• Zaterdag, 24 Augustus 2019
  • 23 Av, 5779

Likoed Nederland

Begrijpelijk dat NRC-correspondent Israël niet meer in mag

Woensdag, Mei 3, 2017 / Last Modified: Donderdag, Mei 11, 2017

Artikel van Likoed Nederland, 3 mei 2017.Einstein

Likoed Nederland kan volledig begrijpen waarom Israël er toe is overgegaan om het visum van de correspondent van de NRC, Derk Walters, niet te verlengen.

Derk Walters had de gewoonte om anti-Israëlische bronnen over te schrijven en zelfs nog wat aan te dikken.
Zijn artikelen stonden daardoor vrijwel altijd vol onjuistheden.
Het Israëlische standpunt (wederhoor) gaf hij zelden.
Likoed wilde de onjuistheden rechtzetten via vele ingezonden brieven (zie de links ), echter die brieven werden nooit geplaatst door de redactie van de NRC:

Ook vond er nooit enige rectificatie plaats.
Het werd dermate gortig dat Likoed Nederland een klacht heeft ingediend bij de Raad voor de Journalistiek. De zitting van de Raad is geweest, de uitspraak dient nog te komen.

Helaas is dit niet alleen een correspondent die slecht werk levert. De redactie van het NRC staat schijnbaar achter dit anti-Israël beleid, blijkt uit andere artikelen. Zo publiceerde de NRC recent ook artikelen waarin antisemitische aantijgingen uit Saoedi-Arabië werden gepapegaaid en een ander waarin het doodrijden van Israëli’s werd aangemoedigd.

Overigens is Likoed Nederland niet de enige die de vele onjuistheden in de NRC berichtgeving signaleerde, zie bijvoorbeeld de sites van Israël-Palestina-info, Opiniez of het boek van Hans Moll, na 23 jaar NRC-redacteurschap: ‘Hoe de nuance verdween uit een kwaliteitskrant’.

Naar het waarom van dit redactiebeleid van de NRC kunnen wij slechts gissen. We vermoeden dat dit te maken heeft met de sterke anti-Wilders strekking van de NRC. Omdat Wilders pro-Israël is, kiest de NRC voor een anti-Israël geluid.

Israël en Joden hebben er echter helemaal geen behoefte aan om als speelbal te worden gebruikt in dat politieke getouwtrek.
En al helemaal niet, omdat nog meer anti-Israël leugens slechts voedsel geven aan ‘anti-zionisten’ (lees: antisemieten).

Daarom vinden wij het volkomen begrijpelijk dat Israël hier niet langer aan mee wil werken en tot deze – volstrekt unieke –stap heeft besloten.
Het is veelzeggend dat de NRC de enige krant ter wereld is waarvan een correspondent niet meer welkom is in Israël.
Israël heeft – net als alle landen – het volste recht om te bepalen wie zich in het land ophoudt.

Trouwens, Likoed Nederland heeft de redactie herhaaldelijk gevraagd wat het eigenlijk voor nut heeft om een correspondent in Israël te hebben, als die slechts anti-Israëlische sites overschrijft en aandikt.
Dat kan hij net zo goed in Nederland doen.

 

Verklaring ambassade NRC

Overigens is de reden wetsovertredingen van de NRC, zie hierboven. De site Opiniez heeft het bewijs dat de NRC en Derk Walters valsheid in geschrifte hebben gepleegd. Maar dat vertelt de NRC niet. Typisch NRC.

 

Klik hier voor meer in het dossier NRC:
Deze slijpsteen kan uw geest ernstige schade toebrengen.

 


 

Uiteraard leest u meer over de invloed van de media in het boek ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 75: Media.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.