• Dinsdag, 17 September 2019
 • 17 Elul, 5779

Likoed Nederland

Tien Arabische bijdragen

Zondag, Mei 14, 2017 / Last Modified: Zondag, Mei 21, 2017

Door Mohammad Abu Rumman, een wetenschappelijk onderzoeker aan het ´Center for Strategic Studies´ van de Universiteit van Jordanië.
Deze Jordaniër realiseert zich hoe het op geloof geïnspireerd geweld het hele Midden-Oosten en Noord-Afrika terug laat gaan in de tijd en vraagt daar aandacht voor met dit ironische artikel in het Jordaanse dagblad ‘Al-Ghad’. Zo is het helaas en ook Israël heeft vrijwel dagelijks met dit geweld te maken. Vertaling: E.J. Bron, 14 mei 2017.

De BBC publiceerde op haar internetsite de 10 grootste wetenschappelijke verworvenheden van het jaar 2016:

 1. De ontdekking van gravitatiegolven, waarover Einstein 100 jaar geleden al discussieerde.
 2. De aankomst van de [Juno] sonde op Jupiter.
 3. De ontdekking van een negende planeet in het zonnestelsel, genaamd “Nine”.
 4. De ontdekking van een 99 miljoen jaar oude staart van een dinosaurus, die behouden is gebleven in barnsteen.
 5. Het vinden van het [tot nu toe] grootste priemgetal met 22 miljoen cijfers.
 6. De ontwikkeling van een uiterst kleine database, waarop 360 terabyte opgeslagen kunnen worden, die 14 miljard jaar bewaard blijven.
 7. Stamcelinjecties voor patiënten, die op grond van een bloedprop een beroerte kregen en waarmee hun motorische functie hersteld kan worden.
 8. De ontdekking van een blinde holenvis die tegen muren kan opklimmen.
 9. De eerste landing van een raket op water, nadat ze haar missie heeft volbracht.
 10. De transplantatie van een chip in de hersenen van een verlamde patiënt, met behulp waarvan hij zijn vingers weer kan bewegen.

Laten wij Arabieren ook eens nadenken welke Arabische successen er in het jaar 2016 zowel op wetenschappelijk als niet-wetenschappelijk gebied belangrijk zijn geweest:

 1. De autobom-tactiek, die vooral door ISIS en Jabhat Al-Nusra op buitengewone wijze wordt toegepast en waarbij het erom gaat om gewone middelen te veranderen in dodelijke mechanismes, zonder dat daarvoor eigen uitvindingen nodig zijn of aan complex wetenschappelijk onderzoek moet worden gedaan, zoals in het Westen het geval is.
 2. Het veranderen van een populair voorwerp of instrument in een tank of een dodelijk wapen, zoals het geval was bij ISIS-aanhangers in Europa, die in de regel een Arabische achtergrond hebben en die in het Franse Nice en elders voorbijgangers doodgereden hebben. Daarbij komen messen, die geschikte werktuigen gebleken zijn om steekwonden mee te veroorzaken, evenals bijlen en machetes. Ook die worden ingezet als succesvolle dodelijke instrumenten.
 3. Het idee van de “eenzame wolf”. In tegenstelling tot goed doordachte geplande operaties, zoals op 11 september 2001 en andere [complexe] operaties, waarvoor veel geld, een langere voorbereiding en intensieve coördinatie nodig zijn, werd de terreur nu gewoon eenvoudiger. Het volstaat al om mee te doen aan “hersenspoeling” – of dat nu in de virtuele wereld of zelfs via familie en vrienden is – om een man te veranderen in een “eenzame wolf”, die het niet afwachten kan om een aanslag te plegen om hierbij zoveel mogelijk mensen te vermoorden. Omdat de “eenzame wolf” normaal gesproken niet in staat is om militaire of veiligheidsrelevante instellingen te treffen, gaf ISIS hem de religieuze volmacht om alles wat beweegt aan te vallen en vaak ook dingen die niet bewegen – of dat nu een sjiiet is, die in zijn moskee bidt, of een groep personen die voetbalt, een kerk, een club of een markt.
 4. “Vaatbommen” – een verbazingwekkende ontdekking door het Syrische regime. Dat is voor wie een gewapende opstand de kop wil indrukken, maar dit niet met militair optreden, exacte planning en gevechten in bebouwde omgeving wil bereiken en de rebellen niet direct wil confronteren en ook geen dure raketten wil inzetten die hun doel eventueel missen. Die kan nu “vaatbommen” inzetten die vanuit vliegtuigen worden afgegooid en in staat zijn honderden mensen te doden en de rest te intimideren “vrijwillig te emigreren”.
 5. Successen op het gebied van etnische zuivering.
 6. Vluchtelingenstromen op gang brengen.
 7. Het verwoesten en oplazen van antiquiteiten.
 8. Onze capaciteiten op het gebied van de vernietiging van het eigen volk en de eigen structuren. Vorig jaar waren er op dit gebied enorme successen en volgens een actueel Arabisch mensheidsontwikkeling rapport [UNDP] bedroeg het Arabische aandeel aan de oorlogsdoden van de wereld 68,5%, het aandeel van de globale vluchtelingen 57,5%, en het aandeel binnenlandse vluchtelingen 47%.
 9. Het besef dat tirannieke regimes belangrijk zijn om de stabiliteit [in de Arabische wereld] te handhaven.
 10. De herontdekking van het conflict tussen sjiieten en soennieten.”

 


 


 

Uiteraard leest u meer over hoe de Arabieren hun problemen zelf veroorzaken in de tweede druk van het succesvolle ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 73: Lijden van de Palestijnen.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales
Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.