• Maandag, 14 Oktober 2019
  • 15 Tishri, 5780

Likoed Nederland

Noorwegen wil geld terug van Palestijnen

Dinsdag, Mei 30, 2017 / Last Modified: Woensdag, Juni 7, 2017

Artikel van Likoed Nederland in het kader van ‘ongehoord Palestijns nieuws’, 30 mei 2017.

Mughrabi centrumHet bord op het centrum met de naam Dalal Mughrabi en de logo’s van de Noorse en VN organisaties die het centrum betaalden.

Vorige week heeft de Palestijnse Autoriteit een nieuw jeugd- en vrouwencentrum geopend op de Westbank, betaald met geld van Noorwegen en de VN.

Dit centrum blijkt vernoemd naar Dalal Mughrabi.

Dit was de leidster van een terreurgroep die een van de bloedigste Palestijnse aanslagen pleegde. Het staat bekend als het kustweg-bloedbad.
Bij de kaping van twee Israëlische bussen werden 37 passagiers vermoord, waaronder 12 kinderen.

De bedoeling van het centrum blijkt om deze bloedige terreur een voorbeeld te laten zijn voor de Palestijnse jeugd.

Het Palestijnse persbureau Ma’an rapporteerde:

“Gemeenteraadslid Reem Hajje gaf aan dat het centrum zich speciaal zal richten op de geschiedenis van de strijd van de martelaarster Dalal Mughrabi.

Dit zal aan de jeugd geleerd worden.
Dit zal het vertrekpunt zijn voor het leren van de geschiedenis van de Palestijnse strijd.”

Dit komt er dus terecht van de Oslo-vredesakkoorden, waarin de belangrijkste Palestijnse verplichting is het afzweren van geweld en het bij de eigen bevolking promoten van vrede en vreedzaam samenleven …

Overigens is dit voor de Palestijnen niet iets bijzonders. De massamoordenaar Dalal Mughrabi voortdurend geëerd door de Palestijnse Autoriteit. Er zijn al vele straten, pleinen, scholen (!) enzovoort naar haar vernoemd in Palestijns autonoom gebied (klik hier voor een aantal voorbeelden).

Dit keer reageerden Noorwegen en de VN echter wel verontwaardigd en eisen dat hun logo’s van het gebouw worden verwijderd.
Noorwegen eist ook haar geld terug.

De Noorse minister van Buitenlandse Zaken Børge Brende gaf op 26 mei een verklaring uit:

“De verheerlijking van terroristische aanslagen is volstrekt onaanvaardbaar en ik betreur deze beslissing ten zeerste.

Noorwegen wil zich niet laten verbinden met instellingen die de namen van terroristen dragen.
Wij accepteren niet dat Noorse ontwikkelingshulp voor dergelijke doelen wordt ingezet.

Het werd pas bij de opening van het centrum bekend werd dat het vernoemd zou worden naar de Palestijnse terrorist. Noch de Noorse autoriteiten noch de VN werden vooraf geraadpleegd of waren uitgenodigd voor de openingsceremonie. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft direct gereageerd toen het vandaag op de hoogte werd geïnformeerd.

Wij hebben gevraagd om het logo van Noorwegen onmiddellijk van het gebouw te verwijderen en om de hulpgelden die aan het centrum waren toegekend terug te betalen. Wij zullen geen nieuwe afspraken maken met de betrokken Palestijnse organisaties totdat er voldoende garanties zijn gegeven dat zoiets niet meer kan gebeuren.”

Noorwegen en de VN schrikken nu wakker, maar waren uiteraard volkomen naïef om geld aan Palestijnse organisaties te geven zonder te checken of er een verbinding was met terreur.

Want dat is voortdurend aan de hand. Al eerder is in Engeland de discussie gestart hoe het kan dat met Engelse ontwikkelingshulp Palestijnse terreur-opvoeding wordt betaald.

Terecht natuurlijk; het is volstrekt idioot dat het Westen enerzijds terreur wil bestrijden en anderzijds royaal geld blijft geven waarmee Palestijns terrorisme wordt verheerlijkt en beloond.

Zeker nu de terreuraanslagen ‘in Palestijnse stijl’ in Europa toenemen.

Langzamerhand begint dit besef eindelijk door te dringen bij Europese regeringen en worden maatregelen genomen om dit te voorkomen.

 

Mughrabi vermoorde kinderenDe onder leiding van Dalal Mughrabi vermoorde kinderen

Uitzending van de officiële Palestijnse televisie ter gelegenheid van internationale vrouwendag dit jaar, zoals elk jaar met een ophemeling van Dalal Mughrabi.


 

Uiteraard leest u meer over de Palestijnse verheerlijking van geweld en terreur in het boek ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 38: Geweld.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.