• Woensdag, 19 Juni 2019
  • 16 Sivan, 5779

Likoed Nederland

Palestijnen danken VN voor toestemming Joden te doden

Dinsdag, Januari 10, 2017 / Last Modified: Zondag, Januari 15, 2017

Door Israel Today, 10 januari 2017.

Fatah mes nederzettingenResolutie 2334 van de VN-Veiligheidsraad was meer dan alleen een zorgvuldig georkestreerde klap in het gezicht van Israël door de vertrekkende Amerikaanse president Barack Obama.

Of dit zo bedoeld was of niet, het is wel een aanleiding voor de hervatting van het bloedvergieten.

De resolutie ondersteunt in wezen de Palestijnse interpretatie van Resolutie 242 van de Veiligheidsraad, namelijk dat Joden niet het recht hebben om in enig deel van de zogenaamde ‘Westbank’ te wonen, inclusief de oostelijke helft van Jeruzalem.

Verscheidene personen die indertijd in 1967 resolutie 242 opstelden, hebben steeds verklaard dat zij bewust niet hebben geëist dat Israël geheel het grondgebied teruggeeft, dat het in de Zesdaagse Oorlog heeft veroverd.
Maar Palestijnen en andere tegenstanders van Israël zien dat niet zo. En deze resolutie 2334 heeft hen juist een belangrijke impuls gegeven.

Het meest verontrustende is dat Palestijnse organisaties het als een erkenning zien voor hun gewelddadige strijd (lees: terreurcampagne) tegen die Joden die de internationale gemeenschap durven trotseren door zich in hun Bijbelse hartland te vestigen.

Fatah (de regeringspartij op de Westbank, van de Palestijnse president Abbas) bezit veel gewelddadige logo’s en politieke cartoons. Eén ervan toont het hele land Israël, gekleurd als een Palestijnse vlag, en gebruikt wordt als een mes om daarmee het woord ‘nederzetting’ te steken.

Na het aannemen van Resolutie 2334 maakte Fatah een nieuwe versie van dat logo, en voegde erboven de woorden ‘dank u’ toe, met een lijst van de 14 landen die voor de resolutie stemden (rechtsboven). De VS die zich van stemming onthield, werd weggelaten.

“Fatah zegt, dat als resultaat van de VN-resolutie, meer Israëli’s met hun leven zullen betalen”, zo verklaarde Palestinian Media Watch, een Israëlische NGO die de lokale Arabische media volgt en analyseert.

Misschien was dat de bedoeling van Obama. Misschien ook niet.

Maar hoe dan ook, een ding is zeker: het kan alleen maar nog meer lijden veroorzaken. 


De Palestijnse indoctrinatie met haat en geweld: Palestijnen vieren feest over de dode Joden in Jeruzalem (boven) en Palestijnse tekenfilm waarin opgeroepen wordt om Joden te doden (onder).

 

Uiteraard leest u meer over de aanspraken op de Westbank in de tweede druk van ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 142: Westbank aanspraken.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales
Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.bo

-- Reacties gesloten.