• Woensdag, 13 November 2019
  • 15 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Fatah: tweestatenoplossing = opstap tot vernietiging Israël

Donderdag, Januari 19, 2017 / Last Modified: Dinsdag, Januari 24, 2017

Uitzending van de officiële Palestijnse televisie, 26 december 2016.

In een uitzending van de officiële Palestijnse televisie verklaart Fatah (bij monde van een bestuurslid) nogmaals uit dat een Palestijnse staat moet leiden tot de eliminatie van Israël.

Het lid van het Centraal Comité (bestuur) van Fatah, Azzam al-Ahmad, verklaarde dat Palestina ook het gebied van 1948 [dus inclusief Israël] zou moeten bevatten. Daarom is hij bereid de tweestatenoplossing te accepteren – omdat die op termijn zal leiden tot de vernietiging van Israël.

Dit is geen nieuw standpunt van Fatah.
Al in 1974 nam de PLO het plan aan dat Israël in fasen vernietigd moest worden, door steeds meer land van Israël af te nemen.

En de rechterhand van Mahmoud Abbas, de Palestijnse president en leider van Fatah, heeft dit al bij herhaling op Arabische televisiezenders verklaard:

“Dit inspirerende idee kan niet in één keer bereikt worden, wel in fases.”

En

“Als Israël zich terugtrekt uit Jeruzalem, als Israël de nederzettingen opdoekt, 650.000 bewoners, als Israël het (veiligheids)hek verwijdert – wat zal er dan nog overblijven van Israël? Israël zal ophouden te bestaan.”

Voor meer voorbeelden klik hier. 

Fatah zegt dit niet tegen het Westen, maar draagt dit wel uit bij de Arabieren en zegt dat daarvoor de tweestatenoplossing als opstap gebruikt moet worden.

Daarbij zegt Hamas openlijk dat het Israël wil vernietigen (bijvoorbeeld hier).

Ook de Palestijnse islamitische geestelijkheid preekt dat Israël vernietigd moet worden, omdat het op ‘islamitische’ grond ligt (datzelfde zeggen ze trouwens van Spanje, Griekenland, Slovenië enz.).

En dan nog beweerden zeventig landen afgelopen weekend in Parijs dat een Palestijnse staat tot vrede zal leiden.

Zolang de Palestijnen het geweld en de wens tot vernietiging van Israël niet hebben opgegeven, zal het juist met zekerheid tot oorlog leiden.

 

Palestine islamic land

De vertaling van de uitzending van het programma ‘de politiek staat’ op de officiële Palestijnse televisie op 26 december 2016:

“Wij gaan akkoord met een staat op 22% van het grondgebied van het historische Palestina. Trouwens, al onze landerijen, duizenden hectaren liggen in de Jizraeel Valley [in Israël]. Geen daarvan ligt op het land van 1967 [Westbank], maar in dat van 1948 [Israël].

Desondanks ben ik ervan overtuigd dat een Palestijnse staat gebaseerd op de grenzen van 4 juni 1967 tot volledig herstel van mijn historische rechten zal leiden.

Ik ben daar zeker van. Daarom ben ik er zeker van dat wij zo moeten beginnen. Er zijn veel historische voorbeelden van, bijvoorbeeld Noord-Vietnam.

Er was ooit een Noord en een Zuid [Vietnam]. Wat is de naam nu? Vietnam! Dat is toch zo?”

Preek van de Palestijnse grootmoefti van Jeruzalem, Mohammed Hussein, op 10 december 2016 ter gelegenheid van de geboortedag van Mohammed, met in het publiek de Palestijnse president Mahmoud Abbas, de premier Rami Hamdallah, de minister van Religieuze Zaken Sjeik Yusuf Ida’is en de Opperste Sjaria rechter, tevens de adviseur van Abbas voor religieuze en Islamitische Zaken Mahmoud Al-Habbash:

“Wij zullen een Palestijnse staat te vestigen, ondanks de twijfels van de twijfelaars, omdat het Palestijnse volk een vaste wil heeft, een wil van Jihad en van strijd.

Dit volk van Ribat [islamitische strijd voor land] zal nooit het plein van al-Aqsa [op de Tempelberg] verlaten en zal nooit Jeruzalem verlaten met al zijn islamitische en christelijke heilige plaatsen.

Als Allah het wil, zal het voortgaan met Ribat bij de poorten van de al-Aqsa [moskee] en bij de poorten van Jeruzalem.

De oproep tot monotheïsme, de oproep tot gebed, zullen luid te horen blijven op het plein van de al-Aqsa moskee [op de Tempelberg], in Jeruzalem en in heel Palestina, omdat heel Palestina islamitische grond is.”

 


Uiteraard leest u meer over de Palestijnse wens tot vernietiging van Israël in de tweede druk van ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 130: Vernietiging Israël.

150 Palestijnse fabelsHet boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De tweede druk van de Nederlandse editie en de net verschenen eerste druk van de Engelstalige editie zijn in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestinian Tales
Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.