• Dinsdag, 17 September 2019
  • 17 Elul, 5779

Likoed Nederland

Arabische landen verminderen hun steun aan de Palestijnen fors

Donderdag, September 14, 2017 / Last Modified: Dinsdag, September 19, 2017

Gabaseerd op Elder of Ziyon. Vertaling en bewerking: Brabosh, 14 september 2017.

billionaires

In een interview van 8 december 2016 vertelde premier Hamdallah dat de totale hulp aan de Palestijnse Autoriteit met 62 procent is afgenomen vergeleken met 2011.

Hij zei toen dat behalve de Verenigde Staten “er ook veel [andere] landen zijn die geen hulp hebben geschonken”, maar vertelde er niet bij om welke landen dat ging. Echter, dit weekeinde schrijft de Palestijnse krant Palestine Today dat het totale bedrag dat de Arabische landen doneren aan het budget van de Palestijnse Autoriteit de afgelopen vier jaren met 50 procent is afgenomen.

Dit is al een hele tijd aan de gang.

In het begin van 2016 kondigde de Palestijnse Autoriteit aan dat het totale bedrag van alle buitenlandse donaties samen dit het over heel 2015 had ontvangen slechts de helft was van de normale som. In oktober 2016 berichtte The Times of Israel dat Saoedi-Arabië haar maandelijkse bijdrage ter waarde van 20 miljoen dollars aan de Palestijnse Autoriteit had bevroren voor een periode van zes maanden.

Daarna kondigde het land aan dat het haar maandelijkse bijdrage van 20 miljoen dollars zou verminderen tot 7,7 miljoen dollars.

Maar in december 2016 bleek dat Saoedi-Arabië niets had betaald van haar beloofde bijdrage ter waarde van 240 miljoen dollars over de periode van april tot november ’16.

Elder of Ziyon schreef het volgende over de nijpende financiële situatie in de PA en de afgenomen Arabische bijstand:

“Dit is een van de belangrijkste redenen waarom Mahmoud Abbas snijdt in het budget van Gaza. Hij zal niet bezuinigen in de Palestijnse gebieden op de Westbank die hij controleert. Echter, in Gaza heeft hij duizenden van het verplegend personeel en onderwijzers gedwongen om vervroegd op pensioen te gaan. Hij hoopt dat door druk te zetten op Hamas, de terreurorganisatie wel zal plooien en zijn regering zal vervoegen conform zijn voorwaarden, maar in werkelijkheid heeft hij daar gewoon het geld niet voor.

En zo wordt de echte nachtmerrie van de Palestijnen stilaan bewaarheid. Met name hun grote vrees dat ze irrelevant worden.

En in een groot deel van de Arabische wereld is dat reeds het geval.”

[Toevoeging van Likoed Nederland:] Opmerkelijk dat de Arabische wereld de hulp terug schroeft en het Westen maar in deze bodemloze put van corruptie en misbruik blijft gooien. Want inmiddels gaat al de helft van de begrotingssteun die het Westen geeft, naar de salarissen van Palestijnse terroristen.
Hoe lang nog?

 


 

Uiteraard leest u meer over het Palestijnse financiële wanbeleid in de tweede druk van ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 27: Economie, Palestijns.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.