• Donderdag, 22 Augustus 2019
  • 20 Av, 5779

Likoed Nederland

Palestijnse diplomaat: Wij leren onze kinderen stenen gooien

Vrijdag, Maart 9, 2018 / Last Modified: Vrijdag, Maart 23, 2018

Door Israel Today, 9 maart 2018.
NB Er zijn tot nu toe 14 mensen gedood door stenen, waaronder juist kwetsbare Israëlische kinderen.

Abdallah Abushawesh, lid van de Palestijnse delegatie bij de Verenigde Naties, vertelde aan Canadese studenten die het hoofdkantoor van de VN in New York bezochten, dat de Palestijnen trots zijn op het gooien van stenen naar Israëli’s.
Zij zullen hun kinderen blijven leren stenen te gooien.

Het nieuwsportaal Ynet publiceerde een opname van Abushawesh, die lid is van de Palestijnse VN-delegatie en consultant in de Ontwikkelingsgroep van de Verenigde Naties. In een iets gebroken Engels vertelde hij de studenten:

‘We zijn erg behendig en zeer goed in stenen gooien. Daar zijn we trots op. We zullen niet ophouden met onze kinderen dit te leren.’

Na de lachende reacties van de luisteraars ging hij verder met zijn verhaal en zei hij dat elke Palestijn die bij het stenen gooien wordt gepakt, in de gevangenis komt.

‘We zijn er trots op dat we stenengooiers zijn, ik ben een van hen.

Ik ben nu wat ouder, maar ik blijf weerbaar, in naam van mijn kinderen.’

 

adele-bitonAdele Biton stierf in 2015 als gevolg van een Palestijnse steen aanval.

 

De diplomaat vertelde daarna over zijn eigen verleden als stenengooier tijdens de eerste Intifada.

‘Ik zat op de middelbare school. We hebben nooit een kans gemist om stenen te gooien. Dat was ons leven. We hebben ons verzet elke dag versterkt. We zijn er trots op.’

De Israëlische VN-ambassadeur Danny Danon uitte kritiek op de woorden van Abushawesh en zei:

‘De Palestijnen verbergen de waarheid niet langer. De Palestijnse leiders en hun vertegenwoordigers hitsen op tegen Israël.
Zij roepen in het openbaar op tot terreur. De internationale gemeenschap mag dit niet accepteren.

Het is onaanvaardbaar dat binnen de Verenigde Naties, die zich tot doel stelt vrede te stichten en de mensenrechten te beschermen, een diplomaat kan opzetten tot geweld en terreur, die de Israëli’s kan verwonden en zelfs doden.’

 

Fatah Rage of jerusalem Fatah FacebookHet gooien van stenen wordt ook aangemoedigd op de Facebook pagina van het ‘gematigde’ Fatah.

 

Uiteraard leest u meer over de Palestijnse voorliefde voor geweld in de tweede druk van ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 38: Geweld.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.