• Zaterdag, 23 November 2019
  • 25 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Palestijnen willen helemaal geen tweestatenoplossing

Zondag, Februari 4, 2018 / Last Modified: Zondag, Februari 11, 2018

Diverse uitzendingen van de Palestijnse televisie, 4 februari 2018.

U weet het waarschijnlijk: er is niets zo belangrijk in het buitenlands beleid van Nederland – behalve de buurlanden – als het Midden-Oosten.

Want alleen daarover bevat het huidige regeerakkoord een passage:

“In het Midden-Oosten draagt Nederland bij aan vrede en veiligheid. Nederland benut de goede betrekkingen met Israël en de Palestijnse Autoriteit voor het behoud en de verwezenlijking van de tweestatenoplossing: een onafhankelijke, democratische en levensvatbare Palestijnse staat naast een veilig en internationaal erkend Israël.”

Nu is dit een belachelijke stelling voor iedereen met een beetje historische kennis. Die weet dat die tweestatenoplossing al 80 jaar wordt afgewezen door de Arabieren. Jammer dat dit er niet bij vermeld wordt.

En een aanvaarding van die tweestatenoplossing is ook bepaald nog niet in zicht:

  1. Hamas – de grootste Palestijnse partij – wijst deze ondubbelzinnig af. De tweestatenoplossing is strijdig met hun moslimfundamentalistische ideologie, die zegt dat al het grondgebied van het Ottomaanse Rijk heroverd moet worden (ook Spanje, Griekenland enz.).
  2. Fatah – de op een na grootste Palestijnse partij – wijst de tweestatenoplossing ook keer op keer af in het Arabisch, voor de eigen bevolking. Het wil geen Joodse staat, nooit. Dat bleek uit de recente antisemitische haatspeech van Mahmoud Abbas tegen de Joden van Israël. En drie recente uitzendingen van de Palestijnse televisie laten dat nog maar eens zien.

Het Nederlandse streven naar een tweestatenoplossing blijkt een complete fata morgana.

 

Fatah river sea
De vertaling van de drie uitzendingen:

De Opperste Sjaria-rechter en persoonlijk adviseur van Mahmoud Abbas over religieuze zaken Mahmoud Al-Habbash op 22 december 2017 op de Palestijnse televisie:

“Jeruzalem is alleen van ons, alleen van ons.

Zij [de Amerikanen] weten dit Het is vreemd dat een staat is die maar iets ouder is dan 200 jaar [de VS] een oordeel heeft over een stad die 5.000 jaar oud is. Waar was Amerika toen Jeruzalem werd gebouwd, dat het kan beslissen waar het de hoofdstad van is? En waar was Israël toen Jeruzalem werd gebouwd? Jeruzalem was hier vóór Amerika en voor Israël en voor Europa en voor deze hele wereld.

Wij waren meer dan 5.000 jaar geleden in Jeruzalem.

Amerika, dat – bij wijze van spreken – gisteren werd geboren, wil beslissen over het lot van een stad waarvan de leeftijd groter is dan de geschiedenis.”

 

Het lid van het Centraal Comité van Fatah, Al-Haj Ismail Jaber op 1 januari 2018 op de Palestijnse televisie:

“Met betrekking tot de herroeping van de Palestijnse erkenning van Israël, zal dit onderwerp ook worden besproken? Alle zaken staan op de agenda van de [PLO] Centrale Raad …

Inderdaad, we van Fatah hebben Israël niet erkend, nooit.

Dit moet duidelijk zijn. We hebben [Israël] nooit erkend. De PLO erkende het. Wij maken deel uit van de PLO, dat is waar. Maar wij, als Fatah, hebben Israël niet erkend.”

 

De plaatsvervangend secretaris van de Revolutionaire Raad van Fatah, Majed Al-Fatiani op 1 januari 2018 op de Palestijnse televisie:

“Het is niet voldoende dat alleen de inwoners van Jeruzalem zich verzetten tegen [de bezetting] in de straten, steegjes en wijken …

Deze activiteit moet zich verspreiden over het hele Palestijnse land; het gebied tussen de rivier [de Jordaan] en de [Middellandse] Zee.

Onze identiteit ligt tussen de rivier en de zee.

Onze nationale volkssoevereiniteit ligt tussen de rivier en de zee.”

 


 

Uiteraard leest u meer de tweestatenoplossing in de tweede druk van ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 116: Tweestatenoplossing.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.