• Woensdag, 13 November 2019
  • 15 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Water uit lucht in Vietnam – door Israëlische technologie

Donderdag, Juli 20, 2017 / Last Modified: Zondag, Januari 14, 2018

Vertaling: ICNN, 20 juli 2017.

WatergenVan de uithoeken van India tot aan de met palmen omzoomde straten van Miami is een Israëlisch bedrijf bezig het ondenkbare te doen – veilig, goedkoop drinkbaar water halen uit de lucht die we inademen.

“Wij hebben een product dat echt de volgende bron van drinkwater kan worden.”

vertelde Maxim Pasik, topman van de in Rishon Lezion gevestigde firma Water Gen aan The Jerusalem Post.

Water Gen haalde de krantenkoppen in de Policy Conference AIPAC in Washington twee weken geleden, toen Prof. Alan Dershowitz het Genius-apparaat presenteerde en uit de lucht op het podium water genereerde. Slechts enkele dagen eerder, had het bedrijf een memo van overeenstemming om zijn technologie in de hoofdstad van Vietnam te installeren ondertekend.
Terwijl enige dagen later de firma een overeenkomst ondertekende met India’s Vikram Solar om zonne-energie Water Gen-eenheden in afgelegen delen van het subcontinent in te zetten.

“Al deze landen met watertekorten hebben een vochtig en warm klimaat. We halen al het vocht uit de lucht en zetten het om in het water.

Onze oplossing is 20 keer goedkoper dan de oplossing voor het drinkwater die ze hebben. En wat ze drinken is niet gezond.”

Het memorandum van overeenstemming dat is ondertekend met Hanoi maakt de bouw van een Water Gen fabriek mogelijk, om industriële watergeneratoren te produceren voor de gemeente, met een totale capaciteit van maximaal 10.000 liter water per dag, zo meldde Vietnamese nieuwssites.

In India, maakt de overeenkomst tussen Water Gen en Vikram Solar het mogelijk voor laatstgenoemde om de producten van het Israëlische bedrijf te produceren en te verspreiden, waarbij zonne-energie als brandstof wordt gebruikt voor het water generatie proces in afgelegen locaties.

Toch is Water Gen op geen enkele wijze beperkt tot de ontwikkelingslanden. De producten hebben onlangs de interesse opgewekt in een aantal landen in de Golf, in Egypte, in Mexico en in de Verenigde Staten. In de VS is Water Gen onderwerp van een pilot-studie in Miami en is in gesprek met verschillende organisaties in Californië, Chicago en Michigan voegde hij eraan toe.

Terwijl veel van deze plaatsen toegang hebben tot schoon drinkwater hebben er een aantal last van verouderde leidingen waardoor er nu gebruik gemaakt moet worden van gebotteld water.

“We kunnen dit probleem oplossen. Ze kunnen onze huishoudelijke apparaten in huizen van mensen zetten en daardoor kunnen ze gebruik maken van schoon drinkwater.
Dit is echt de volgende bron van water. Ontziltingsinstallaties zijn goed als je beschikt over goede buizen. Bij slechte leidingen maakt het niet uit hoe goed het water is wat je er in stopt.”

Israël is al wereldleider in ontziltingsinstallaties. Daardoor (en door intensieve recycling) heeft Israël zelf geen watertekort meer. Maar ontzilting is niet altijd een oplossing.

De Genius technologie werkt door de vochtige lucht binnen het apparaat te brengen en vervolgens te reinigen en te drogen en waarna er schoon water uit komt.
Het genereren van 1 gallon (3,785 liter) water vereist slechts 1 kilowatt energie.

Het systeem is beschikbaar als een grootschalige industriële water-generator, een middelgroot omvang model en de “GENNY” huishoudelijke apparatuur voor huishoudelijk gebruik.

De technologie van het bedrijf is als drinkwaterbron over de hele wereld van cruciaal belang is, want water is de volgende olie voor de wereld.
Ongeveer 1,7 miljoen kinderen onder de vijf jaar sterven elk jaar als gevolg van waterschaarste kwesties.

Pasik zei dat in de toekomst, technologieën zoals Water Gen apparaten oorlogen kunnen voorkomen door waterschaarste te voorkomen en daardoor vrede bevorderen, in regio’s waar mensen vechten om toegang tot schoon water te hebben.

“Er is niets belangrijker in de wereld dan water.

Mensen kunnen niet leven zonder water.

Het is heel belangrijk dat dit soort oplossingen uit Israël komen.
Dit is kiddoesj Hasjem [de heiliging van Gods naam *] en tikkoen olam [het herstellen/verbeteren van de wereld *].”

 

* Dit zijn Joodse religieuze begrippen, die inhouden dat Joden een religieuze morele plicht hebben om van de wereld een betere plek te maken.

 


 

Uiteraard leest u meer over hoe de omvang van high-tech in de Israëlische economie in de tweede druk van ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 39: Economie, Israëlisch.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales
Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.