• Maandag, 14 Oktober 2019
  • 15 Tishri, 5780

Likoed Nederland

België stopt financiering Palestijnse haat scholen

Dinsdag, Oktober 10, 2017 / Last Modified: Dinsdag, Oktober 17, 2017

Artikel van Likoed Nederland in het kader van ‘ongehoord Palestijns nieuws’ (gedeeltelijk ontleend aan Brabosh), 10 oktober 2017.

Belgische schoolLogo van de school en plaquette op de school met de Belgische vlag.

De Belgische regering schort alle ‘ontwikkelingshulp’ op aan Palestijnse scholen, nadat de Brusselse hulp werd gebruikt ter ere van een massamoordende terrorist.

Nadat eerder Noorwegen om dezelfde reden de ‘hulp’ heroverwoog, is dus nu België aan de beurt.

Hopelijk leidt dit eindelijk tot bezinning bij de Europese overheden op ‘ontwikkelingshulp’ aan de Palestijnen. Immers, de Palestijnse maatschappij is volledig gebaseerd op en doordrenkt van de verheerlijking en aanmoediging van terrorisme.

Daardoor zijn er geen ‘koosjere’ doelen om aan te geven; vrijwel alle Palestijnse instellingen steunen terreur.
De Palestijnse overheden onder leiding van de terreurbewegingen Fatah en Hamas gaan daarbij voorop.

Nieuwe generaties worden van jongs af aan vergiftigd met Jodenhaat en terreurverheerlijking via de televisie, moskeeën en – inderdaad – scholen.

Of neem het feit dat inmiddels al de helft van de internationale ‘begrotingssteun’ aan de Palestijnen opgaat aan de salarissen van terroristen. Daarbij geldt: hoe meer mensen vermoordt, hoe hoger het salaris.

Maar nog steeds zeggen Europese overheden dat de regering Fatah ‘naar vrede verlangt’.
En blijven het die massaal geld geven, terwijl het zou moeten weten wat er met dat geld gebeurt.
Zeker nu de islamitisch geïnspireerde terreur ook Europa heeft bereikt.

Hoe zat het met de Belgische steun aan die school?

De Belgische regering beweert dat ze niet op de hoogte was van de naamsverandering van de school.
Toch heeft het Ministerie van Onderwijs van de Palestijnse Autoriteit al minstens 31 scholen vernoemd naar terroristen, 3 scholen naar nazi-collaborateurs en nog 41 verheerlijken het martelaarschap (zelfmoordterreur).
Dat constateerde een rapport van PMW van 27 september 2017.

Gevestigd in Judea eert de school Dalal Mughrabi, die de massamoord leidde op 38 buspassagiers – waaronder 13 kinderen – nabij Tel Aviv. Dit werd bekend als het Kustweg bloedbad. Zij zelf kwam ook om tijdens de terreuraanslag.
Na haar dood werd Mughrabi omgeturnd tot een grootste heldin onder de Palestijnen en sindsdien opgevoerd als rolmodel voor alle Palestijnse vrouwen en meisjes.

Het logo van de school bevat een geografische kaart waarop Israël wordt weggevaagd en een portret van de terrorist. Daarnaast werden op de Facebookpagina van de school foto’s geplaatst waarin Palestijnse (zelfmoord) terroristen worden verheerlijkt als helden en martelaren “voor de goede zaak” (Joden vermoorden).
Aan de gevel van de school is een plaquette bevestigd waarop de Belgische regering en het Belgisch Ontwikkelingsagentschap worden genoemd als de sponsoren van deze basisschool voor Meisjes (zie foto rechtsboven).

Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde dat de bouw van de school in 2012/2013 door de Belgische regering werd gesteund:

“Toen het schoolgebouw in 2013 aan de lokale gemeenschap werd overhandigd, heette het ‘Beit Awwa Basic Girls School’, vervolgens werd de naam veranderd in’ Dalal Mughrabi Elementary School’. De Belgische regering was niet op de hoogte van deze naamsverandering.

België veroordeelt ondubbelzinnig de verheerlijking van terroristische aanslagen en wil dan ook op geen enkele wijze te worden geassocieerd met de namen van terroristen. België heeft dit probleem onmiddellijk bij de Palestijnse Autoriteit aangekaart en wacht op een formele reactie. In de tussentijd zal België projecten opschorten die verband houden met de bouw of uitrusting van de Palestijnse scholen.”

Daarop publiceerde de school een verklaring:

“De naam Dalal is in ons hart gegraveerd en blijft in ons hoofd gegraveerd.

De school en de leerlingen zijn diepbedroefd over de confiscatie en de beroving van het recht en de wil van het Palestijnse volk om haar instellingen zelf een naam te mogen geven.
Het is mogelijk om de naam officieel te veranderen, maar het is heel moeilijk om te veranderen wat in ons hart en geweten staat gegrift.

Het is heel moeilijk om zich aan deze intellectuele bezetting te onderwerpen.”

Volgens de website van het Belgisch Ontwikkelingsagentschap (BTC) was België van plan om tot 2020 nog 10 andere scholen te bouwen op de Westelijke Jordaanoever, bovenop de 23 die België al financierde. Dit is nu dus opgeschort.
Volgens het BTC staat het Palestijnse Autonome Gebied in omvang op de vierde plaats als ontvanger van Belgische ontwikkelingshulp.

 


 

Uiteraard leest u meer over de Palestijnse verheerlijking van terreur en terroristen in de tweede druk van ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 112: Terroristen.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.