• Zondag, 17 November 2019
  • 19 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Jodenhaat in speech Mahmoud Abbas

Maandag, December 18, 2017 / Last Modified: Vrijdag, December 29, 2017

Persbericht van Likoed Nederland, 18 december 2017.

Abbas IstanbulEen toespraak van de Palestijnse president Mahmoud Abbas op 13 december 2017 tot de Organisatie van Islamitische Samenwerking (OIC) in het Turkse Istanbul bevatte een hele reeks van antisemitische passages.

Daarbij beriep Mahmoud Abbas zich op de Jodenhaat die in sommige verzen in de Koran te vinden zijn.

Volgens Abbas zijn Joden:

“Buitengewoon goed in geschiedvervalsing en verzinsels.
Zij [de Joden] zijn daar ware meesters in.
Dit staat vermeld in de heilige Koran.
Zij [de Joden] verzinnen feiten en geloven daar zelf in.”

Hoewel over de toespraak wel in het Nederlandse nieuws werd bericht (bijvoorbeeld bij de NOS), werden deze passages niet gerapporteerd.

Wel werd een andere onzinnige uitspraak van hem in de media geciteerd: “Jeruzalem is altijd de hoofdstad geweest van Palestina en zal dat ook altijd blijven.”
Volslagen onzin: Jeruzalem is nog nooit de hoofdstad geweest van het land Palestina of van enig ander islamitisch land. Palestina heeft als land sowieso nog nooit bestaan.
Het is wel circa duizend jaar de Joodse hoofdstad geweest. Maar dat noemt Mahmoud Abbas “een verzinsel”.

Het is trouwens niet voor het eerst dat Mahmoud Abbas met Jodenhaat komt:

De onder zijn controle staande televisie, kranten en onderwijs maken zich ook geregeld schuldig aan het beschuldigen van de Joden dat zij “de Joodse geschiedenis van Jeruzalem verzinnen” en van het verspreiden van Jodenhaat.

De zogenaamd ‘gematigde vredespartner’ laat – voor een Arabisch publiek – zien wat hem drijft.

Likoed Nederland verwacht een krachtige veroordeling van de Nederlandse regering van deze walgelijke, islamitisch geïnspireerde Jodenhaat door de Palestijnse president.

 

 

 


 

Uiteraard leest u meer over de zogenaamde ‘gematigdheid’ van Fatah en de leider daarvan, Mahmoud Abbas, in de tweede druk van het succesvolle ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 30: Fatah.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales
Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.