• Zondag, 17 November 2019
  • 19 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Averechts effect bij extra geld aan Palestijnen

Zondag, Januari 21, 2018 / Last Modified: Zondag, Januari 28, 2018

Persbericht van Likoed Nederland, 21 januari 2018.

Minister Kaag van Ontwikkelingssamenwerking geeft sneller dan gepland 13 miljoen euro aan de hulporganisatie voor Palestijnse ‘vluchtelingen’ van de VN, UNRWA.

Dit naar aanleiding van het feit dat de Verenigde Staten hun hulp aan deze organisatie afgelopen dinsdag halveerden.

Die vermindering was volkomen terecht. Want er zijn inmiddels vrijwel geen Palestijnse vluchtelingen van de oorlog in 1948 in leven. Dit geld wordt dan ook niet gebruikt om Palestijnse vluchtelingen te helpen maar om de nakomelingen daarvan opgesloten te houden in soms mensonterende kampen.

Zelfs de meerderheid van die Palestijnse nakomelingen – die leeft onder zelfbestuur in de autonome Palestijnse gebieden in de Westbank en de Gazastrook – blijft eindeloos opgesloten in kampen.
Dit gebeurt op orders van hun eigen leiders. Omdat het aantal nakomelingen blijft toenemen, wordt de overbevolking in die kampen steeds groter. Hun situatie wordt dus steeds slechter.
Deze Palestijnen dienen het recht te krijgen om hun kampen te verlaten en als vrij, volwaardig burger te kunnen leven in het gebied waar zij geboren en opgegroeid zijn.

De Palestijnen zijn de enige groep ter wereld waarvan de nakomelingen van vluchtelingen aanspraak kunnen blijven maken op de regelingen voor hun ouders, grootouders en overgrootouders.
Als enige ‘vluchtelingenprobleem’ ter wereld wordt dit probleem daardoor met de tijd alleen maar groter, in plaats van kleiner.
De kosten worden gedragen door de internationale gemeenschap, waaronder de Nederlandse belastingbetalers.

De Verenigde Staten hebben nu het verstandige besluit genomen om de hulp af te bouwen, iets wat juist navolging verdient.

In het persbericht van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt gesteld dat als de hulp niet gegeven wordt er “risico is dat de stabiliteit in de regio nog verder onder druk komt te staan.” Het omgekeerde is het geval.
Er is overweldigend bewijs dat UNRWA het geld juist gebruikt om Palestijnen van kind af aan te radicaliseren (zie bijvoorbeeld hier en de video hieronder).
Ook is keer op keer gebleken dat de gebouwen van de UNRWA in de Gazastrook worden gebruikt als uitvalsbasis voor terreur van de radicaal-islamitische Hamas-organisatie. Afgelopen oktober nog werd weer een terreurtunnel onder een UNWRA school ontdekt.

Sowieso heeft de 33 miljard euro die de afgelopen 22 jaar is overgemaakt aan de Palestijnen averechts gewerkt, zoals Elsevier constateert en zal ook dit extra geld “een zeer onwenselijke situatie in stand houden”.
Historica Els van Diggele die een jaar lang onderzoek deed in de Palestijnse gebieden kwam in haar recente boek ook tot dezelfde conclusie: dat deze ‘ontwikkelingshulp’ beter in een bodemloze put kan worden gegooid: het houdt slechts een totaal opgeblazen ambtenarenapparaat in stand. Op geen enkele manier draagt het bij aan de opbouw van de Palestijnse economie. Integendeel, het geld stimuleert slechts corruptie en vriendjespolitiek – waarvan de gewone Palestijn het slachtoffer is.

Bovendien wekt het de indruk of de Palestijnen nu beloond worden voor de afschuwelijk antisemitische haatspeech van de Palestijnse president Abbas van afgelopen zondag.
Het besluit van de nieuwe D66 minister Sigrid Kaag (met sterke Palestijnse banden) is dan ook omstreden, gezien het feit dat de andere drie regeringspartijen hier direct Kamervragen over hebben gesteld.

In elk geval is het na 70 jaar de hoogste tijd dat de onzinnige uitzonderingspositie voor de nakomelingen van Palestijnse vluchtelingen verdwijnt. Zodat de belastingbetalers wereldwijd niet langer blijven opdraaien voor de kosten van generaties nepvluchtelingen.
Dat geld kan beter gebruikt worden voor echte vluchtelingen.


UNWRA student


 

Uiteraard leest u meer over de problemen met UNRWA in de tweede druk van ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 125: VN UNRWA.

150 Palestijnse fabels

Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.