• Maandag, 23 September 2019
  • 23 Elul, 5779

Likoed Nederland

Palestijnse staat: oorlog of vrede?

Zondag, Januari 29, 2017 / Last Modified: Woensdag, April 12, 2017

Ingezonden brief in het Nieuw Israëlitisch Weekblad (NIW), 27 januari 2017.man of peace

In NIW 13 stelt redacteur Bart Schut dat Israël zal moeten accepteren dat er een Palestijnse staat ten westen van de Jordaan komt, omdat de Palestijnse bevolking daar momenteel uit een kleine drie miljoen mensen bestaat en er een hoger geboortecijfer is dan in Israël.

Allebei deze beweringen zijn onwaar; gebaseerd op Palestijnse hocus pocus met statistieken.

En Bart Vink van D66 verdedigt verderop in hetzelfde NIW om meer druk op Israël uit te oefenen voor die tweestatenoplossing. Echter, nog geen drie jaar terug waren het weer – voor de zoveelste keer sinds 1937 – de Palestijnen die dat afwezen; nota bene het compromisvoorstel van president Obama, de meest pro-Palestijnse Amerikaanse president ‘ever’.

Die afwijzing betrof vier punten: de voorgestelde verdeling van Jeruzalem, de blijvende Israëlische militaire aanwezigheid in de Jordaanvallei, de erkenning van de Joodse staat en het afzien van nieuwe claims bij een definitief vredesverdrag.

Het weigeren van de erkenning van Israël als Joodse staat is een gotspe, wanneer je zelf een Jodenvrije Arabische staat op islamitische grondslag wilt stichten.

Maar het weigeren om af te zien van verdere claims is nog veelbetekender. Het laat zien dat de Palestijnen de droom van de vernietiging van Israël nog steeds koesteren en een Palestijnse staat slechts als opstap daartoe zien. Dit wordt overigens voortdurend door alle Palestijnse leiders (Hamas, Fatah en islamitische geestelijkheid) bevestigd, ook in recente Palestijnse televisie-uitzendingen. Zie likoed.nl voor vele voorbeelden.

Zolang dit de Palestijnse houding is, waarom zou Israël dan haar nek in die strop steken?

 


Uiteraard leest u meer over de Palestijnse wens tot vernietiging van Israël in de tweede druk van ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 130: Vernietiging Israël.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales
Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.