• Dinsdag, 15 Oktober 2019
 • 16 Tishri, 5780

Likoed Nederland

Berichtgeving Gaza rellen schiet tekort

Zondag, April 8, 2018 / Last Modified: Maandag, April 23, 2018

Persbericht van Likoed Nederland, 8 april 2018.

Gaza riots Kill the JewsDe leider van Hamas Yahya Sinwar riep de relschoppers op om “hun [Israëli’s] harten uit te rukken”, demonstraten scandeerden: “Dood de Joden” en er werd met nazi vlaggen gewapperd (zie filmpjes).
De berichtgeving over de door Hamas georganiseerde rellen schiet op een aantal punten te kort.
Er wordt niet of nauwelijks vermeld:

 1. Wat de ware bedoeling van Hamas is achter de rellen: het vernielen van het grenshek. Dan zouden grote drommen Palestijnse burgers de grens passeren, waarin terroristen zich zouden kunnen verschuilen. Als dat zou gebeuren, zouden er pas echt veel slachtoffers vallen.
  Daarbij worden de demonstranten misbruikt als ‘menselijk schild’ voor strijders; een oorlogsmisdaad.
 2. Daarom heeft Israël al weken uitgebreid gewaarschuwd – o.a. door het verspreiden van pamfletten – dat er bij het vernielen van of klimmen over het grenshek met scherp geschoten zou worden.
  Immers, Israël kan geen infiltratie van moorddadige terroristen toelaten.
  Dat heeft er toe geleid dat vrijwel alleen terroristen getroffen zijn, zoals blijkt uit het feit dat vrijwel alle geïdentificeerde doden strijders blijken te zijn bij terreurorganisaties.
 3. Organisator Hamas is een terreurorganisatie, die internationaal zo wordt beschouwd, ook door Nederland. Het heeft dezelfde ideologie en haat tegen andersgelovigen als bijvoorbeeld Boko Haram. Veel media duidde dat gelijktijdig wel als terreurorganisatie aan in hun berichtgeving.
 4. ‘De Mars van Terugkeer’ is een propagandastunt van Hamas. Iedereen weet dat de nakomelingen van vluchtelingen nooit in Israël zullen gaan wonen. Net zo min als dat bij het grotere aantal Joodse vluchtelingen zal gebeuren. Dat is ook strijdig met het basisidee van de tweestatenoplossing (twee staten voor twee volkeren).
 5. Zelfs de tweestatenoplossing is niet het doel van Hamas. Dat is de vernietiging van Israël, zoals vastgelegd in hun Handvest en in hun vorig jaar uitgebrachte ‘gematigde’ beleidsdocument
 6. In de Gazastrook zijn vrijwel geen stroom en medicijnen meer en blijven ambtenaren onbetaald, omdat Fatah daar – vanwege hun ruzie met Hamas – niet meer voor wil betalen.
  Hamas probeert met deze rellen de onvrede daarover te richten op Israël in plaats van op zichzelf.
 7. In de berichtgeving wordt informatie van de terreurorganisatie Hamas kritiekloos overgenomen. Het aantal gewonden van vorige week vrijdag bijvoorbeeld werd zo zwaar overdreven dat Hamas het zelf in de loop van de dag terugschroefde van 1.500 naar 750. Volgens Israël zijn er toen minder dan 100 mensen getroffen door (rubber of echte) kogels.
 8. De mensen in de demonstraties zijn op geen enkele manier als vluchteling te beschouwen, volgens de geldende internationale definitie. Het waren hun grootouders of overgrootouders die vluchtten en zij wonen nog in steeds binnen hetzelfde gebied (het voormalige Britse mandaatgebied Palestina).
 9. Sowieso bestaat in het internationale recht het door de Palestijnen beweerde ‘recht van terugkeer’ niet.
 10. Die voorouders vluchtten destijds vanwege het geweld dat door Palestijnse terroristen en de Arabische landen was begonnen om “de Joden de zee in te drijven”.
  Wetenschappelijk is aangetoond dat ongeveer de helft zelfs al gevlucht was nog voordat de Joden in de tegenaanval gingen [E. Karsh: ‘Palestine betrayed’, Yale University Press]. Het is dus onzinnig dat de Palestijnen nu Israël daar de schuld van geven. Arabieren die niet vluchtten, is trouwens niets overkomen. Zij maken nu 20% van de Israëlische bevolking uit.

Israël is de enige democratische rechtsstaat in het Midden-Oosten. Het is ook de enige Joodse staat ter wereld. Daarom wordt zij aangevallen en bedreigd door verscheidene moslimfundamentalistische terreurgroepen aan haar grenzen (Hamas, Islamitische Jihad, Hezbollah, IS enz.).
Israël verdient daarom tenminste dat haar gezichtspunt juist en volledig wordt weergegeven.

 

Terroristen rellenDe eerste tien geïdentificeerde doden waren allemaal actief in terreurorganisaties


 

Uiteraard leest u meer over Hamas in de tweede druk van ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 41: Hamas.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.