• Maandag, 14 Oktober 2019
  • 15 Tishri, 5780

Likoed Nederland

Palestijnse bokser ziet af van medaille

Zondag, Oktober 15, 2017 / Last Modified: Donderdag, Oktober 19, 2017

Artikel in het kader van ‘ongehoord Palestijns nieuws’, 15 oktober 2017.

Palestinian boxer

Een Palestijnse bokser heeft geen bronzen medaille gewonnen, omdat hij niet tegen een (islamitische!) Israëli mocht boksen.

Daarop ging de medaille naar de Israëli.

Dat gebeurde bij de wereldkampioenschappen voor de jeugd Thais boksen in Bangkok.

De Palestijn vertelde op de officiële Palestijnse televisie dat hij niet tegen de Israëli had mogen boksen omdat: “het beneden onze waardigheid is” en omdat “Israël niet erkend wordt”.

Dat laatste is veelzeggend, want de wereld denkt immers dat de Palestijnen vrede gesloten hebben met Israël en het wel erkend hebben.

De Israëli had er trouwens geen probleem mee om tegen de Palestijn te boksen.

De bokser vertelde dat dit op instructie was van het Palestijns Olympisch Comité. De voorzitter daarvan is Jibril Rajoub, een man die al vaker in opspraak kwam. Het is een prominent lid van Fatah die eerder Joden beschreef als “duivels” en “klootzakken”. Voetballen met Joden noemde hij “een misdaad tegen de menselijkheid. Wie daaraan deelneemt, zal bestraft worden met uitsluiting van lidmaatschap.”

Uiteraard is dit in strijd met alle sportcodes en met het Ethisch reglement van het Internationaal Olympisch Comité, dat vraagt om “respect voor het principe van de universaliteit en de politieke neutraliteit van de Olympische Beweging”.

PMW, de organisatie die dit ontdekte, heeft aan het Internationaal Olympisch Comité gevraagd dat de Palestijnen van sportevenementen worden uitgesloten totdat zij hun excuses hiervoor gemaakt hebben en verklaard hebben dat zij in het vervolg wel met Israëli’s zullen sporten.

Het is bepaald niet de eerste keer dat de Palestijnen laten zien dat zij geen normale betrekkingen met Israëli’s willen, maar hen als “duivels en klootzakken” willen blijven zien.

Hoe kan er dan ooit vrede komen?

 

Hierboven: de uitzending van de officiële Palestijnse televisie.

 


 

Uiteraard leest u meer over hoe Palestijnen normale betrekkingen met Israëli’s afwijzingen in de tweede druk van ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 85: Normalisering.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.