• Zaterdag, 23 November 2019
  • 25 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Palestijns historicus bevestigt: Palestijns volk is recente uitvinding

Dinsdag, November 7, 2017 / Last Modified: Zaterdag, September 21, 2019

Uitzending van de officiële Palestijnse televisie, 1 november 2017.

In de al lange rij van leugens van de Palestijnse president Abbas (zie hieronder) kan er weer één worden toegevoegd.

Iedereen met een beetje kennis weet echter dat “het Palestijnse volk” pas in de jaren zestig van de vorige eeuw is uitgevonden.

Daarvoor werden zij door iedereen gezien als Arabieren, net als alle andere Arabieren.

Arabieren pleegden toen al tientallen jaren terreuraanslagen in Israël, omdat zij de Joden geen eigen staat gunden en die wilden vernietigen.
De Russische geheime dienst KGB zocht naar een positievere uitleg en kwam met het idee om deze terreuraanslagen de “bevrijdingsstrijd van het Palestijnse volk” te noemen.

Overigens bleven de terreuraanslagen daarna nog steeds gericht tegen Israël. In plaats van dat deze zich richtten tegen Egypte en Jordanië, die de Gazastrook en de Westbank in bezit hadden en waar de meerderheid van de Palestijnen woont. Ook in het handvest bij de oprichting van de PLO (Palestijnse ‘Bevrijdings’ Organisatie) van 1964 is de vernietiging van Israël nog steeds het doel. Er wordt zelfs duidelijk verklaard dat de PLO geen aanspraak maakt op de Westbank.

Deze uitvinding van een Palestijns volk vijftig jaar geleden sloeg wereldwijd zo goed aan dat de Palestijnen er nu zelfs van maken dat het Palestijnse volk al eeuwenlang bestaat.
Dat doet dus ook Mahmoud Abbas. Hij omschrijft in een opinie-artikel in de Britse krant The Guardian op 1 november het Palestijnse volk als:

“een trots volk met een rijke geschiedenis van oude beschavingen en de bakermat van de religies van [aartsvader] Abraham.”

Maar de Palestijnen weten natuurlijk ook best dat dit een fabeltje is [één van de 150 fabels uit het gelijknamige boek van Likoed, zie hieronder].

Bijvoorbeeld, op dezelfde dag van het artikel van Abbas, zond de officiële Palestijnse televisie een interview uit met de Palestijnse historicus Abd Al-Ghani Salameh. Hij legde uit dat er in 1917 nog geen Palestijns volk bestond:

“Vóór de belofte van Balfour [zijn Verklaring in 2017], bij de beëindiging van de Ottomaanse heerschappij, bestonden er geen politieke grenzen van Palestina zoals we die nu kennen.

Er was niets dat een Palestijns volk met een politieke identiteit werd genoemd, zoals we dat nu kennen.

De administratieve grenzen van Palestina strekten zich uit van oost naar west en omvatten Jordanië en Zuid-Libanon. Alle mensen in het gebied werden bevrijd van de Turkse overheersing en kwamen direct in een koloniale overheersing. Er was geen politieke identiteit van een Palestijns volk. Palestina was een gebied in de geografische zin. De mensen die er woonden, waren welvarend.”

Het is mooi om eens de waarheid op de Palestijnse televisie te horen.

Alhoewel het natuurlijk de vraag is of de zender deze historicus nog een keer naar zijn mening zal vragen ….

No Palestinian people

Eerdere leugens van Abbas

 


 

Uiteraard leest u meer over de uitvinding van het Palestijnse volk in de tweede druk van ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 101: Palestijns volk.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.