• Maandag, 14 Oktober 2019
  • 15 Tishri, 5780

Likoed Nederland

Abbas probeerde Trump te bedriegen

Zondag, Mei 28, 2017 / Last Modified: Maandag, Juni 5, 2017

Uitzending van de Palestijnse televisie, 16 april 2017.

Kort na zijn aantreden heeft de Amerikaanse president Trump aangegeven dat om vrede te bereiken, de Palestijnen zullen moeten stoppen met hun haatcampagne tegen Israëli’s en Joden.

Letterlijk zei hij:

“Ik vind dat de Palestijnen zich moeten ontdoen van de haat waarin zij al vanaf zeer jonge leeftijd worden onderwezen. Zij leren zo vreselijk om te haten. Dat begint al op zeer jonge leeftijd en het begint al in de klas.”

Een belangrijk onderdeel van die haat is de verering van Palestijnen die willekeurige Israëli’s hebben vermoord. Die worden als rolmodellen gepresenteerd aan de Palestijnen, mensen wier voorbeeld gevolgd zou moeten worden. Zo worden toekomstige generaties van terroristen gekweekt.

De Palestijnse autoriteiten blijken zich echter weinig aan te trekken van de woorden van president Trump. Zij laten zo zien dat het streven naar vrede nog bepaald niet groot is.

Zo werden vlak voor het gesprek in Bethlehem van Abbas met president Trump nog twee pleinen naar terroristen vernoemd.

Dat gebeurde in de Palestijnse steden Jenin en Tulkarem naar de twee neven Younes, Palestijnse moordenaars die hun straf daarvoor uitzitten in Israëlische gevangenissen.
Bij beide gebeurtenissen waren hoge vertegenwoordigers van de Palestijnse Autoriteit en Fatah aanwezig en die spraken hun bewondering uit voor de terroristen in naam van Mahmoud Abbas. Het Palestijnse dagblad Al-Hayat Al-Jadida berichtte op 19 mei 2017:

“De districtsgouverneur van Jenin, Ibrahim Ramadan, bracht een groet over met gevoelens van eerbied en trots aan de gevangenen en hun familieleden, in naam van president Mahmoud Abbas en het Palestijnse leiderschap.”

Ook de Palestijnse televisie-uitzendingen waarin moordenaars worden vereerd gaan ‘gewoon’ door. Zo was er op 16 april een programma op de officiële Palestijnse televisie waarin Palestijnse massamoordenaars ten voorbeeld werden gesteld (video hierboven):

“U kent Dalal Mughrabi *. Abu Jihad heeft haar zes maanden getraind en een voorbeeld van haar gemaakt. Zij is erin geslaagd om 10 of 11 mannen te leiden, die de zee hebben overgestoken, 82 kilometer afgelegd hebben tussen Haifa en Tel Aviv en 37 Israëlische soldaten hebben gedood en half Israël hebben lam gelegd.
Dit is een voorbeeld van de opleiding van dit geweldige man die in stilte handelde.

Tot op de dag van vandaag is zij een van onze helden.”

* Onder leiding van Dalal Mughrabi werden twee lijnbussen gekaapt en veel inzittenden vermoord: 37 mensen waarvan 12 kinderen. Daarnaast werden er 70 gewond.

Mughrabi vermoorde kinderenDe door Dalal Mughrabi vermoorde 12 kinderen

 

De Palestijnen gaan dus volop door met het promoten van terreur.
Toch had Mahmoud Abbas de brutaliteit om in het gesprek met president Trump te beweren dat de Palestijnen “een diep gekoesterde wens naar vrede hebben” en dat “hij tegen terreur zal strijden”.
Grotere leugens zijn nauwelijks denkbaar.

Maar president Trump liet zich niet om de tuin leiden. In de persconferentie na afloop met het gesprek met Abbas zei hij:

 “Vrede kan niet wortelen in een omgeving waar geweld wordt getolereerd, gefinancierd en beloond.”

 

Shalayel

 

Eerdere leugens van Abbas

 

 


 

Uiteraard leest u meer over de Palestijnse verheerlijking van geweld in het boek ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 38: Geweld.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.