• Zondag, 21 Juli 2019
  • 18 Tammuz, 5779

Likoed Nederland

Waarom Turken niet en terroristen wel?

Zondag, Maart 12, 2017 / Last Modified: Donderdag, Maart 16, 2017

Persbericht van Likoed Nederland, 12 maart 2017.

Nog steeds weigeren de Nederlandse overheid en de gemeente Rotterdam het Hamas Congres dat in april in Rotterdam gepland staat, tegen te houden.

Terwijl zij wel een Turkse minister verhinderen om te spreken in datzelfde Rotterdam. Turkije is nota bene een bevriend land en NAVO-bondgenoot. Dat wel aan het afglijden is naar een moslimfundamentalistische dictatuur.

Hamas heeft echter al een moslimfundamentalistische dictatuur gevestigd in de Gazastrook.
Hamas is tevens een genocidale organisatie die in haar Handvest heeft staan dat het islamitische plicht is om de Joden uit te roeien.
Daarom is Hamas internationaal – ook door Nederland – aangemerkt als terroristische organisatie.

Daarvoor geldt de bindende resolutie 1373 van de VN-veiligheidsraad, die landen verplicht om:

“zich te onthouden van het verstrekken van enige vorm van ondersteuning, actief of passief, aan groepen of personen die betrokken zijn bij terreur”.

Waarom houdt Nederland zich hier niet aan?

Opvallend is dat de Nederlandse instanties als het over het Hamas congres gaat naar elkaar wijzen en de eigen handen in onschuld wassen:

  • De Doelen, waar het Hamas congres gepland staat: “De gemeente Rotterdam oordeelt dat er geen aanwijzingen zijn op basis waarvan deze conferentie niet zou kunnen plaatsvinden in Rotterdam. De Doelen volgt hierin de gemeente Rotterdam.”
  • De gemeente Rotterdam: “Het behoort niet tot de bevoegdheden van de burgemeester op grond van mogelijke uitlatingen van sprekers, een bijeenkomst te verbieden. De nationale regering kan wel op basis van internationale afspraken in actie komen. Tot nu toe blijkt uit geen enkele bron onomstotelijk dat de bijeenkomst wordt georganiseerd door Hamas. (*) Er is dan ook op dit moment geen aanleiding de regering om maatregelen te vragen.” en: “Op basis van advies van de NCTV …. zag de burgemeester geen mogelijkheden om de bijeenkomst op voorhand te verbieden.”
  • De NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid): “Het lokaal bevoegd gezag, gemeente en politie Rotterdam zijn verantwoordelijk voor evenementen in de stad. U kunt uw vraag bij hen onder de aandacht brengen.”

Het is verschrikkelijk dat geen instantie wil optreden. Nederland dient zich aan het internationaal recht te houden.
Daaronder valt zeker niet dat aan terreurorganisatie Hamas meer ruimte wordt gegeven dan een Turkse minister!

 

(*) Dit is niet juist, zie ons eerdere persbericht over het Hamas congres.

-- Reacties gesloten.