• Dinsdag, 17 September 2019
 • 17 Elul, 5779

Likoed Nederland

Trump vergist zich als hij denkt dat een Palestijnse staat vreedzaam zal zijn!

Zondag, Mei 21, 2017 / Last Modified: Zondag, Mei 28, 2017

Door Shoula Romano Horing. Ingekorte vertaling: Likoed Nederland, 21 mei 2017.

Free Palestine

Vrijdag 19 mei j.l. kondigde de nationale veiligheidsadviseur van president Trump, H. McMaster, aan dat Trump zijn steun zal geven aan de tweestatenoplossing voor het Israëlisch-Palestijnse conflict tijdens zijn komende reis naar Israël en de Palestijnse Autoriteit.

Wie probeert de nieuwe obsessie van president Trump te begrijpen om een vredesovereenkomst tussen de Israëliërs en Palestijnen te bewerkstelligen, moet concluderen dat Trump zichzelf voor de gek houdt, net als Obama voor hem. Tenminste als je gelooft dat een vredesovereenkomst die leidt tot een Palestijnse Staat echte vrede zal brengen in het Midden-Oosten of dat die zal bijdragen aan het welzijn en de welvaart van de wereld en de Verenigde Staten.

Wie naar de feiten kijkt ziet dat dit wensdenken is, zonder basis.
De toekomst van een dergelijke Palestijnse staat valt op twee manieren te voorspellen:

 1. Kijk naar andere Arabische en islamitische landen.
  Dan is het meest waarschijnlijke dat de Palestijnse staat een autoritaire staat wordt, zoals Saoedi-Arabië en de andere Golfstaten; totaal desintegreert en mislukt zoals Syrië, Libië en Jemen met burgeroorlogen en gruweldaden op de eigen burgers.
  Of de nieuwe Palestijnse staat wordt simpelweg een staat beheerst door moslim-extremisten die de shariawet opleggen, zoals Iran.
 2. De tweede manier om te voorspellen hoe een toekomstige Palestijnse staat er uit zal zien is door te kijken naar het huidige Palestijnse bewind op de Westbank, waar de Palestijnse Autoriteit sinds 1993 de dagelijkse aangelegenheden van 98% van de Palestijnse bevolking bestuurt. Of – nog beter – door het bewind van de Gazastrook te bestuderen, die voor 100% door Hamas wordt beheerst na de volledige Israëlische terugtrekking uit het gebied in 2005.

Op basis van de huidige situatie en alle beschikbare bewijzen zal een Palestijnse Staat dan de volgende kenmerken hebben:

 • Terroristisch en gewelddadig: Nadat het Israëlische leger zich terugtrok uit grote delen van de Westbank in de jaren negentig en de Palestijnse Autoriteit het bestuur over 98% van de inwoners overnam, begonnen Arafat en Abbas hun terreuroorlog van 2000 tot en met 2005 met bijna dagelijkse acties van zelfmoordterroristen op Israël waardoor meer dan 1000 Israëlische burgers werden vermoorden en meer dan 5000 gewond raakten.
  In 2015-2016 was er een nieuwe golf van Palestijnse terreur, nu met messen en door middel van auto’s die Israëli’s overreden nadat Abbas valse geruchten had verspreid dat de Israëlische regering de Al-Aksa moskee op de Tempelberg zou willen vernietigen.
  En sinds in 2005 het Israëlische leger en alle Joodse kolonisten Gaza hebben verlaten, is het een schuilplaats voor islamitische terroristen die door Iran worden ondersteund. Daarvandaan werden meer dan 11.000 raketten afgevuurd op Israëlische steden en dorpen.
 • Ondemocratisch: president Mahmoud Abbas is de afgelopen negen jaar aan de macht gebleven zonder nieuwe verkiezingen. Journalisten worden geregeld gevangen gezet omdat zij het regime te bekritiseren.
 • Land van bijstand: De Palestijnse economie wordt kunstmatig overeind gehouden door hulp van buitenlandse donoren. Economische studies tonen aan dat 60 procent van het BNP komt uit hulp van de VS, Europa, andere landen en de VN. Het Palestijnse volk ontvangt wereldwijd het grootste aantal donaties per hoofd van de bevolking; gemiddeld 560 dollar per gezin per maand.
 • Corrupt: De meeste hulp verdwijnt in de zakken van de regeringsfunctionarissen, in plaats van dat er een economie wordt opgebouwd of aan de mensen ten goede komt. In mei 2012 onthulde Mohammed Rashid – die het beheer had van honderden miljoenen dollars ‘ontwikkelingshulp’ – op de televisie in Saoedi-Arabië dat alleen Abbas zelf al meer dan 100 miljoen dollars aan overheidsgeld achterover heeft gedrukt.
 • Geschiedvervalsend: De Palestijnse Autoriteit vervalst herhaaldelijk de geschiedenis, bijvoorbeeld door te doen of er alsof er ooit al een Palestijns-Arabische staat bestaan heeft met Jeruzalem als hoofdstad. Ook ontkent het de historische Joodse verbinding met het land.
 • Verheerlijking van de dood en het martelaarschap: op de Westbank en in de Gazastrook worden straten, scholen, voetbalteams, zomerkampen enz. vernoemd naar zelfmoordterroristen. Tv-programma’s voor kinderen en schoolboeken staan bol van Jodenhaat en roepen op tot zelfmoordaanslagen.
 • Racistische apartheidsstaat: Abbas zelf heeft gezegd dat een Palestijnse staat ‘Jodenvrij’ moet zijn. In Caïro in juli 2013 verklaarde Abbas dat “in de definitieve oplossing zal er geen Israëlische burger of soldaat op ons land meer zijn”. Het zou de derde Arabische staat zijn die de aanwezigheid van Joden wettelijk zou verbieden, na Jordanië en Saoedi-Arabië.
  Bovendien worden homo’s op de Westbank gearresteerd en krijgen zelfs de doodstraf in Gaza.
 • Ontkennend: Abbas weigert Israël als Joodse staat te erkennen en Hamas erkent het bestaansrecht van Israël zelfs helemaal niet. Arafat en Abbas hebben beide – zowel in 2000, 2008 en 2014 – vredesvoorstellen afgewezen die bedoeld waren om het conflict te beëindigen door de oprichting van een Palestijnse staat in bijna het gehele betwiste gebied en met Jeruzalem als gedeelde hoofdstad.
 • Verdeeld: Hamas heeft de Palestijnse Autoriteit in juni 2007 met geweld uit Gaza geschopt en sindsdien is elke poging tot hereniging mislukt. Beide partijen zetten aanhangers van de ander gevangen en martelen die.

President Trump, de soennitische Arabische landen, de Palestijnen en de wereld moeten voorzichtig zijn, want deze hoop op een Palestijnse utopie zal net zo mislukken en in brand vliegen als de rest van het Midden-Oosten.

Triest is ook nog dat een dergelijke mislukking net als voorheen zal leiden tot weer een nieuwe uitbarsting van wanhoop in de vorm van Palestijns terrorisme.
En opnieuw veel Israëli’s en Joden deze valse hoop met hun leven moeten betalen.

 


 

Uiteraard leest u meer over dat de Palestijnen niet voldoen aan de internationale voorwaarden voor een eigen staat in het boek ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 99: Palestijnse staat toekomst.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.