• Donderdag, 17 Oktober 2019
  • 18 Tishri, 5780

Likoed Nederland

“Moslim ontdekte Amerika, Columbus is een dief”

Donderdag, Maart 9, 2017 / Last Modified: Maandag, December 25, 2017

De video is helaas niet meer beschikbaar.

Preek van de Palestijnse islamitische geestelijke Abu Taqi Al-Din Al-Safafi in Al-Aqsa moskee op de Tempelberg, 31 december 2016.

De Israëlische premier Netanyahu heeft het treffend uitgedrukt: Israël moet in de regio opboksen tegen “Middeleeuwsheid”.

Het is soms nauwelijks te bevatten wat voor onzin in het algemeen en complottheorieën in het bijzonder er worden verspreid in het Midden-Oosten.

Populair is daarbij het idee dat de moderne wetenschap te danken is aan moslims.
Ook voor Palestijnen geldt dit, blijkt uit dit filmpje.

Dat is dus ondanks dat Palestijnen relatief beter zijn opgeleid, door de universiteiten die Israël heeft opgericht in de Westbank en Gaza na 1967. Daarvoor bestonden die daar niet.

In een preek op niet zo maar een plek, namelijk in de moskee op de Tempelberg (volgens moslims hun derde ‘heilige plaats’) beweert een Palestijnse islamitische geestelijke dat een moslim Amerika zou hebben ontdekt en dat Columbus dat van hem gestolen zou hebben.
Dat is wat de Palestijnen door hun geestelijke voormannen ‘wijs’ wordt gemaakt.

 

Columbus dief

 

De Palestijnse islamitische geestelijke Abu Taqi Al-Din Al-Safafi:

“De eerste persoon die een nauwkeurige kaart van de wereld tekende was Al-Idrisi. Hij tekende die op een wereldbol, om aan te tonen dat de aarde rond is. In een tijd waarin in het Westen – nog in de middeleeuwen – iedereen doodde of gevangen nam die beweerde dat de aarde rond is, werden de wetenschappers van de islam gehuldigd door de kaliefen en sultans in het Kalifaat.
[Volgens Wikipedia heeft Al-Idrisi helemaal niet beweerd dat de aarde rond is.]

Nog verbazingwekkend is wat de Ottomaanse zeevarende Piri Reis deed.
Hij tekende een kaart die NASA verbaasd heeft.

In het begin zei het dat zijn kaarten en manuscripten een aantal fouten bevatte, in vergelijking met kaarten van geografen van deze eeuw.

Maar nadat de NASA de wereld gefotografeerd had met satellieten, met name Noord- en Zuid-Amerika, bleek dat hij degene is die dat continent heeft ontdekt.

Het was niet, zoals wordt beweerd, de Italiaanse Columbus. Die beweerde een geleerde te zijn, maar heeft de manuscripten van moslimgeleerden gestolen.
[Volgens Wikipedia zijn de kaarten van Piri Reis gemaakt tientallen jaren na de ontdekking van Amerika door Columbus. Hij heeft de informatie van Columbus dus verwerkt.]

Niet alleen heeft hij die getekend. Hij overleed in 1513, na – of beter gezegd, voor – nee, sorry, het was na Columbus. De Spanjaard die beweerde de beide Amerika’s ontdekt te hebben.
Trouwens, Columbus ging alleen naar de oostelijke eilanden van Amerika, hij wist niet van het bestaan van de beide Amerika’s. De gedetailleerde precisie van Piri Reis verbaast geleerden nog tegenwoordig.
Toen de NASA zijn kaarten bekeek en op een computer vergrootte om de details te controleren, vond het dat hij waterdieren en landdieren had getekend en ook de stammen die op die eilanden woonden. Verbazingwekkend! Daarnaast tekende hij de Zuidpool, waarvan wordt gezegd dat die pas een eeuw geleden is ontdekt.

Wat is de kennis waarop het Westen trots is? Het zijn slechts zogenaamde dieven.

Natuurlijk ontkennen wij niet dat ze een bijdrage aan de wetenschap hebben geleverd, die ontwikkeld hebben en gebruiken.
Maar het dient [bij hen] slechts materialistische doelen. Er is geen geestelijke, humanistische of morele dimensie aan hun wetenschap.

Hun wetenschap wordt slechts gebruikt om hun duivels te dienen – de mens en de Satan – en om de mensheid te vernietigen.

 

Piri_reis_world_mapDe wereldkaart van de moslim Piri Reis die de Nasa zou hebben verbijsterd. Jaja.

 


Andere zaken die een (Joods) complot zouden zijn:

 


 

Uiteraard leest u meer over de vele complottheorieën in de islamitische wereld in de tweede druk van het succesvolle ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 19: Complottheorieën.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales
Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.