• Woensdag, 13 November 2019
  • 15 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Abbas: alle ellende in de wereld komt door Israël

Woensdag, Maart 29, 2017 / Last Modified: Dinsdag, April 4, 2017

Uitzending met de Palestijnse president Mahmoud Abbas op de officiële Palestijnse televisie, 12 maart 2017.

Volgens politiek-correct Nederland is de Palestijnse president Abbas iemand die niets liever wil dan in vrede leven met Israël op basis van de tweestatenoplossing: twee staten vreedzaam naast elkaar.

Wie deze site volgt, weet dat Mahmoud Abbas dit naïevelingen in het Westen wil wijs maken, via zulk soort uitspraken in het Engels.
Tegen zijn eigen mensen zegt hij in het Arabisch heel wat anders.

Maar die uitspraken geven de politiek-correcte media niet, want dat zou het linkse sprookjeskasteel doen instorten.

Want in werkelijkheid is Mahmoud Abbas vervuld van diepe haat tegen Israël en stookt hij Arabieren op die haat.

Neem deze uitzending van zijn officiële Palestijnse televisiezender, waarin hij uitkraamt dat Israël de schuld heeft van alle ellende in de wereld!

Dit is in lijn met al die andere onzinnige complottheorieën die de ronde doen in de Arabische wereld, waarbij de Joden de schuld krijgen van alle ellende in de wereld, zoals Harry Potter, aardbevingen en homoseksualiteit – om er slechts een paar te noemen.

Uit een vrijwel gelijktijdig interview met een Arabische krant blijkt dat hij – zeker niet voor het eerst – in lijn hiermee het bestaansrecht van Israël ontkent. Hij heeft het over een “zeventig jaar oude bezetting”. Die dateert hij dus al vanaf 1947: de erkenning door de VN van het recht op zelfbeschikking van het Joodse volk. Dat noemt Mahmoud Abbas “een bezetting”.

Er is dus geen sprake van dat Abbas het bestaan van Israël wil erkennen – binnen welke grenzen dan ook.

 

Abbas disaster
De vertaling van de televisie uitzending met de Palestijnse president Mahmoud Abbas:

“De internationale gemeenschap raakt er steeds meer en meer van overtuigd dat de Israëlische bezetting van de Palestijnse staat de oorzaak is van alle rampen die de regio en de hele wereld treffen.

En dat zonder een rechtvaardige oplossing voor de Palestijnse kwestie op basis van de twee-staten-oplossing – zoals in het Arabische vredesinitiatief – en de relevante resoluties van de Veiligheidsraad, noch vrede, noch veiligheid, noch stabiliteit zal worden bereikt.

Dan zullen de omstandigheden in de regio zeer moeilijk blijven, vooral door de groeiende terreur en extremisme. Wij veroordelen die en vechten daar tegen met al onze kracht.”
[In werkelijkheid roept Abbas op tot terreur.]

In een interview met het dagblad Al-Watan in Katar op 16 maart 2017 zei Mahmoud Abbas over zijn eerste gesprek met de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump:

 “Ik vertelde hem dat wij hopen dat hij een oplossing vindt voor de Palestijnse kwestie na 70 jaar bezetting.”

 


 

Uiteraard leest u meer over de Arabische weigering om het bestaansrecht van Israël te erkennen in het boek ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 8: Bestaansrecht.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.