• Zaterdag, 23 November 2019
  • 25 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Netanyahu: waarom het Iraanse regime weg moet

Zondag, Januari 7, 2018 / Last Modified: Zondag, Januari 14, 2018

Toespraak van de Israëlische premier Netanyahu op een conferentie voor diplomaten op 6 december 2017. Vertaling: Wim Jongman, 7 januari 2018.
Deze toespraak is van een maand geleden, maar actueler dan ooit.

iran evil empire

Er is nog maar één regime over, dat openlijk en ondubbelzinnig en brutaal oproept tot de vernietiging van Israël.

Want in de Arabische wereld is er veranderding . Maar dat betekent niet dat we al vredesverdragen kunnen sluiten met de Arabische wereld, zonder enige beweging van de Palestijnen. Vredesverdragen, nee. En alles wat daaronder ligt, ja, het gebeurt. ….
De vooruitgang is onmiskenbaar.

Behalve voor Iran. Iran onderscheidt zich niet alleen door ons te bedreigen, Iran bedreigt de hele wereld.
En als Iran onverminderd doorgaat, hebben ze straks een nucleair arsenaal van 100 bommen en meer. Binnen een decennium hebben ze het vermogen om uranium op grote schaal te verrijken en bereiken ze niet één bom, maar 100 bommen.

Daar moet een einde aan komen. Niet alleen omdat Iran oproept tot de vernietiging van Israël, maar ook omdat Iran het hele Midden-Oosten wil veroveren en zelfs verder wil gaan.
Het ontwikkelt ICBM’s (intercontinentale raketten) om elk punt op aarde te kunnen bereiken.
Het is een agressief regime, het voert terrorisme uit, het vuurt raketten af naar Saoedi-Arabië, het zoekt naar een landbrug.
Dat is wat Iran probeert te doen.

Iran probeert een imperium op te bouwen – met Iran, Irak, Syrië, Libanon – en van Jemen naar Gaza, en uiteindelijk willen ze het hele Midden-Oosten veroveren.

We zullen hen zich niet laten wortelen in Syrië. Dat zullen we niet doen. We zeggen wat we bedoelen. We zeggen en doen wat nodig is om dat te voorkomen. Maar ik denk ook dat dit niet alleen een Israëlisch belang is. Dit is ook uw interesse.

Vandaag heb ik dus één verzoek voor elke diplomaat op deze conferentie.

Stuur onmiddellijk na mijn toespraak alstublieft een e-mail naar de minister van Buitenlandse Zaken van uw land, mijn collega, of naar de president, of naar de minister-president, om hen te vragen meer druk uit te oefenen op Iran, wat op vele manieren kan gebeuren.

Ik denk dat u de benarde situatie van de gevangengezette mensenrechtenactivisten in de Evin-gevangenis in Iran kunt belichten, of dat u zich kunt uitspreken tegen het ophangen van homoseksuelen in Iran, of dat u opkomt voor de rechten van de christenen en de Bahai’s die helemaal geen rechten krijgen in Iran.

Of dat u nieuwe sancties oplegt in het licht van de schaamteloze schendingen door Iran van zijn internationale verplichtingen, zoals de schending van de resoluties van de VN-Veiligheidsraad over de raketten. Eis een einde aan het aanzetten tot genocide door Iran, een duidelijke schending van het Verdrag van Genève.

Doe mee met onze Amerikaanse vrienden bij het creëren van een betere nucleaire overeenkomst, een overeenkomst die Iran niet garandeert dat het land over voldoende verrijkt uranium gaat beschikken om binnen tien jaar honderd bommen of meer te produceren.

Maar bovenal, als u vrede en veiligheid wilt steunen, wilt u dit regime dan een halt toeroepen, bovenal: wilt u doen wat ik doe en het Iraanse volk steunen. Ik spreek met hen. Ik heb ze gisteren nog een video gestuurd. Ik heb ze gisteren nog een video gestuurd. Ik denk dat het de miljoen kijkers is gepasseerd. En we krijgen veel, heel veel reacties uit Iran.
Steun vooral degenen die het Iraanse regime het meeste vreest. Hun eigen volk. Help hen.

Het tegengaan van Iraanse agressie zal de strijd tegen het islamistische terrorisme aanzienlijk helpen, het zal de regionale stabiliteit versterken, het zal ons allen veilig houden, het zal de vrede bevorderen.

95% van de problemen in de regio zijn afkomstig uit Iran.
Hezbollah zou het geen dag uithouden zonder de steun van Iran. Hamas is afhankelijk van Iran.
U ziet de agressie overal in de regio vanuit de Bab el-Mandeb Straat van Iran.

Doe deze dingen om de veiligheid te waarborgen, doe dit om de vlammetjes van vrijheid en de vlammetjes van vooruitgang te beschermen. Het uitstellen van deze acties zal een ernstige fout zijn. Terroristen die niet worden weerstaan, krijgen mettertijd steeds meer moed. En de smaak van de expansie, de expansie van Iran, groeit ook met de tijd sterker.

Een regime dat openlijk oproept tot de vernietiging van één democratie, zal daar niet ophouden.
Dat zal voortgezet worden.
We moeten Iran nu stoppen.
Ik vraag u nu om actie te ondernemen.

 

<

Hierboven: De toespraak van premier Netanyahu in december.
Hieronder: Recent commentaar op de demonstraties. Dit is het meest bekeken filmpje van premier Netanyahu ooit!


 

Uiteraard leest u meer de nucleaire ambities van Iran in de tweede druk van ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 7: Atoombom.

150 Palestijnse fabels

Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.