• Maandag, 23 September 2019
  • 23 Elul, 5779

Likoed Nederland

De Volkskrant wil homo’s in Israël niet roze zien

Woensdag, November 2, 2016 / Last Modified: Woensdag, April 12, 2017

Ingezonden brief van Likoed Nederland aan de Volkskrant (niet geplaatst), 2 november 2016.

pride_gay_parade_2012

Maurits de Bruijn beschuldigt Israël in De (papieren) Volkskrant van 22 oktober 2016 over twee kolommen van ‘pinkwashing’: homovriendelijkheid met alleen maar als doel om een beter imago van Israël te creëren.

Gelooft de heer de Bruijn werkelijk dat homo’s – en christenen, Bahai, Samaritanen, vrouwen enz. – echt in Israël alleen maar goed behandeld worden vanwege het willen oppoetsen van het imago?

Zou die unieke behandeling van minderheidsgroepen – als enige land in het hele Midden-Oosten en Noord-Afrika – werkelijk gespeeld zijn? Is Israël in werkelijkheid net zo erg als de buurlanden, waar in sommige landen op homoseksualiteit zelfs de doodstraf staat? Zo ook bijvoorbeeld in de autonome Palestijnse gebieden.
Hamas executeerde afgelopen maart zelfs een eigen commandant in Gaza, vanwege zijn homoseksualiteit.

Wie hier wat langer over nadenkt, snapt dat het volstrekt onmogelijk is dat dit slechts gespeeld en propaganda zou zijn.

Integendeel, de gelijkwaardige behandeling van al deze minderheidsgroepen zit diep ingebakken in de democratische rechtsstaat die Israël is. Dat is niet gespeeld, dat zou niet vol te houden zijn.

Dit is niet slechts een schaamlapje. Dit is wettelijk vastgelegd en breed gedragen.

Iets anders beweren, komt overeen met zeggen dat Rotterdam alleen maar een burgemeester van Marokkaanse komaf heeft als schaamlapje voor de Nederlandse discriminatie van Marokkanen.

Deze beschuldiging van pinkwashing komt van Israël haters, bij wie Israël nooit goed kan doen: Is Israël slecht voor homo’s? Zie je wel hoe slecht Israël is. O, is Israël juist goed voor homo’s? Dat kan niet echt waar zijn, dat moet nep zijn, propaganda. Levert Israël ongezuiverd water aan Palestijnen? Zie je wel hoe slecht Israël is? O, Israël wil het water van Palestijnen juist zuiveren? Zie je wel hoe slecht Israël is, het wil de bezetting laten voortduren.

Zo wordt Israël altijd in het verdomhoekje gezet, wat het ook doet of nalaat.

Maar het is een keihard feit dat de wereld homo gemeenschap jaarlijks Tel Aviv in de top-vijf van beste reisbestemmingen kiest, in 2012 zelfs op de eerste plek; Tel Aviv als homohoofdstad van de wereld. Dat is niet in scene gezet, dat wordt gesteld door de wereldwijde homogemeenschap.

Amsterdam is trouwens al lang uit die top-tien gezakt, vanwege het onveiligere klimaat voor homo’s hier.

Nederland kan zich dus beter dáár druk over maken: hoe die achterstand op Israël weer is in te lopen.

 


 

U leest meer over de democratische rechtstaat die Israël is in het recent verschenen boek ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 22: Democratie Israël.150 Palestijnse fabels
Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De net verschenen tweede druk is in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.