• Donderdag, 20 Juni 2019
  • 17 Sivan, 5779

Likoed Nederland

Antisemitische voorzitter Sabeel mag aanblijven

Zondag, Maart 5, 2017 / Last Modified: Dinsdag, Januari 2, 2018

Persbericht van Likoed Nederland, 5 maart 2017.

Alaa WaheebVolgens Kees Blok mogen Arabieren niet dienen in het Israëlische leger ….

In een vorig persbericht signaleerde Likoed Nederland hoe voorzitter Kees Blok van het christelijke anti-Israëlische Sabeel Nederland zich antisemitisch had misdragen tijdens zijn optredens gedurende de Vredesweek.

Wij riepen de Protestantse Kerk Nederland (PKN) op om nu echt alle banden met deze organisatie te verbreken. De stelde in een eerste reactie echter dat antisemitisme “nog onvoldoende bewezen is”.

Daar denken anderen duidelijk anders over. Twee wethouders uit Apeldoorn hebben verklaard dat Kees Blok wel degelijk antisemitische uitspraken heeft gedaan. En de organisatie van de Vredesweek heeft excuses aangeboden en toegezegd dat zoiets nooit meer zal kunnen gebeuren.
En er duiken steeds meer bewijzen op, zie hieronder. Sommige uitspraken blijken zelfs in een weblog van Kees Blok op de site Kerk-in-Actie te staan, een dochterorganisatie van de PKN! Die moeten daar hoognodig verwijderd.

Dus hoe veel meer bewijs heeft de PKN nodig?

Het is trouwens schokkend dat Sabeel Nederland hierop deze voorzitter niet als totaal ongeschikt voor deze functie heeft afgezet.

Immers, elke zichzelf respecterende organisatie wil toch niet onder een voorzitter functioneren waarvan algemeen bekend is dat die een leugenachtige antisemiet is?
Sabeel Nederland blijkt niet tot die categorie te behoren.
Integendeel, het bestuur stelt zich juist volledig achter deze voorzitter op, volgens een verklaring op hun website.

Een reden te meer voor de PKN om zich niet meer met deze organisatie in te laten en alle connecties (nationaal en internationaal) te verbreken.

 


De bewijzen

Het blijkt dat de heer Blok zijn anti-Israëlische leugens en antisemitisme niet alleen tijdens de Vredesweek heeft gebezigd. Er is inmiddels ook bewijs uit andere bronnen. Zijn uitspraken tijdens de Vredesweek blijken tot zijn ´vaste repertoire´ te behoren, want die worden ook elders aangetroffen:

  1. Weekblad NIW heeft de beschikking over een radio-uitzending. Daar beschuldigt de heer Blok Israël van nazipraktijken. Dat valt onder antisemitisme, volgens de internationale en ook door Nederland onderschreven definitie. Omdat het een grove leugen is. Maar ook omdat het de Holocaust bagatelliseert, beledigend is voor de nagedachtenis aan zes miljoen Joden die alleen vanwege hun Joods-zijn vermoord, en kwetsend voor degenen die het overleefd hebben en de nabestaanden.
  2. Ook vertelt Henk Blok de radioluisteraars een hele reeks van totaal absurde leugens, zoals dat Arabieren in Israël een “A” in hun paspoort zouden hebben, niet zouden kunnen kiezen of gekozen kunnen worden, geen huizen of land mogen kopen, niet voor de overheid kunnen werken en dat zij niet in militaire dienst zouden mogen. Allemaal onzin die niet klopt, en waarvan het tegendeel in het NIW artikel wordt hard gemaakt.
  3. Overigens hoeft de PKN niet ver te zoeken naar anti-Israëlische leugens en antisemitisme van Kees Blok. Sommige staan namelijk helaas ook op de site van de dienstenorganisatie van de PKN: Kerk-in-Actie. Daar schrijft Kees Blok in een weblog dezelfde rij van leugens, als dat Israëlische Arabieren geen onroerend goed zouden mogen kopen en niet in het leger zouden mogen.
  4. Ook schrijft hij daar, naar aanleiding van de brute moord door Palestijnse terroristen op een jong Israëlisch echtpaar voor de ogen van hun kleine kinderen: “verzet is niet ongeoorloofd” – een aansporing tot moord op Israëlische Joden.
    Natuurlijk is terreur helemaal niet “geoorloofd”. Zoals zelfs de linkse mensenrechtenorganisatie HRW destijds verklaarde over deze walgelijke moordpartij: “Er is geen enkel politiek motief dat aanslagen op burgers kan rechtvaardigen”. Volgens het internationaal recht is het een oorlogsmisdaad.
  5. De Palestijnse terreur stelt weinig voor: “… noch Hamas noch Fatah, noch individuen sedert 2004  meer zelfmoordacties uit.” Een lijst van Palestijnse zelfmoordaanslagen op Wikipedia toont anders aan.
  6. Verder schrijft hij bij Kerk-in-Actie dat Israël als basis “het Joodse ras” heeft; een afschuwelijke echo van de nazi-leer en een antisemitische uitspraak, volgens de internationale definitie daarvan.
  7. Daarmee zijn bijna alle door getuigen gemelde uitspraken van Kees Blok tijdens de Vredesweek ook elders aangetroffen en daarmee bewezen. De enige uitzondering is zijn afschuwelijke, zwaar antisemitische uitspraak dat de Joden de Holocaust aan zichzelf te wijten hebben; de Joden zouden zich te weinig “aardig” tegen Hitler en Himmler hebben gedragen. Gezien het feit dat alle andere uitspraken inmiddels elders terug gevonden zijn, is er geen reden meer om hier aan de betrouwbaarheid van de getuigen te twijfelen.

 


 

Uiteraard leest u meer over het verband tussen ‘antizionisme’ en Jodenhaat in de tweede druk van het succesvolle ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 149: Zionisme en Jodenhaat.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales
Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.