• Woensdag, 18 September 2019
  • 18 Elul, 5779

Likoed Nederland

‘150 Palestijnse fabels’ is een goed werkend tegengif

Dinsdag, November 8, 2016 / Last Modified: Zondag, November 13, 2016

Recensie van Trudie van der Spek-Begemann in het maandblad van Christenen voor Israël (uitgebreide versie), 8 november 2016.

love israel

Wie van ons heeft niet vaak te maken met mensen die de klok hebben horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt – als het gesprek gaat over Israël en de Palestijnen.

Sterker nog: het kan zijn dat je soms zelf ook bij die mensen hoort …

Dat hebben we hier in Nederland te danken aan het NOS-journaal, aan de krant of aan praatprogramma´s op de tv, of aan journalisten die bij voorbaat al anti Israël partij hebben gekozen met hun verslag, te horen aan hun wollige en bagatelliserende taalgebruik. Of die de haat-acties tegen Israël doodzwijgen.
Ook komt het voor dat je geattaqueerd wordt op jouw sympathie voor Israël met een vreselijk verhaal over de Israëlische regering. Dan schrik je.

Het is een gouden greep geweest van Likoed Nederland om een baken in die golvenzee te werpen, zodat je het hoofd boven water houdt, met het boek van Ton S. van Bemmelen (en anderen), onder de titel ‘150 Palestijnse fabels’.
Dat goud zit ´m in de methode, die zo simpel is als abc: de onderwerpen staan in de inhoudsopgave op alfabet gerangschikt!

Denk je dat de zogenoemde nederzettingen illegaal zijn? Kijk bij de N van nederzettingen.
Wat was dat ook al weer: Sabra en Shatila?
Fatah is toch die gematigde Palestijnse partij met die gemoedelijke grootvader Abbas?
En ga zo maar door …

Je kunt het antwoord vinden in dit boek, zeg maar: naslagwerk op alfabet.
Persoonlijk heb ik het eerst het hoofdstuk over de Europese Unie opgezocht, heel informatief, het eindigt met een indrukwekkend citaat van de onlangs overleden Elie Wiesel.

Wie het conflict in de ziel wil kijken moet naar het hoofdstuk over de doodscultus van de Palestijnen.

De verheerlijking van de dood is weerzinwekkend en blijkt uit een aantal citaten, waaronder: “De dood is ons middel. Wij gebruiken ouderen, vrouwen en kinderen als menselijk schild. Zij doen het fantastisch. Wij houden zo van de dood zoals de Zionisten van het leven houden.” – afkomstig uit een toespraak van een parlementslid van Hamas.

Mijn ervaring: een heilzaam cadeau op verjaardagen! De meeste jarigen zeggen er – veelzeggend – niets over, maar in ieder gaval één vriend zei naderhand er heel blij mee te zijn!
Haat en demonisering staan de vrede in de weg en geschiedvervalsing is het gemeenste wapen in de strijd tegen Israël.

Welnu, met dit boek hebt u een antidotum, een goed werkend tegengif in handen!

 


 

Lees alle fabels in de recent verschenen tweede druk van ‘150 Palestijnse fabels’.150 Palestijnse fabels
Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De net verschenen tweede druk is in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven. no

-- Reacties gesloten.