• Zaterdag, 23 November 2019
  • 25 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Palestijnen: onderhandelen en terreur kunnen tegelijk

Donderdag, Juli 27, 2017 / Last Modified: Donderdag, Augustus 3, 2017

Uitzendingen van de Palestijnse televisie, 22 en 29 mei 2017.

In 1993 en 1995 werden de Oslo-vredesakkoorden gesloten, waarin de Palestijnen op papier vrede sloten met Israël.

Ze beloofden plechtig om – in ruil voor zelfbestuur – af te zien van geweld en terreur.

Hoe weinig de Palestijnen daar van meenden en menen, blijkt uit deze twee uitzendingen van de Palestijnse televisie. Daarin worden geweld en terreur verheerlijkt en aangemoedigd.

Het is de achterliggende oorzaak van de recente rellen en de nieuwe moordpartij op een Joods gezin.

De Palestijnen weten dit en de Israëli’s weten dit.

Maar veel Europeanen weten dit helaas niet, omdat deze pijnlijke waarheid bij hen wordt weggehouden door de politiek-correcte media.

 

salute heroic role

Uitzending van de officiële Palestijnse televisie op 22 mei 2017.

Presentator:

“Nu, tijdens deze hongerstaking, verlangen we naar de dagen van de Intifada [terreurgolf], naar de dagen van de revolutie. Toen vocht het Palestijnse volk voor vrijheid, vocht tegen de nederzettingen en tegen de nog steeds bestaande bezetting. Waarom zien wij dat soort dingen niet meer? Wij waarderen alle inspanningen, van elk lid van ons Palestijnse volk, maar wij willen meer van hen zien.”

Vrijgelaten terroristische moordenaar Abd Al-Hadi Ghneim:

“U herinnert mij aan Intifada [terreurgolf] van 1987. Ik was toen op verschillende manieren actief. Bij mijn actie [terreuraanslag] op bus 405 stierven 16 zionisten en werden er 24 gewond. Ik werd gearresteerd na die actie en zij verzorgden mijn medische behandeling. Daarna zat ik 22,4 jaar in de gevangenis.”

Presentator:

“Wij respecteren zoals altijd deze heldhaftige daad.”

Uitzending van de Palestijnse televisiezender Adwa (onder controle van Fatah) op 29 mei 2017.

De voormalige Palestijnse hoofdonderhandelaar Nabil Shaath, tegenwoordig commissaris voor internationale betrekkingen van de Fatah-beweging en buitenlandadviseur van de Palestijnse president Abbas:

“Onze zaak is rechtvaardig en ons recht op gewapende is onbetwistbaar. De Israëli’s zijn hier niet door onderhandelingen gekomen. Zij hebben niet dat onze toestemming om hier te komen. Het zijn plunderaars die hier zijn gekomen met wapens en door moord en door te proberen ons te verdrijven. Zij slaagden erin om een groot deel van ons volk met geweld te verdrijven. Dus ons recht op gewapende strijd is onbetwistbaar.

Wanneer je met wapens tegen een vijand vecht, moet je een duidelijke visie op jouw politieke en diplomatieke activiteit. Want die kan het aantal van je bondgenoten van je vijand verminderen die die van jezelf vergroten. Zo kan je druk uitoefenen op jouw vijand. Je bent degene met een rechtvaardige zaak, jij bent bezet, het is jouw land dat gestolen is en het zijn jouw rechten die onthouden worden.

Daarom heb ik er nooit een probleem in gezien om betrokken te zijn bij politieke en diplomatieke inspanningen voor uw zaak en tegelijkertijd met de gewapende strijd [terreur].”

 


Uiteraard leest u meer over hoe terreur centraal staat in het Palestijnse denken in het boek ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 111: Terreur.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.