Motie van de Tweede Kamer, aangenomen op 2 november 2017.
Naar aanleiding van de recente incidenten bij onder meer de VN-Mensenrechtenraad en Unesco heeft de Tweede Kamer op 2 november een motie aangenomen die stelling neemt tegen de onevenwichtige houding van de VN ten opzichte van Israël.
De oorzaak daarvan is trouwens het moslim-machtsblok bij de lidstaten.
Daardoor is bijvoorbeeld de Joodse staat het enige land in de wereld dat een vast agenda-item bij de mensenrechtenraad is, terwijl tirannen in landen als Syrië en Noord-Korea mensenrechten systematisch aan hun laars lappen.
Het voorstel kreeg een ruime meerderheid, van de indieners SGP, FvD en PVV en daarnaast van CDA, 50PLUS, D66, VVD en de ChristenUnie.
Alleen GroenLinks, SP, PvdA, PvdD en DENK stemden tegen de motie.
De aangenomen motie luidt:
“De Kamer, constaterende, dat dit kabinet zich wil inzetten voor verbetering van de onderlinge relaties tussen Israëliërs en Palestijnen,
overwegende, dat diverse VN-organisaties, waaronder Unesco en de Mensenrechtenraad, zich inzake de Israëlisch-Palestijnse kwestie herhaaldelijk zeer partijdig tonen,
verzoekt de regering, in VN-verband actief stelling te nemen tegen VN-organisaties die disproportioneel agenderen tegen Israël,
en, zoals de Nederlandse regering eerder gedaan heeft, onrechtvaardige resoluties af te wijzen.”
Voor wie de ruime meerderheid van de Tweede Kamer niet gelooft, gelooft misschien de VN zelf:
De voormalige secretaris-generaal van de Verenigde Naties Kofi Annan verklaarde:
“Supporters van Israël hebben het gevoel dat Israël vaak hard veroordeeld wordt, volgens standaarden die niet gelden voor haar vijanden.
Dit is maar al te vaak waar, speciaal in sommige VN-organen.
Men moet zich ook de vraag durven stellen of dergelijke stappen ooit enige tastbare verlichting of voordeel voor de Palestijnen hebben opgeleverd.”
Nog een voormalige secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban KI-moon gaf toe:
“Israël zou op gelijke voet zou moeten worden behandeld als al de andere 192 lidstaten van de Verenigde Naties.
Helaas gaat Israël gebukt onder kritiek en lijdt onder de vooroordelen en soms zelfs discriminatie.
Het is een ongelukkige situatie.”
Uiteraard leest u meer over de eenzijdige houding van de Verenigde Naties in de tweede druk van ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 123: Verenigde Naties.
Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.
De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:
Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.