• Maandag, 14 Oktober 2019
  • 15 Tishri, 5780

Likoed Nederland

Het eerste slachtoffer van de Palestijnse hongerstaking: Pizza Hut

Donderdag, Mei 11, 2017 / Last Modified: Donderdag, Mei 18, 2017

Artikel in het kader van ‘ongehoord Palestijns nieuws’, 11 mei 2017.

Pizza Hut

De hongerstaking van Palestijnse gevangenen is pas enkele weken bezig, maar het eerste slachtoffer is al gevallen.

Woedende Palestijnen roepen op tot een boycot van de restaurantketen Pizza Hut.

Wat is er aan de hand?

De leider van de hongerstakers is gefilmd bij het stiekem eten tijdens zijn hongerstaking.

Het gaat om de beruchte terrorist Marwan Barghouti, aanvoerder van de Tanzim, de gewapende tak van Fatah (de partij van de Palestijnse president Abbas).
Tijdens de Tweede Intifada was hij betrokken bij talloze terreuraanslagen. Hij is veroordeeld tot vijf keer levenslang voor betrokkenheid bij drie terreuraanslagen waarbij vier Israëli’s en een Griekse monnik gedood werden. Zijn betrokkenheid bij nog 33 aanslagen met in totaal 21 doden kon niet onomstotelijk bewezen worden.

Recent heeft hij opgeroepen tot een hongerstaking voor “de verbetering van de omstandigheden van Palestijnse gevangenen”.
Dat is een typische Palestijnse publiciteitsstunt, want de omstandigheden in Israëlische gevangenissen voldoen aan alle internationale eisen en zijn beter dan die in de regio en ook beter dan in veel Europese landen.
En dat terwijl veel gevangenen vastzitten voor brute moord of pogingen daartoe op Israëlische burgers bij terreuraanslagen op straat, in bussen, supermarkten enz.

Ook nemen de Palestijnse deelnemers aan de hongerstaking het soms niet zo nauw.
Het Israëlische gevangeniswezen heeft bijvoorbeeld dit keer bij de start meteen alle matrassen van de ‘hongerstakers’ gewisseld, omdat bij de vorige hongerstaking bleek dat daarin van te voren massaal voedsel was gehamsterd.
En nu is nota bene de leider – degene die heeft opgeroepen tot deze hongerstaking – gefilmd terwijl hij stiekem zat te eten.

Pizza Hut Israël maakte naar aanleiding daarvan op sociale media de grap dat een pizza gezonder is dan een snoepreep, dus dat Barghouti een verkeerde keuze had gemaakt:

“Barghouti, als je toch je hongerstaking onderbreekt, kan je toch beter voor pizza kiezen?” (foto).

Dat schoot veel Palestijnen in het verkeerde keelgat en die riepen op sociale media op tot een boycot van Pizza Hut.
Pizza Hut maakte daarop trouwens snel zijn excuses.

De Palestijnen zijn niet zo zeer kwaad over om het bedrog van hun leider, maar juist wel over de ontmaskering van zijn bedrog.
Opmerkelijk – of juist niet?

 


 

Uiteraard leest u meer over de Palestijnse gevangenen in het boek ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 37: Gevangenen.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.