• Vrijdag, 20 September 2019
  • 20 Elul, 5779

Likoed Nederland

Israël moet geboycot worden – behalve als het ons leven kan redden

Dinsdag, Oktober 3, 2017 / Last Modified: Dinsdag, Oktober 10, 2017

Door Brabosh, 3 oktober 2017.
NB Het laatste nieuws is dat Saeb Erekat naar de VS is gereisd voor een longtransplantatie.

saeb erekat

Saeb Erekat, toponderhandelaar voor vrede met Israël voor de PLO en rechterhand van Mahmoud Abbas, staat andermaal present voor typisch Arabisch-Palestijnse leiderskwaliteiten: onbetrouwbaar, woordbreker, verraden, liegen & bedriegen, achterbaksheid, misleiding, hypocrisie, schijnheilig.

Echter, geen enkele westerling die er aanstoot van zal nemen. Het Westen houdt nu eenmaal zielsveel van Erekat precies om zijn specifieke “diplomatieke” kwaliteiten en niets dat die liefde kan verstoren. Eeuwenoude Jodenhaat en de meer recentere Israëlhaat (het tegenwoordige excuus voor aloude Jodenhaat) verduisteren alle geesten.

We zagen het eerder hoe BDS-activisten (van de Boycot, Divest and Sanctions beweging) groots praten omtrent het boycotten van Israël, waarmee werkelijk wordt bedoeld dat iedereen Israël zou moeten boycotten. Zo weten we bijvoorbeeld hoe Omar Barghouti (oprichter van BDS) wil dat iedereen de Israëlische universiteiten moet boycotten terwijl hij er zelf aan afgestudeerd is.

We hebben ook gezien hoe BDS-groepen graag Israëlische website technologie gebruiken en dat zelfs trachten te verrechtvaardigen. Thans kunnen wij Saeb Erekat toevoegen aan die lijst hypocriete Israël-boycotters.

Erekat heeft openlijk opgeroepen opdat het BDS-beleid zou overgenomen worden in Europa. Maar nu heeft hij de medische hulp van Israël nodig omdat hij ziek is en wil genezen.

Hij wil blijven leven en hij aarzelt niet om Israël ter hulp te roepen. De media berichten:

“Toponderhandelaar voor de Palestijnse Autoriteit en secretaris-generaal van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) Saeb Erekat heeft een ernstige longziekte en staat momenteel op de lijst voor een longtransplantatie in Israël en de Verenigde Staten, volgens een bericht van dinsdag op de nieuwssite van Ynet.

Erekat, 62 jaar oud, werd een jaar geleden gediagnosticeerd met pulmonary fibrosis en nam medicijnen in die deze ziekte efficiënt tegen gingen. Echter, enkele maanden geleden stopten de medicijnen met de ziekte te genezen en zijn conditie is sindsdien dramatisch achteruit gegaan.

De PA-toponderhandelaar kreeg een bijkomende behandeling in een hospitaal in centraal Israël, maar dokters hebben gewaarschuwd dat zijn toestand niet kan verbeteren zonder een onmiddellijke transplantatie.”

Opeens lijken Israël’s goederen en diensten toch niet zo verschrikkelijk zoals hij ze zelf altijd voorstelt!

Erekat zou ook naar Europa of een ander Arabisch land kunnen gaan om de transplantatie en behandeling te krijgen.
Maar nee hoor, hij wil het beste hebben voor zich.
En dus, u kon het al raden, koos hij voor Israël.

De hypocrisie stopt hier niet. De Palestijnse Autoriteit heeft recent het aantal medische vergunningen voor Gazanen om behandeld te worden in Israël drastisch ingekrompen.
En toch wil Erekat, vanzelfsprekend, de beste medische zorg mogelijk voor zichzelf.

 


 

Uiteraard leest u meer over de onzinnigheid van de boycotters van Israël in de tweede druk van ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 15: Boycot.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.