leest u meer over het bestaansrecht van Israël in de tweede druk van ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 8: Bestaansrecht.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.