• Zaterdag, 23 November 2019
  • 25 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Medialandschap Israël

Zondag, April 9, 2017 / Last Modified: Woensdag, April 12, 2017

Ingezonden brief van Likoed Nederland in het Nieuw Israëlitisch weekblad (NIW), 7 april 2017.

democracy israel

Hans Knoop stelt in het NIW van 31 maart wederom dat er geen echte democratie in Israël zou zijn omdat er geen echte persvrijheid zou zijn.

Hij deed dat eerder in een artikel op 25 november 2016.

Hij baseert dat op het feit dat er in Israël een rechtse gratis krant bestaat: Israel Hayom. De media in Israël waren voorheen overwegend links.
Een nieuwe krant van een andere signatuur betekent dan juist meer pluriformiteit en dus een verbetering van de democratie.
Hoe goed zou het niet zijn als Nederland bijvoorbeeld ook een wat evenwichtiger medialandschap zou krijgen.

Ofschoon ik net als de heer Knoop al enigszins op leeftijd ben, ga ik mijn eerdere repliek op het artikel van Knoop van 25 november niet herhalen. Ik houd er niet van om in dezelfde groef te blijven hangen.

Nog wel één ding: helemaal kwalijk wordt het wanneer de heer Knoop schrijft: “Niet de meerderheid trekt in Israël aan de touwtjes, maar enkele tientallen Russisch-Joodse oligarchen en een handjevol Amerikaans-Joodse miljardairs bepalen op de achtergrond de loop der gebeurtenissen.”
Dat soort complottheorieën over rijke Joden die de wereld (pardon, Israël) manipuleren en beheersen verwacht je op vunzige websites, maar niet in het NIW.


 

Uiteraard leest u meer over de Israëlische democratie in het boek ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 22: Democratie Israël.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.n

-- Reacties gesloten.