• Maandag, 14 Oktober 2019
  • 15 Tishri, 5780

Likoed Nederland

Islamitische wereld weigert toegang aan Israëli’s – wereld stil

Zondag, Januari 29, 2017 / Last Modified: Woensdag, Februari 8, 2017

Artikel van Likoed Nederland in het kader van ongehoord nieuws, 29 januari 2017.

Israelisch paspoortGroen: landen die Israëli’s weigeren. Donkergroen: landen die zelfs mensen weigeren die in Israël zijn geweest.

Er is veel verontwaardiging over het besluit van de Amerikaanse president Trump om inwoners van zeven islamitische landen de toegang te weigeren.

Echter, zestien islamitische landen verbieden al tientallen jaren alle Israëli’s de toegang tot hun land. Acht landen verbieden zelfs de toegang aan mensen alleen om het feit dat die in Israël zijn geweest.

De zestien landen zijn: Algerije, Bangladesh, Brunei, Irak, Iran, Jemen, Koeweit, Libanon, Libië, Maleisië, Oman, Pakistan, Saoedi-Arabië, Soedan, Syrië en de Verenigde Arabische Emiraten.

Dat betekent dat bijvoorbeeld de meeste van de bijna een miljoen Joden die verdreven zijn uit de Arabische landen, hun geboortegrond niet kunnen bezoeken.

Zes van die zestien landen zijn nu getroffen zijn door de Amerikaanse maatregel (alleen Somalië hoort daar niet toe).
Het is een koekje van eigen deeg, kan je zeggen.

Toch noemde een deskundige in NOS Nieuwsuur de Amerikaanse maatregel uiterst zeldzaam.
Dat is de maatregel dus niet, hij bestaat al bijna zeventig jaar, in zestien landen.

Politiek links is hogelijk verontwaardigd over de weigering van toegang voor moslims.
Echter, over al lang gebruikelijke weigeren van toegang aan Joden (want dat zit uiteraard achter het weigeren van Israëli’s en mensen die in Israël zijn geweest) door moslims hoor je zo nooit.

Zelfs vandaag niet – op deze internationale dag van herdenking van de Holocaust.

 


 

Uiteraard leest u meer over het Arabische antisemitisme in de tweede druk van ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 3: Arabisch antisemitisme.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales
Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.alle

-- Reacties gesloten.