• Vrijdag, 20 September 2019
  • 20 Elul, 5779

Likoed Nederland

De steun van Oxfam aan Palestijnse terreur

Zondag, Februari 18, 2018 / Last Modified: Vrijdag, Maart 9, 2018

Door Brabosh (ingekort), 18 februari 2018.

Mensenrechten treatingOxfam is de afgelopen week in opspraak gekomen naar aanleiding van een seksschandaal dat acht jaar geleden plaatsvond in Haïti.

Toen ging de Belgische afdeling van Oxfam International hulp verstrekken aan de noodlijdende bevolking, naar aanleiding van de catastrofale aardbeving die zich voordeed op dinsdag 12 januari 2010.

Acht jaar lang slaagde de Oxfam top dit schandaal toe te dekken met de mantel der liefde en vooral omwille van de onnozelheid en of onverschilligheid van haar duizenden donoren met inbegrip van haar gulste sponsor, de Belgische staat.

Oxfam beweert op te komen voor de armen der aarde maar haar politieke agenda oogt veel minder onschuldig en altruïstisch dan bij nader toezien het geval blijkt.

De solidariteit van Oxfam geldt in het bijzonder voor de Palestijnse gebieden, waar hun “solidariteit” zich zelfs uitstrekt tot financiering en samenwerking met de Palestijnse terreur tegen Israël met name de marxistische PFLP (het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina).

Bovendien roept Oxfam onomwonden in haar circulaires en pamfletten op tot ontwapening van Israël en tot een volledige boycot van Israëlische producten, om het even waar ze worden geproduceerd, en werkt met dat doel nauw samen met de antisemitische boycot-Israël internationale boycot-beweging.

 

Nederland en België

[Opmerking van Likoed Nederland: hieronder wordt de situatie van Oxfam België beschreven. Voor Nederland geldt echter in grote lijnen hetzelfde.

Hoe de Belgische financiering aan Oxfam verloopt wordt erg uitgebreid en gedetailleerd uitgelegd door NGO Monitor.

De Belgische overheid verstrekt via het Directie-Generaal Ontwikkelingssamenwerking en Humanitaire Hulp (DGD), een afdeling van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken, miljoenen euro’s aan sterk gepolitiseerde niet-gouvernementele organisaties (Ngo’s) die anti-Israëlische verhalen, rechtspraak en steun aan BDS-campagnes (boycot, desinvesteringen en sancties) omvatten, waarvan sommige van deze organisaties banden onderhouden met Palestijnse terreurgroepen.

Volgens Belgische ambtenaren biedt de Belgische regering niet langer directe financiering aan Israëlische en Palestijnse Ngo’s. Maar dat wordt omzeild via zgn. ‘erkende Belgische ngo’s‘ die lokale Israëlische en Palestijnse ngo’s financieren door middel van ‘medefinancieringsprogramma’s‘, die mede gefinancierd worden door de DGD, waarbij DGD een maximum van 85% van de totale subsidie ​​verstrekt.

In 2014 bedroeg het budget van Oxfam België voor haar activiteiten in Israël, in Judea & Samaria (de Westelijke Jordaanoever) en Gaza ruim 1,1 miljoen euro’s. Oxfam Solidariteit publiceert geen financiële informatie, en ontbeert transparantie en verantwoordelijkheid.

In haar eigen woorden beweert Oxfam-Solidariteit dat het “Een internationale confederatie is van 17 organisaties die in 92 landen samenwerken, als onderdeel van een wereldwijde beweging voor verandering, om een ​​toekomst te bouwen die vrij is van het onrecht van armoede.”

Met dat doel beweert Oxfam samen te werken met “meer dan 60 Palestijnse en Israëlische partnerorganisaties” maar onthult wijselijk de namen van deze organisaties niet en het heeft daar ook goede redenen voor. Een van haar zogenoemde ‘Palestijnse partnerorganisaties’ waar Oxfam mee samenwerkt is met name de marxistische terreurgroep PFLP.

 

Banden Oxfam met PFLP

De door Oxfam Solidariteit begunstigde ‘Palestijnse partnerorganisaties’ omvatten onder meer de Health Works Committee (HWC), United Health Works Committee (UHWC) (partners sinds 1990) en Union of Agricultural Work Committees (UAWC) (partners sinds 1998). Deze drie organisaties onderhouden allemaal banden met de terroristische organisatie PFLP.

Oxfam Solidariteit verstrekt financiering aan UAWC (€ 289.060) en de Israëlische gepolitiseerde NGO Gisha (€ 349.871) voor een project in Gaza met de titel “Levens beschermen binnen gesloten grenzen“. Oxfam legt uit: “Dit project wordt gefinancierd door Directie-Generaal Ontwikkelingssamenwerking en Humanitaire Hulp (DGD) van de Belgische regering”, die een afdeling is van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken

De UAWC wordt door al-Fatah (de politieke factie van PA president Mahmoud Abbas) geïdentificeerd als een officiële PFLP ‘gelieerde‘, en door USAID als de ‘agrarische tak’ van de PFLP. Volgens academisch wetenschapper Glenn E. Robinson werd UAWC in 1986 opgericht door “landbouwkundigen die losjes verbonden zijn met de PFLP.”

Volgens de Israëlische NGO Shurat HaDin, “werd de UAWC opgericht door de PFLP; wordt gecontroleerd door senior PFLP-medewerkers; stelt zijn activa beschikbaar aan de PFLP; en handelt in coördinatie met en om de belangen van de PFLP te bevorderen (inclusief actieve betrokkenheid bij de politieke activiteit).”

Duidelijk werden de terroristische banden toen in oktober 2010 de UAWC publiceerde dat het “een solidariteitsdag organiseerde met de secretaris-generaal van het Volksfront voor de bevrijding van Palestina, Ahmed Saadat.”

Saadat werd veroordeeld tot dertig jaar gevangenisstraf wegens het leiden van een “illegale terroristische” organisatie, “evenals voor zijn betrokkenheid bij het plannen van veel van de aanvallen van de groep, waaronder de moord op de Israëlische minister van Toerisme Rehavam Ze’evi (zie verder).

Deze “solidariteitsdag” werd bijgewoond door Mohammed Bakri, uitvoerend directeur van de UAWC in Gaza, en vierde “de tiende verjaardag van de moord” op de Israëlische minister. Bashir al Khairi, voormalig president van de raad van bestuur van de UAWC, “werd in 1969 veroordeeld voor terroristische misdrijven en zat 15 jaar achter de tralies.” Khairi was het hoofd van het politieke bureau van PFLP. In 2012 heeft World Vision Australia activiteiten met UAWC opgeschort vanwege de vermeende banden met de PFLP.

 

PFLP

Het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina(PFLP-GC), een marxistische terreurorganisatie die na de Zesdaagse Oorlog in 1967 werd opgericht door George Habash, is één van het dozijn terreurorganisaties in de Gazastrook. De PFLP, een groep van de PLO (Palestijnse Bevrijdingsorganisatie), werd vooral in de jaren 1970 berucht voor zijn vele vliegtuigkapingen en bomaanslagen.

Het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) koos de zijde van president Assad. Een harde kern van Palestijnse militanten van de PFLP-GC onder leiding van commandant Ahmed Jibril, vecht al maanden in Syrië tegen de rebellen. In november 2012 kwam het tot zware gevechten met de rebellen toen die het Palestijnse vluchtelingenkamp van Yarmoek nabij Damascus bestormden.

Een van de huidige leiders van de PFLP is Ahmed Sa’adat, die sinds 14 maart 2006 zit opgesloten in een Israëlische gevangenis. Hij is één van de hoofddaders van de moord op de Israëlische Minister van Toerisme Rehavam Zeevi in 2001 in het Hyatt hotel.

Een mededader, Majdi Al-Rimawi, die in maart 2013 in de Franse stad Bezons nabij Parijs tot ereburger van de stad werd gemaakt, was eerder door een Israëlische rechtbank in Jeruzalem tot levenslange gevangenisstraf +80 jaar veroordeeld, omdat hij als bevelhebber van de “gewapende arm” van de PLO meerdere zelfmoordterroristen naar Jeruzalem had uitgestuurd om de minister te vermoorden.

[Opmerking Likoed Nederland: Verbaasd over de banden van Oxfam met terreurorganisaties? Dat zou u niet zijn als u wist dat Oxfam zowel in Nederland als in België geleid wordt door mensen die zelf afkomstig zijn uit (extreem-linkse) terreurorganisaties. Zie ons boek ‘150 Palestijnse fabels’.]

 


 

Uiteraard leest u meer over de banden van ‘mensenrechtenorganisaties’ met terreur in de tweede druk van ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 76: Mensenrechtenorganisaties.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.