• Woensdag, 19 Juni 2019
  • 16 Sivan, 5779

Likoed Nederland

Hebron kiest moordenaar als burgemeester

Woensdag, Juni 7, 2017 / Last Modified: Woensdag, Juni 14, 2017

Israel Today, 7 juni 2017.

SneinehDe Palestijnse moordenaar / burgemeester – met op zijn sjaal een kaart waarop Israël is vervangen door ‘Palestina’ en met gekruiste geweren.

In Hebron is bij de recente gemeenteraadsverkiezingen van de Palestijnse Autoriteit een terrorist tot burgemeester gekozen.

Tayseer Abu Sneineh was in 1980 betrokken bij een aanval op een gebouw in Hebron waarin zich Joodse yeshiva (Joodse leerschool) studenten bevonden. Bij die aanval werden zes studenten gedood en zestien andere Israëli’s raakten gewond.

De terroristen, waaronder Abu Sneineh, Hebrons nieuwe burgemeester, werden allen tot levenslange gevangenisstraffen veroordeeld. In de jaren 80 werden zij echter vrijgelaten bij verschillende uitwisselingen van gevangenen.

Abu Sneineh heeft nooit spijt gehad van zijn daden, hij is hij er zelfs trots op.

In zijn Facebook-profiel wordt hij als een van de ‘helden van de operatie in Hebron’ genoemd.

Abu Sneineh was de kandidaat van de Fatachpartij. Hamas nam geen deel aan de verkiezingen en had geen kandidaten gesteld. De stad Hebron wordt beschouwd als de meest radicale stad in Judea en Samaria, en tevens als een bolwerk van Hamas.

De gemeenteraadsverkiezingen waren de eerste verkiezingen die sinds meer dan tien jaar door de Palestijnse Autoriteit zijn gehouden. Hamas was niet bereid deel te nemen aan de verkiezingen. Toch was de verkiezingsuitslag voor de regerende Fatachpartij van Machmoud Abbas allesbehalve bevredigend.

Een woordvoerder van de Joden in Hebron zei:

“De keuze van een wrede moordenaar, die blijft pronken met zijn daden, tot burgemeester van Hebron, is de laatste nagel aan de doodskist van die bloedige overeenkomst, bekend als de Oslo-akkoorden.”

Ofir Gendelman, woordvoerder voor het bureau van de premier in de Arabische taal, reageerde op zijn Twitter-account op de keuze van deze terrorist tot burgemeester:

“Het gaat om een cultuur van terreur.

De Palestijnen in Hebron hebben de koelbloedige moordenaar op zes Israëli’s tot hun nieuwe burgemeester gekozen.

Nergens anders, alleen bij de Palestijnse Autoriteit kan een moordenaar in een ​​officieel ambt worden gekozen.”


 

Uiteraard leest u meer over de Palestijnse vergoelijking van terreur in het boek ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 111: Terreur recht.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.