• Zondag, 17 November 2019
  • 19 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Engeland betaalt de terreur-opvoeding in Palestijnse scholen

Zondag, Maart 26, 2017 / Last Modified: Zondag, Januari 14, 2018

Vertaling: Likoed Nederland, 26 maart 2017.

shoot soldier 2.jpgEen door kinderen nagespeelde executie (foto geplaatst op de Facebook pagina van de Palestijnse school)

In een artikel op 11 maart j.l. beschrijft de Britse krant ‘Mail on Sunday’ hoe de Britse (en andere Europese) belastingbetalers de Palestijnse scholen financieren die opvoeden tot terreur.

In hun lesprogramma wordt terreur verheerlijkt en wordt de kinderen aangemoedigd om Palestijnse kindermoordenaars na te volgens.

De Britse krant vond 24 Palestijnse scholen die naar terroristen waren vernoemd.
Ook bleken er vele bewijzen te zijn voor het aanzetten tot geweld door leraren, waarbij terroristen aan de schoolkinderen als helden werden voorgesteld:

“Foto’s van ‘martelaren’ [omgekomen terroristen] hangen overal op de schoolmuren. Sportevenementen zijn vernoemd naar jeugdige terroristen en kinderen worden aangemoedigd om in toneelstukken te spelen dat zij Israëlische soldaten neerschieten en executeren.

Schoolhoofden geven openlijk toe dat zij pogingen van Britse en Europese geldgevers om het lesprogramma aan te passen aan hun laars lappen. Ze geven lesmiddelen met politieke standpunten, dis soms zelfs het bestaan van Israël ontkennen.
Ook scheppen leraren op dat zij hun leerlingen aanmoedigen om de terroristische tieners in de meest recente golf van terreur aanslagen na te volgen.

Een hoofddocent van een prominente school op de Westbank antwoordde onze krant, toen hem gevraagd werd wat hij zou zeggen tegen een leerling die Israëliërs wil aanvallen: ‘Ik zou zeggen ga in de naam van Allah’.”

De krant constateert dat dit nog steeds gebeurt, ondanks de commotie die vorig jaar ontstond toen bleek dat ‘ontwikkelingshulp’ gebruikt werd voor uitkeringen voor veroordeelde terroristen en voor de families van zelfmoordterroristen.

Het Britse ministerie van Ontwikkelingshulp en de EU beweren tegen de krant dat de uitgaven nu zorgvuldig gecontroleerd worden.

Dat werkt niet, de leraren vertelden aan de krant ook hoe dat werkt. Volgens nieuwe regels mogen zij geen extreme uitingen meer doen, zoals Jihad aanmoedigen. Maar daar houden zij zich niet aan. Hun schoolhoofden hebben de regels wel in naam geaccepteerd om de financiering te behouden, omdat zij weten dat hun leraren zich er toch niet aan zullen houden.
Dus meldt de krant dat:

“Vierentwintig scholen zijn vernoemd naar prominente Palestijnse terroristen, waarvan vier naar de man die de moord op 11 Israëlische atleten tijdens de Olympische Spelen van München plande. Een school is vernoemd naar de stichter van de islamitische terreurorganisatie Hamas.
Drie scholen zijn vernoemd naar Dalal Mughrabi, een terroriste bij een buskaping waarbij 37 Israëli’s vermoord werden, waaronder 12 kinderen. Leerlingen vertelden de krant dat: ‘zij een groot leider was’ en dat het hun grootste wens was ‘om haar voorbeeld te volgen’.
Een onderwijswoordvoerder zei dat het geen terroriste was maar een martelaar: ‘Wij beschouwen haar niet als een kindermoordenaar.
Wat is het probleem om een school naar zo iemand te vernoemen?’

Ook is een school vernoemd naar Amin al-Husseini, de beruchte grootmoefti van Jeruzalem, die collaboreerde met Hitler en soldaten wierf voor de SS.

Sportevenementen worden regelmatig vernoemd naar terroristen. Typerend was het voetbaltoernooi van een school in al-Bireh, vernoemd naar een 13-jarige jongen die twee Israëlische burgers een paar weken eerder had neergestoken.
Toneelstukken op scholen en in zomerkampen laten leerlingen executies spelen. Een voorbeeld was in Hebron waar een kind gekleed in Palestijnse kleuren een andere die verkleed was als Israëlische soldaat ‘neerschoot’. De beelden werden geplaatst op de Facebook-pagina van de school.

Ook plant het Palestijnse ministerie van Onderwijs om gedode terroristen te herdenken, als middel om ‘martelaren te eren – onder wie ook scholieren – en om het gevoel van verbondenheid met het land te versterken’.

Een basisschool voor meisjes in Hebron is vernoemd naar Abu Jihad, die terreuraanslagen organiseerde waarbij in totaal 125 Israëli’s werden vermoord. Zijn portret staat op de gevel met de slogan: ‘eerst kogels en eerst stenen’. Daarnaast hangt het logo van Fatah met gekruiste geweren.
Verderop hangt een plaquette: ‘gefinancierd met hulp van de EU’.”

De krant citeert de Israëlische onderzoeker Itamar Marcus:

“Groot-Brittannië en de Europese Unie dragen verantwoordelijkheid voor terreur, omdat zij een schoolsysteem betalen dat actief is in het bevorderen en daarmee het creëren van terrorisme.
Dit is overduidelijk kindermisbruik, om kinderen aan te moedigen om te sterven bij terreuraanslagen.
Het is een verschrikkelijke boodschap voor de volgende generatie. Kinderen zouden de sleutel tot vrede moeten zijn. Maar in plaats daarvan groeien zij vanaf jonge leeftijd op in een klimaat van terreur, waarbij hen wordt geleerd dat het doden van Israëli’s een heldendaad is.”

Het is goed dat een groot Engels dagblad deze misstand aankaaft.
Want hoe lang wil Europa deze opvoeding in haat en terreur nog betalen?

 

Daily-Mail-Palestinian-terror-funding


 

Uiteraard leest u meer over de Palestijnse ‘vredeseducatie’ in ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 137: Vredeseducatie.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.