• Woensdag, 24 April 2019
  • 19 Nisan, 5779

Likoed Nederland

PKN: breek met anti-Joodse Sabeel

Dinsdag, Februari 14, 2017 / Last Modified: Zondag, Maart 5, 2017

Persbericht van Likoed Nederland, 14 februari 2017.

Sabeel Dar al-FahmDe poster van de bijeenkomst van Sabeel met salafisten (bron: De Limburger)

Recent kwam de Nederlandse tak van de anti-Israëlische christelijke groepering Sabeel weer in het nieuws, door een reeks van antisemitische uitingen door de Nederlandse voorzitter Kees Blok.

Deze uitingen werden nota bene in de Vredesweek gedaan. Dan moet je wel heel ver heen zijn, als je denkt dat je vrede bevordert door racisme te verspreiden. Maar de voorzitter van Sabeel bleek daar dus geen problemen mee te hebben.

Toen hierover een storm van protest uitbrak, ontkende hij publiekelijk bij hoog en laag antisemitische uitspraken te hebben gedaan, ook in de media.
Vergeefs, want de antisemitische uitspraken zijn bevestigd door onafhankelijke getuigen: twee wethouders uit Apeldoorn bevestigen zijn tirade.
In een persbericht verklaren zij dat de heer Blok minstens drie antisemitische uitspraken heeft gedaan – volgens de internationale definitie daarvan – en dat “Ondergetekenden nemen daarom met kracht afstand van deze antisemitische uitlatingen.”

De organisatie van de Vredesweek heeft inmiddels excuses aangeboden en beloofd dat voorkomen zal worden dat zoiets nogmaals kan gebeuren.

Zo werd de voorzitter van Sabeel niet alleen ontmaskerd als Jodenhater, maar ook als leugenaar: een vaak voorkomende combinatie.

Het is niet de eerste keer dat Sabeel in het nieuws komt vanwege Jodenhaat. Eerder gebeurde dat in Nederland vooral door de samenwerking met islamitische Jodenhatende organisaties.

Zo organiseerde Sabeel vorig jaar op een geheim gehouden locatie een compleet weekend met de salafistische (radicaal-islamitische) organisatie Dar al-Fahm. Die is bekend van de haatimam Haitham Al-Haddad.
Die preekt dat Joden “vijanden van God” en “afstammelingen van apen en varkens” zijn.
Dit weekend “uitsluitend voor broeders” stond daarom onder politietoezicht.

Eerder, in 2011, werkte Sabeel Nederland samen met de internationaal als terreurorganisatie aangemerkte Hamas, bij een publiciteitsstunt om een steunboot naar Gaza te organiseren.

Het is ongelofelijk dat de Protestantse Kerk Nederland (PKN) nog altijd de banden met deze anti-Joodse en anti-Israëlische organisatie niet heeft verbroken.
Integendeel, uit de website blijkt dat ze de activiteiten van Sabeel Nederland zelfs nog steeds promoot. Afgelopen najaar nog maakte de PKN reclame voor een activiteit van Sabeel Nederland, waarin werd opgeroepen om Israël te boycotten. En de PKN wil Sabeel internationaal steunen met 50.000 euro in 2017.

Hoe dit te rijmen is met de volgens de PKN zelf “onopgeefbare verbondenheid met het volk Israël” ?
Op geen enkele wijze.
Hoog tijd dus dat de PKN eindelijk de banden met Sabeel verbreekt!

 

Update 21 februari 2017: Volgens een verklaring op haar website stelt Sabeel Nederland dat zij het slachtoffer is van een verwisseling met een islamitische organisatie die ook Sabeel Nederland heet bij het bovengenoemde weekend.

Deze islamitische Sabeel Nederland is echter niet terug te vinden in Google, behalve bij dit weekend.
Ook heeft de christelijke Sabeel Nederland na de berichtgeving bijna een jaar geleden over het salafistische weekend geen correctie gevraagd aan de Nederlandse media die daarover bericht hebben.

Vandaar dat Likoed Nederland niet kon weten dat er sprake was van deze klaarblijkelijke verwisseling.

Overigens vindt Likoed Nederland het schokkend dat Sabeel geen afscheid neemt van deze voorzitter, ondanks dat inmiddels door getuigenverklaringen, radio-opnames en de organisatie van de Vredesweek onomstotelijk is vastgesteld dat de heer Blok antisemitische uitspraken heeft gedaan.

Integendeel, het bestuur van Sabeel blijft achter deze voorzitter staan. Dit toont onmiskenbaar aan dat de antisemitische basis niet alleen bij de voorzitter bestaat, maar bij het hele bestuur van Sabeel.

 


 

Uiteraard leest u meer over het verband tussen ‘antizionisme’ en Jodenhaat in het moslimfundamentalisme in de tweede druk van het succesvolle ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 149: Zionisme en Jodenhaat.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales
Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.