• Zondag, 25 Augustus 2019
  • 24 Av, 5779

Likoed Nederland

Schandalig of hilarisch? “Israël belemmert visvangst Dode Zee”

Donderdag, April 13, 2017 / Last Modified: Woensdag, April 19, 2017

Gebaseerd op de website Israellycool. Vertaling: Likoed Nederland, 13 april 2017.

did you knowSommige personen krijgen meteen een rood waas voor de ogen als zij de woorden Israël of Jood horen.
Het is weer eens stevig aangetoond dat dit hun denken ernstig belemmert.

Op de website voor online petities Change.org staat sinds 29 maart een petitie van een Engelsman “Stop Israëlische apartheid tegen vissers in Dode Zee – laat Israël hen rechtvaardig behandelen”. Daarin staat te lezen:

“Sinds 1967 dat Israël de Westbank bestuurt:

  • Is er geen enkele visvergunning gegeven aan Palestijnse vissers om in de Dode Zee te kunnen vissen.
  • Is de toevoer van vers water naar de Dode Zee verminderd.
  • Konden miljoenen zionistische toeristen wel baden in de Dode Zee en daar mineralen uit halen, maar kon er door de lokale vissers geen enkele vis legaal gevangen worden.

Als gevolg van verzilting schatten deskundigen dat er over twintig jaar geen vis meer in de Dode Zee zal zijn. We moeten NU handelen.
De Conservatieven hebben sinds zij in 2010 de regering vormden zich hier nooit over uitgesproken.
Het lot van Palestijnse vissers kan hen overduidelijk niets schelen.

Deze petitie zal worden opgestuurd naar oppositieleider Jeremy Corbyn. Hij noemt zichzelf een vriend van Hamas en Hezbollah, dus wij mogen er op vertrouwen dat hij de leiding neemt om deze zionistische agressie te bestrijden.”

Deze petitie is uiteraard een grap. De Dode Zee heet niet voor niets zo; het zoutgehalte is zo hoog dat er geen leven in mogelijk is.
De petitie zet ook de extreem-linkse oppositieleider Jeremy Corbyn voor gek. Alhoewel wat over hem gezegd wordt helaas geen grap is; hij heeft werkelijk leden van de genocidale terroristische groeperingen Hamas en Hezbollah “vrienden” genoemd.

De petitie was overduidelijk bedoeld als een 1 april grap om de Israël-haters te bespotten die de Joden in Israël werkelijk van alles de schuld willen geven.
Terwijl het toch echt de Arabieren zijn die nu al tachtig jaar vrede en de tweestatenoplossing afwijzen

En hoewel sommigen misschien een (vis)luchtje roken, zijn velen hier toch ingetrapt.
Enkele honderden hebben de petitie getekend. Zij hapten volledig in het aas en gingen ook Israël en “de zionisten” onderdrukking van de Palestijnse vissers verwijten: hoe schandalig het is dat Palestijnen niet wordt toegestaan om vis te vangen in de Dode Zee.

Dit wekt geen verbazing. Het was toch wel bekend dat Israël-haters alles wat Israël in een kwaad daglicht stelt blindelings geloven, hoe belachelijk de beschuldiging ook mag zijn.

Hun domheid en onbenulligheid zouden hilarisch zijn, ware het niet voor het feit dat zij mensen steunen die ons heel graag dood willen hebben.

 


 

dead sea fishing

Hierboven voorbeelden van bijval voor de petitie, hieronder een anti-Israël demonstrant die zich het verwijt uit de 1 april grap meteen aan haar repertoire heeft toegevoegdt.


 

Uiteraard leest u meer over de nonsens dat Israël grondstoffen zou stelen van de Palestijnen in het boek ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 80: Natuurlijke rijkdommen.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.n

-- Reacties gesloten.