Gebaseerd op Brabosh, 31 januari 2017.
De politiek-correct wereld ergert zich aan muren. Tenminste, aan sommige muren.
Zo ergert de halve wereldbol zich blauw aan het Veiligheidshek die Israël sinds begin jaren 2000 bouwt om Palestijnse terroristen en zelfmoordbommenleggers buiten te houden. Echter, nu lijkt ook Libanon het nut in te zien van een dergelijke radicale anti-terreurconstructie.
Libanon bouwt momenteel een muur (foto) nabij het grootste Palestijnse vluchtelingenkamp van Ain al-Hilweh in de buurt van de zuidelijke gelegen kuststad Sidon met als enige doel om Palestijnse jihadisten te verhinderen het land te infiltreren.
Volgens UNRWA, het voor Palestijnen exclusief voorbehouden vluchtelingenagentschap van de Verenigde Naties, leven er momenteel zo’n 61.000 Palestijnse ‘vluchtelingen’ in Ain al-Hilweh, met inbegrip van 6.000 Palestijnen die de burgeroorlog in Syrië zijn ontvlucht de voorbije jaren.
Het kamp van Ain al-Hilweh is al vele jaren een broedhaard van moslimextremisten en onderduikplaats voor allerlei gevluchte criminelen.
Zo braken er vorig jaar in dit kamp zware gevechten uit tussen de islamistische terreurgroep Jund al-Sham Islamist en terroristen van Al Fatah, de factie die geleid wordt door de ‘gematigde’ PA-president Mahmoud Abbas. En in september jl. werd in het kamp een Palestijnse vluchteling opgepakt die verdacht werd van banden te onderhouden met ISIS, ook bekend als Islamitische Staat/Daesh.
Een woordvoerder van het Libanese leger vertelde tegenover het AFP:
“De constructie van de muur is een tijd geleden begonnen en het doel is om de infiltratie te stoppen van terroristen binnen Ain al-Hilweh vanuit de nabij gelegen olijfboomgaarden. Het is een veiligheidsmaatregel die werd genomen na de arrestatie van ‘vluchtelingen terroristen’ die waren ondergedoken in het kamp.
Libanon bouwt geen gevangenis of geen scheidingsmuur, maar een muur ter bescherming.
De bewoners kunnen in en uit het kamp gaan behalve dan langs de westelijke zijde ervan.”
Een ambtenaar van het kamp, Fuad Othman, noemde de muur een ‘provocatie’.
Majoor-generaal Mounir al-Maqdah, de chef van de Palestijnse veiligheidstrijdkrachten in Libanon bekritiseerde de bouw van deze muur en zei:
“De muur, waarvan reeds een aantal segmenten werden opgericht, veroorzaakt psychologische druk op de Palestijnse vluchtelingen. Wij zouden geen scheidingsmuur en wachttorens moeten hebben indien de Libanese autoriteiten jaren geleden een oplossing hadden gevonden voor de aanwezigheid van Palestijnen in Libanon.”
Wie nu zal verwachten dat mensenrechtenorganisaties massaal de straat zullen opkomen om te protesteren tegen deze Libanese ‘Apartheidsmuur’, of dat er tientallen resoluties in de VN worden aangenomen die de afbraak van deze muur eisen, of dat de Europese Unie economische boycotmaatregelen zal afkondigen tegen Libanon, komt bedrogen uit.
Niets van dat alles staat te gebeuren. Tenslotte is Israël noch zijn de Joden betrokken in het concept of de constructie van deze Libanese muur en ja, dan interesseert het niemand wat – ook al zijn Palestijnen het slachtoffer.
De internationale hetze tegen Israël draait immers niet om het welzijn van de Palestijnen maar om de strijd tegen het Jodendom in het Midden-Oosten.
Update 1 februari 2017: Door bovengenoemde protesten zou de bouw stilgelegd zijn, al dan niet tijdelijk.
Update 26 mei 2017: De bouw is doorgegaan en nu bijna voltooid.
Uiteraard leest u over de noodzaak van het Israëlische veiligheidshek in de tweede druk van ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 120: Veiligheidshek, noodzaak.
Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.
De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:
Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.